среда, 5. јул 2017.

7 vježbi za žene od Kacudža Nišija

Picture  

Kompleks fizičkih vježbi za žene od japanskog iscjelitelja Kacudža Nišija.  

Ove vježbe su lake za izvođenje i korisne za žene u svakom uzrastu. One formiraju savršenu žensku liniju - zatežu opuštene mišiće, uklanjaju višak masnoće i pomažu da se formira lijepa figuru. Ova gimnastika ne samo da poboljšava žensku formu, ona jača zglobove, održava njihovu fleksibilnost i sprečava taloženje soli.
Da biste odradili ovaj kompleks, treba vam samo 15 minuta slobodnog vremena dnevno. Izaberite najbolje vrijeme za sebe u toku dana, tako da nigdje ne žurite.
Glavno je da ne odlažete vježbanje, ne radite vježbe u kasne večernje sate, da ne biste poremetili svoj dnevni ritam. Uvijek pratite pokrete sa prijatnim emocijama i motivacijom, tada će korist od ovih vježbi biti veća.
 

Obucite široku odjeću, koja ne ometa vaše pokrete. Operite lice i ruke hladnom vodom. Postavite prostirku na pod i počnite prvu vježbu.


Vježbe koje su veoma korisne za žene

1. Legnite na leđa i opustite se. Zamislite sebe na zelenoj cvjetnoj livadi sa nežnim sunčanim zracima. Raširite ruke u stranu. Noge skupite i savijte ih u koljenima. Povucite kolena prema grudima. Udahni duboko i okrenite koljena na desno dok ne dodirnete pod sa njima. Glavu okrenite na lijevo i izdahnite polako.

Lijevi obraz treba da dodiruje pod, ruke i ramena da ostanu nepokretni. Vraćajući se u početni položaj ponovo duboko udahnite.  Sada kolena okrećite na lijevo dok ne dodirnu pod, a glavu okrenite na desno. Desni obraz treba da dodiruju pod. Izdahnite.

Vježba je završena.

Prvog dana radite ovu vježbu ne više od 4 - 5 puta. U narednim danima, povećavajte broj ponavljanja do 25 puta.

Picture
2. Lezite na leđa, ruke postavite uz tijelo, dlanove okrenute dolje. Noge postavite na rastojanju od 30 cm i savijte ih u koljena. Opirite se stopalima od pod. Udahni duboko i podignite trbušne mišiće. Oslanjajući se samo na lopatice, podižite zadnjicu zajedno sa leđima. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Izdišuči, polako se spustite u početni položaj. Opustite se.
Ovu vježbu radite 5 puta.

Picture  
3. Lezite na stomak sa jednim obrazom priljubljenim uz pod. Ruke slobodno postavite duž tijela sa dlanovima nadolje. Noge razmaknite na rastojanju od 15 cm i napnite mišiće zadnjice. Skupite prste i podignite jednu nogu 15 cm iznad poda. Drugu nogu držite nepokretnu na podu. Zamrzite za trenutak taj položaj, a onda spustite nogu na pod



Ovu vježbu radite za svaku nogu po 50 puta.
4. Lezite na stomak. Ruke savijte u laktove, podignite glavu i ramena. Dlanove, postavite na pod u širini ramena. Podignite istovremeno obje noge na visinu od 15 cm, i tako ih zadržite nekoliko trenutaka. Zatim naizmenično mašite nogama dolje - gore imitirajući plivanje.

Sa svakom nogom uradite 25 - 50 zamaha.

5. Stanite na ruke i koljena, postavite ruke i noge u širini ramena. Ispravite desnu nogu i podignite je na visini od 30 cm od poda. Uradite 25 zamaha desnom nogom dolje - gore. Vratite se u početni položaj.

Ispravite lijevu nogu i uradite 25 uzastopnih zamaha.

Picture 

6. Stanite na ruke i koljena. Ruke i noge postavite u širini ramena. Glavu spustite naniže, a karlicu podignite. Povucite koleno desne noge naprijed tako da dodirne čelo. Zatim ispravite nogu, povlačite je prema plafonu i istovremeno podižite glavu.
Ponovite vježbu 10 puta sa desnom nogom zaredom i pređite na odrađivanje vježbe sa lijevom nogom.

7. Stanite na koljena, držeći tijelo uspravno. Ruke opustite duž tijela. Zadržavajući uspravan položaj tijela, zabacite ramena unazad i zamrznite taj položaj nekoliko trenutaka. Vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite 5 puta.

Posle završetka ovog kompleksa vježbi, hodajte po sobi polako sve dok se disanje ne smiri i vrati u normalu. Tokom šetnje mislite o nečemu prijatnom - o lijepom cvijeću ili blagim talasima kako zapljuskuju obalu.

A da bi efekat vežbanja bio veći, ne koristite tretmane vodom i ne obavljajte kućne poslove, povezane sa vodom, najmanje dva sata posle vježbanja.


Prevod teksta:  econet.ru

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.