четвртак, 12. октобар 2017.

Ako te muškarac voli, učiniće sve da bude sa tobom. I tačka.

Picture  
Previše muškaraca se vaspitava bez osviješćenosti šta zapravo znači "voljeti ženu", i previše žena se vaspitava bez osviješćenosti šta one zaslužuju. 

Živimo u svijetu u kojem se previše žena vaspitava bez osviješćenosti  šta one zaslužuju.
Prije nego što sam upoznala svog muža, stalno sam bila u odnosima sa muškarcima koji nisu znali šta da urade da bi žena poželjela da bude pored njih (neki nijesu znali, drugima je bilo svejedno).

A na kraju sve se svodilo na jedno: mjesecima ili godinama, pokušavala sam, molila, pretvarala se i potom na kraju odlazila, ponekad čujući zlobnu vrisku, ponekad indiferentnu tišinu.
Živimo u svijetu u kojem se previše muškaraca vaspitava bez osviješćenosti šta zapravo znači "voljeti ženu", a previše žena se vaspitava bez osviješćenosti šta one zaslužuju.

Nijesam čak ni znala da ima toliko toga, sa čime ne treba da se pomirim ili da prihvatim zdravo za gotovo. Nikako nijesam shvatala da to kako je bilo u mojim odnosima nije to, kako bi trebalo da bude i kako je u okruženju.

Vremenom, iskustvom i cijelom masom starijih žena koje su mi pokazale kako treba poštovati sebe, konačno sam shvatila sve. Konačno sam se oslobodila od lažnih očekivanja koje često namećemo partneru - i to što sam shvatila nije bilo samo o tome šta će muškarac raditi da bi žena bila pored njega, koliko to šta Neće raditi.


Neće biti zainteresovan za tebe.

Tvoja interesovanja i hobiji će ga nervirati. Tvoji prijatelji će mu biti nepodnošljivi. Ignorisaće tvoje interese. Sve velike i male stvari koje te čine jedinstvenom neće biti važne za njega dok ne počneš da se osjećaš kao beznačajna sjenka.


Neće te ni slušati, samo će sačekati svoj red da govori.

Tvoje riječi će biti pusto slovo. Tvoje priče će ulaziti na jedno njegovo uvo a izlaziti na drugo. Neće ga biti briga za tvoja osjećanja i doživljavanja, i na kraju ćeš prestati da mu išta pričaš.

 
Neće biti pored, kada ti je stvarno potreban.

On će učiniti sve tvoje pobjede i tragedije nebitnim i neposojećim. U tvom krevetu možda bude strasti, ali ne i topline i intimnosti. I shvatićeš kako se može biti usamljen, čak i kada držiš nečiju ruku.



Neće te gledati kao da si za njega - sve.

Gledaće te u oči i neće te vidjeti. Da ne govorimo o tome da neće primijetiti tvoju novu haljinu i tvoju frizuru. Možeš se satima truditi da izgledaš dobro, ali on to neće primijetiti, baš kao ni tvoj unutrašnji sjaj.

 
Neće podržavati tvoje snove.

Tvoje ambicije čine da se osjeća nesigurnim. Misli da ti nije dovoljan samo on, i ti uskoro počinješ da žrtvuješ svoje snove, samo da se on ne ljuti. Ali on to ne nadoknađuje s ljubavlju, pa ćeš zato žaliti što si iznevjerila svoje snove zbog njega.


Znaćući sve to, šta muškarac neće učiniti da me zadrži, mogu upoznati toga, ko će biti spreman da učini sve kako bih bila sa njim.


​Uradite isto tako, kako biste saznali da li je dostojan vaše šanse.


Prevod teksta:  cluber.com.ua 

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com
Preuzeto u celosti sa sajta bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.