среда, 4. јануар 2017.

Tradicionalna jela: Božićna česnica (RECEPT)

Običaji nalažu da se božićna česnica mesi pre svanuća, a domaćica nosi čistu bluzu, često i najsvečaniju koju ima.


Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock










 























Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 paketić kvasca
  • 1/2 l mleka
  • 1 kg brašna
  • so
  • novčić
Priprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.
Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.
Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.
Izvor: Lisa 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.