субота, 22. јул 2017.

Ко је твој пастир

Да ли се осећате празно и неиспуњено? Да ли увек осећате да вам нешто недостаје да бисте се осећали задовољно? Свет је пун незадовољних, празних, неиспуњених људи, који траже задовољење своје измучене и гладне душе на сасвим погрешним местима.
Овај свет може да вам пружи богатство, успех, моћ, а да ипак не достигнете задовољство, јер се унутрашња испуњеност не налази у таквим стварима.
Испуњеност се проналази када целим својим срцем поштујете Господа и Његове Заповести.
Ипак, ако волите Бога и целим својим срцем испуњавате Његове Заповести, то не значи да ће ваш живот бити лаган и без проблема, да ћете возити скупа кола и имати викендицу на мору. То значи да ће ваше најдубље потребе бити задовољене, да ћете наћи унутрашње задовољство и радост. У Светом Писму пише да је у Божијој близини  савршенство радости.
Да ли се осећате незадовољни својим животом? Да ли осећате да сте празни? Разне ствари, које вам се дешавају у животу као да вас испражњују? Господ хоће да вас испуни миром и радошћу и да вам да задовољство животом. Када вам је Бог пастир онда је задовољство и испуњење душе загарантовано.

КАКАВ ПАСТИР ЈЕ НАШ ГОСПОД

 
”Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати.” (Псалам 23, 1)
Господ је достојан пастир. ”Теби је то показано да познаш да је Господ Бог и да нема другог осим Њега.” (5. књига Мојсијева 4, 35). На свету не постоји нико други, осим Господа Бога или Јахве-а, како се каже у оригиналу. Не постоји бољи пастир од Господа Бога, не постоји величанственији и већи. Он је само својом Речју, не дотачињући ишта, створио цео универзум и сав видљиви свет. Он је Свемогући Бог.
У Јовановом Јеванђељу Господ Христос открива; ”Ја сам пастир добри’‘ и ту схватамо да је Христос тај савршени пастир наших душа. Уз то додаје; ”Пастир добри живот свој полаже за овце.” Није ли то задивљујуће да је величанствени Господ Бог умро за нас на крсту? То је просто запрепашћујуће за наш ум.
Сада видите разлику између ислама и хришћанства. Ислам је религија у којој вам ”бог” наређује да због послушања њему пошаљете свога сина у смрт. Хришћанство је вера у којој Бог шаље Свог Сина да умре за вас.
Свето Писмо не само да каже да је Господ Исус достојан, већ и величантвен пастир наших душа; ”А Бог мира, који подиже из мртвих великога Пастира оваца, крвљу завета вечнога, Господа нашега Исуса Христа, нека вас усаврши у свакоме делу доброме да вршите вољу Његову…” (посланица Јеврејима 13, 20 – 21).
Наш пастир Исус је добар Пастир јер даје живот за своје овце, Он је велики Пастир јер се подиже из мртвих ради нас, оваца. Наш Пастир добри ће поново доћи по нас, који Га волимо сви срцем, да нас узме ка себи у своје Царство Небеско, у Небески Јерусалим, д ау вечности живимо са Њим.
Када нам је Господ Исус пастир, онда нам ниште не недостаје.

НА ОВОМ СВЕТУ ПОСТОЈЕ САМО 2 ПАСТИРА

 
Свако од нас, током овог живота, може следити само једног од 2 господара – Бога Христа, доброг, величанстевног Пастира или антихриста, ђавола. Постоје само 2 пута у животу – Божији и ђавољи. И ви који читате овај текст или следите доброг Пастира Христа или следите ђавола.
Неко ће рећи да је неутралан и да није ни на једној страни, да прати свој сопствени пут, да се још није решио. Али то није тако, јер не постоји трећи пут. Такав човек је већ ставио свој живот у руке једног господара. Исус је рекао; ”Онај који није самном против мене је.”
Многи људи су на ђавољем путу, јер нису на Божијем путу. Они ће рећи; ”Али ја нисам сатаниста, ја не обожавам ђавола, ја ни не верујем у њега.” Али чим не следиш Бога, ти аутоматски следиш Божијег непријатеља – не постоји друга опција.
А кад је ђаво твој пастир, онда си у великој невољи. Јер о њему Свето Писмо каже да лопов долази само да украде, убије и уништи. Ђаво своје поданике увек оставља празнима. Кад је Господ мој Пастри, онда ми ништа не недостаје, али кад је ђаво пастир, онда остајемо празни, незадовољни, неиспуњени.
Било које место на свету где је ђаво пастир, није ништа друго до депонија смећа, јер ђаво ужива у таквом беспоретку. Земље где се напредак нације није поверио Господу, има непријатеља људског рода на власти. Такве земље имају фантастичан природни потенцијал, али је све недовољно пажено, много тога је запуштено, чак затровано, ту влада безакоње, неправда и беспоредак, а са њима би могло да се учини много тога, да је другачије.
Сетите се како наши добри манастири изгледају. Дешава се да се из околине пуне ђубрета, као што је најизраженије на Косову, уђе у предео, који је рајски чист и леп, а онда се уђе у величанствену светињу, која плани лепотом. Дивна средина у сред хаотичног и прљавог окружења.
Ако дозволите да ђаво буде ваш пастир, тако што ћете рећи да ћете остати ”неутрални”, што не постоји као духовна опција на овом свету, онда ће и ваш живот почети постајати депонија смећа. Бићете у хаосу и испразности.
Ђаво вам може дати материјалне ствари, славу и моћ, и све оне ствари које има овај свет, али вам не може дати оно што има Бог, не може вам дати дарове Духа Светога, који нису од овог света; љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање.
Будите опрезни, живот је кратак.

Исус Христос пастир добри
Исус Христос Сведржитељ  

Текст у целости преузет са блога Весне Биорац Топциљ

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.