петак, 9. јун 2017.

DANAS JE PUN MESEC U STRELCU

DANAS JE PUN MESEC U STRELCU, (period koji traje do sledećeg Punog Meseca), ALI JE JUPITER U VAGI četrdesetak minuta kasnije KONAČNO KRENUO DIREKTNIM HODOM;

Sunce i Mesec, sa astrološke tačke gledišta, čine jedan par, dvojstvo. Oni predstavljaju muško i žensko, aktivno i pasivno, sadašnjost i prošlost, objektivno i subjektivno. Sunce predstavlja autoritet, ambiciju i aktivnost čovekovu, javni život, javno ispoljavanje ličnosti, ono je ekspanzivno; Mesec nasuprot predstavlja način razmišljanja, unutrašnji život, povlačenje u sebe, naročito u konjunkciji sa Saturnom, kao sad, privatan život, duboke analize i spoznaje. Stoga, ova Sunčeva i Mesečeva opozicija (ali i u društvu ekspanzivnog Jupitera) zahtevaju međusobni sklad, da ne bi dolazilo do trvenja, što je uobičajeno u opozicji Sunca i Meseca, kad je Pun (svako tera svoje), ravnotežu muškarca i žene, spoljnog i unutrašnjeg, aktivnog i pasivnog, sklad naših ličnih uverenja, planova, ideja, bićemo u situaciji da biramo šta je bolje za nas, što sugeriše i Merkur u Blizancima, i Venera u Biku, koja je vladar ascendenta ove Mesečeve karte, a u sekstilu sa Marsom u znaku Raka, što je povoljno, ona podiže kvalitet i dostojanstvo Marsu jer je vrlo snažna, u svom domu je i na stepenu Mesečeve egzaltacije. Biće mnogo rasprava na poslovnom planu, poslovnim partnerom, povremenog ubeđivanja i teranja “mak na konac”…dobro je praviti kompromise, na obostranu korist, naći neka zajednička rešenja, poslovnost, finansije, ljubavni susreti u centru pažnje…

...Kada Mesec udje u znak Strelca, naročito kada je Pun, optimizam i vedrina dobijaju na snazi. Poboljšava se raspoloženje. Samopouzdanje je obično na visini, Strelci su entuzijasti i veliki vizionari, toliko da to nekad premašuje njihove stvarne mogućnosti ostvarenja. Kada je Mesec u Strelcu, naročito u kontaktu sa Jupiterom i Neptunom, vera se radja ili jača. To je ona vera koja je gotovo naivna, ali u stanju da pokreće brda, ALI ovaj Pun Mesec u Strelcu je u aplikacionoj (prilazaćoj) konjunkciji sa Saturnom, te mu on umanjuje dozu optimizma, Saturn je sumnjičav, pa je i vera na ispitu. Potreban je veliki trud da se ona održi i ispolji.

...Dobar je period za finansije, odnosno poboljšanje na tom planu, realizaciju, "unovčavanje" sopstvenih ideja. Kada je Mesec u Strelcu, obično nas "ne drži mesto" jer je prisutna izvesna doza napetosti, koja tera na pokret, ali u kontaktu sa Saturnom on blokira, stišava impulse, tera na izvesnu stagnaciju, on ne priznaje, odnosno kod njega nije na ceni “ne drži nas mesto”, već traži sasvim suprotno, spuštanje sidra, “tu si gde si, s kim si”, takav je on konzervativan, traži trud i napor da se održi stečeno. Njegovo vreme je vreme štedljivosti, trpljenja, sačekivanja, strpljenja, voli novčanu sigurnost, odnosno porodičnu, ljubavnu, poslovnu; ali ne i rasipanje. Traži da se istraje, bude ozbiljan, odan, veran, odgovoran.

ALI s obzirom da je Jupiter, ipak vladar ovog Punog Meseca u Strelcu, i upravo kreće direktnim hodom, i u sekstilu je sa Mesecom i Saturnom, i trigonu sa Suncem, on će dodavati dobru dozu optimizma, entuzijazma, pokretanje iz “stendbaja”, energije sasvim suprotne Saturnovoj, veoma je bitan za ispoljavanje vere i poverenja. On traži inteligentnu razmenu mišljenja i stavova, uz potrebnu dozu tolerancije i razumevanja; šetnju, i rekreaciju, kretanje, radi obnove i kanalisanja vitalne energije, jer je u vazdušnom, kardinalnom, akcionom znaku Vage.

Sad nešto jako bitno: Mesec se nalazi u aplikacionoj konjunkciji sa Saturnom u Strelcu, TAKO DA OVAJ PUNI MESEC, sem što utiče na sve nas, kao i obično, SADA SE NAROČITO ODNOSI NA ONE SA MESECOM U STRELCU, JER SE ONI VEĆ DUŽE VREMENA NALAZE U SADE SATIJU (JEDNOM U TRIDESET GODINA SATURN DOLAZI U ZNAK GDE JE MESEC u natalu: SUDBINSKO VREME, VREME ISKUŠENJA ALI I ZRELOSTI), ALI JAKO DOTIČE I ONE SA Suncem i drugim planetama u Strelcu.

