понедељак, 6. новембар 2017.

Magična moć govora žene

Picture  

Mnoge žene u današnjem svijetu su zaboravile šta znači biti žena - nježna, lijepa iznutra, da zrači harmonijom i mirom. One moraju da preuzmu mušku ulogu - zarađuju novac, osiguraju porodicu, biznis. Sve ovo počinje da utiče na govor žene, koja privlači k sebi negativnost i razaranje.

Vedski spisi kažu:
"Žena je ta koja pobjeđuje bez rata."
Čudno! Zašto mnoge savremene žene moraju da se bore za svoje mjesto pod suncem, da dokazuju svoju snagu u svijetu muškaraca, pri tome gube zdravlje i zadovoljstvo sa životom?
Kako da pobjeđujemo bez rata, kada svijet konkurencije, diktira suprotno?
Na žalost, malo žena umije da vlada jednim od svojih moćnih oružja - govorom, često ga žene koriste samo za samouništenje, uče da komuniciraju žestoko i čvrsto kao muškarci. Snaga ženskog glasa je u mekoći i magnetizmu.
Zanimljiva fiziološka činjenica: muškarci doživljavaju govor žene tom hemisferom i zonom mozga koja je odgovorna za percepciju muzike, dok se muški govor, obraćanje muškarcu, doživljava zonom mozga koja je odgovorna za prijem i obradu informacija.
Sada razmislite šta utiče na čovjeka više: govor ili muzika?
Muzika može i da ne nosi konkretnu informaciju, ali upravo ona stvara određeno raspoloženje, stanje, motivaciju ... ona posjeduje hipnotički, magijski efekt ... To još jednom napominje žene o tome koliko je važan lijep unutrašnji ton,  kako bi podesile svoj unutrašnji svijet na najlepše note.
 
Za žene je neophodno da nauče lijepo da govore, izraze sebe, svojim mislima, svojom intonacijom ... govor žene treba da bude sredstvo za prenos emocija i osećanja, stanja, želja .
Ako se žena izražava žestoko, direktno, konkretno - muškarci počinju da je doživljavaju kao muškarca, njena spoljašnja ženstvenost spira se posle žestoke muške komunikacije .

Žene su oduvijek znale da liječe i bajaju riječima, blagoslove i proklinju, podučavaju i inspirišu ... a takođe i da troše svu svoju magičnu moć na naklapanje i ogovaranje!

Ogovaranje ubija žensku prirodu, ne samo da ono privlači ka ženi sve loše, zbog toga što govori, već ona gubi svoju sakralnu moć ... Svaka negativna riječ izrečena na račun nekog čovjeka - oduzima kod vas bogougodnost i donosi u vaš život upravo to što ste osudili ... dešava se i kada žena govor o nekome loše, osjeća se iscrpljeno i iznureno, kao da je svu snagu izgubila.

Isto tako razgovor o dobrim ljudima i čestitim postupcima samo povećava dobrotu žene i daje joj snagu. Ovo se odnosi i na muža i bliske: to što žena kaže naglas - je kao čarolija i počinje da djeluje na nju i na okruženje ... a savremene žene stalno prizivaju sebi svakav negativ, ne pridavajući značaj moći riječi, i svog govora ...

Razmislite o riječima koje koristite u svom životu!


Autor: Julija Sudakova

Izvor: www.cluber.com.ua

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.