U poslednje tri godine prolazili ste kroz period iskušenja, koji se događa jednom u trideset godina. Planete sudbine, restrikcija, teškog i turobnog ispoljavanja, Saturn nalazio, se kao tamni oblak nad nad VAŠIM MESECOM, (moguće i nekoliko drugih planeta). Bio je težak za delovanje, u prošloj, ali i ovoj godini (a i zbog Urana iz Ovna i Plutona iz Jarca) u dodiru sa Mesecom, planetom emocija, koja predstavlja, između ostalog, ženu i majku, mentalni plan; i činio (još uvek čini) da se osećate usamljeno, nevoljeno, ili nedovoljno voljeno. Ako i postoji neki muškarac, odnosno žena muškarcima, onda veza sa njim, njom, bilo to bračni ili ljubavni partner, biva posuta trnjem, život je nekako stvarao prepreke i onemogućavao realizaciju. Moguće da se nekima konačno dogodilo željeno materinstvo ili brak, ili stekli svoj dom, ali kroz izvesno iščekivanje, strpljenje. To su dva tasa (Saturn je egzaltiran u Vagi), tako da su neki doživeli različite životne situacije, na različit načine, ali je svima bilo nekako s preprekama i u periodima tegobno… Jednostavno ovo proteklo vreme je bilo vreme preispitivanja, sumnji u sebe i u budućnost. Saturn vas je prosto terao da se preispitujete i suočite sa sobom i nekim svojim sumnjama, koje već dugo nosite nekako potisnute u sebi. Bilo je neophodno potrebno je da se oslobodite nekih senki prošlosti. Bilo kakav nesklad i nerazumevanje sa partnerom vas ispunjava nemirom i dubokim nezadovoljstvom, što će se događati i u ovoj Mesečevoj fazi.

TRANZITNI PUN MESEC IMA UVEK SNAŽAN UTICAJ NA SVA BIĆA NA PLANETI, KAO I NA STANJE VODE U ORGANIZMU I UOPŠTE NA PLANETI, stalno „cima i ćuška“ i izaziva duboki nemir i osećaj nestabilosti, naročito kad su emocije i MEĐULJUDSKI ODNOSI u pitanju. Zbog Meseca u Strelcu i njegovog uticaja često reagujete impulsivno, buntovno i na žestok način iskazujete svoje emotivno nezadovoljstvo. Često, zbog vašeg tako nepredvidivog ponašanja, pokvarite sebi zadovoljstvo i lepe trenutke.
Dakle, ponoviću, astrološkim očima gledano vi ste zadnjih godina bili na svojevrsnom STENDBAJU, odnosno sudbinski i restriktivni Saturn, koga zovu Veliki učitelj, ali i Veliki mučitelj, je prelazio preko vašeg Meseca, tačnije pravio tranzit preko njega, a to vreme u astrologiji se naziva SADE SATI, ili SEDAM GODINA ISKUŠENJA, ali i VELIKOG DUHOVNOG SAZREVANJA. (Ovo je sada mesečni sade sati) Verovatno ste doživljavali to vreme kao sudbinsko, dolazili ste do uspeha, ali nekako preko “trnja”, sa naporom i sa povremenim odlaganjima i sačekivanjima.
 

Ali, Jupiter u Vagi baš u vreme Punog Meseca u Strelcu, koji minut kasnije kreće direktno, i tako donosi mnogo bolje šanse kako na emotivnom, tako i na materijalnom i poslovnom planu.
Saturnov imperativ je STRPLJENJE I SAMOKONTROLA koja VODI DO USPEHA. Saturn je u suštini čovekov prijatelj, ali se ponaša kao strogi otac, štiti tako što pravi prepreke i iskušenja, kako bi naterao da čovek pokaže svoju snagu, odgovornost, SAVESNOST.


Ono što je bitno, onima sa natalnim Mesecom u Strelcu, odnosno one u Sade satiju, Saturn će sigurno omogućiti neke duboke spoznaje, što već čini, i on pritom zahteva od vas povremene periode izolacije, osame, u cilju očuvanja i nerasipanja suvišne energije na okolinu. Težište će biti na velika događanja negde duboko u vama, u cilju preporoda ličnosti i na neki način promene načina života. Izuzetno je važno primeniti samokontrolu i samodisciplinu, jer zapravo Saturn nosi takvu energiju sobom. Zatim, ovo je vreme kada se čovek vraća da uradi nešto što je već trebalo, jer Saturn, na neki način, predstavlja neku zakasnelu ili zanemarenu fazu učenja u vašem životu.

Šta je dobro raditi u ovoj Saturnovoj fazi? Potrebno je opraštati (jer je moguće da se pojavi u vašem životu neki muškarac/ žena, iz vaše prošlosti kome možda još niste nešto oprostili, ili ta osoba vama, a dobro je da to uradite zbog oslobađanja energije nezadovoljstva koju nosite duboko u sebi. Ispraznite se i očistite tako što ćete se setiti da li još uvek imate neku ljutnju ili kakav unutrašnji otpor prema nekome. Poželjno je pomoći nekim starim, gladnim i bolesnim osobama, jer Saturn je njihov predstavnik. Kada se na ovaj način zadovolje Saturnovi principi, on postaje vrlo blag i „dozvoljava“ (jer on predstavlja kosmičke zakone, i dok se njemu ne isplate sudbinski dugovi ne može se slobodno ići napred bez velikih iskušenja i teških testiranja i proveravanja od strane sudbine) drugim planetama da vam uruče (nekad i pre vremena) ono dobro što vam prestoji u budućnosti. KAO I SVIMA NAMA…

Olga Milošević  



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.