недеља, 22. јануар 2017.

Karta tijela: Kako na nivou tijela promijeniti život (I-dio)

Picture  

Dovoljno je pogledati čovjeka i mnogo toga može da se shvati, ako ne in sve. Može se razumjeti šta mu se dešava. Jer bilo koja misao, zabrinutost odmah se fiksira na određenom mjestu tijela. 

Na primjer, čovjek je zaokupljen nekim problemima, i pod tim opterećenjem savija mu se gornji dio leđa. Pitamo se da li će problem nestati ako on pokuša da se ispravi?
Upozoravamo:

Intervju sa Irinom Globom nije za dijagnostikovanje bliskih, već za rad na sebi.
 - Kako naše tijelo odražava naše stanje? Zašto se to dešava? Kakva uzajamna povezanost tu postoji?

- Tijelo je inertno. Ono veoma dugo pamti i čuva sva čovjekova iskustva. Dio toga su programi roda, koji se prenose iz pokoljenja u pokoljenje.

Na primjer, svi u porodici imaju skoliozu, a ako se u ranom djetinjstvu programi, koji su odgovorni za nastanak skolioze, ne mijenjaju (roditelji podižu dijete sa istim postavkama koje su dobili od roditelja i uvećaju ličnim iskustvom), tada će djete, sa velikom vjerovatnoćom, takođe patiti od skolioze. To ne znači da će obavezno imati skoliozu, ali to znači da ima predispoziciju za formiranje krivljenja kičme, kao rezultat rada programa.

Postoje brzi programi - kada nijeste izbacili emocije koje su vas brinule kratko vreme. Na primjer, došli ste na posao i posvađali ste se sa šefom - to je brzi program.

Brzi program lako se uočavaju i u skladu sa tim, mogu brzo da se uklone.

Ako zadatak, problem, vas muči dugo vremena, blok u tijelu može postati hroničan. Stvarajući fon u vašem vibracionom polju, takav blok privlači situacije koje su slične tom problemu, zbog čega je on nastao. Slično privlači slično.

Tijelo bez hroničnih blokova - prelijep je intrument za bilo koju praktiku, jer je mnogo lakše propušta i provodi energiju, mlađe je, zdravije.

A dalje sve zavisi od toga kako rade vaše misli kako rade vaša čula. Sve je povezano.

Po tijelu može se shavtiti apsolutno sve o čovjeku. Razumjeti šta mu se trenutno dešava. Jer bilo koja misao, bilo koja briga, odmah se fiksira na određenom mjestu tijela.

Primeri? Ako čovjek ima neke probleme (svi to znaju), odmah se savija u gornjem dijelu leđa. Čak i ako je to balerina, koja je navikla da ide uspravno kao struna, uprkos svega biće deformacija. Samo nivo pomjeranja uvježbanog i neuvježbanog će biti različit.

Svaki dio tijela čuva blokove odgovorne za različite sfere života i iskustva. Skup blokova u raznim djelovima tijela, stvara opštu sliku o određenom čovjeku. Svaki čovjek i njegova karta tijela su veoma individualni i stoga, zahtijeva se individualni pristup.

- Zašto se brige sakupljaju u kičmu?
- Pa, opterećenost problemima nalazi se na ramenima. Svaki dio tijela je odgovoran za nešto, to su psihosomatski principi.

- Možete li nam ukratko reći šta je odgovorno za šta?
- Da. Noge su odgovorne za put naprijed, a pošto govorim u opštim crtama, neću opisivati sve detalje.


Stopalo uvrnuto unuta, govori da čovjek zatvara sebi put, nije spreman da koriste sve mogućnosti koje mu život pruža. Uvrnuto lijevo stopalo odnosi se na lični život, desno - socijalnu sferu. Postoje izuzeci, ali su izuzetno rijetki. Ako čovjek ima veoma uvrnuto stopalo, onda je ili previše otvoren, svima sve priča, ili veoma zatvoren. Stopala okrenuta ka unutra utiču na stanje anusa, bubrega, donjeg dijela leđa, karlice - nemoguće je hodati opušteno.
​​Ako su kad se sjedi butine raširene (noge široko raširene) - to više otkriva životnu poziciju (uglavnom seksualnu poziciju), butine stisnute - zatvorenu poziciju. Ako žena stiska koljena i butine (često se to sreće), to ukazuje na seksualno ograničenje, krutost ili previše strogo vaspitanje.
Kuk se odnosi na seksualnu sferu.

A dalje sve podsjeća na čakre, centralna čakra to je - socijalni život, strahovi, uvrede - to je sve i tamo. Srce - ljubav prema sebi, ljubav prema svijetu, ljubav prema Bogu.

Ruke su prije svega, komunikacija. Šake su - veoma značajne, po njima se može odmah vidjeti mekoća čovjeka, krutost čovjeka, po određenim pokretima može se odrediti koliko je čovjek pohlepan ili velikodušan.

Ako se uradi takav potez, kao da nešto oće da uzme ispred sebe, savija šaku, ispruža ruku a zatim povlači, tada po oštrini tog pokreta, po tome kako se savijaju prsti, kako čovjek povlači ruku ( konkretno prema sebi, na pola puta ili povlači u stranu), odmah je jasno ko svoje ne da. Postoje ljudi koji rade taj pokret, čak i ne savijajući prste, kao uzima, a kao i ne uzima. I ti si uzeo - što si uzeo, ako već daju, uzimaš i bježiš. Čak i na takvim elementarnim primjerima mogu se uočiti osnovna svojstva karaktera.

Ramena pokazuju opterećenje - to je emocionalno opterećenje problema. Jer čovjek ima mnogo problema (mada ja volim da ih zovem zadacima, a ne problemima), ali ako se lako prema njima odnosi, u tom slučaju sa ramenima će biti sve u redu. Ali ako postoje mali problemi, a čovjek ih podiže na nivo slona - tada će ramena biti savijena. To su stepeni emocionalne opterećenosti zbog onoga što se dešava u životu.

Vrat ima mnogo aspekata - životni put, snaga, itd. Ukratko, to je to.

- A je li moguće kroz promjenu položaja tijela, preko praćenja svojih pokreta da se promijeni stanje?
 
- Definitivno. Pomoću pokreta može brzo da se promjeni raspoloženje. Radeći određene pokrete, možete se podesiti za ono što vam je potrebno. Na primjer, treba da odeš na neki prijem. Na prijemu neko će ići po sali, sa svim će razgovarati, a drugi će stajati u uglu i čekati da mu neko priđe. Ako ti je više svojstveno da stojiš u uglu, a potrebno ti je da komuniciraš sa svima, onda možeš pomoću fizičke vježbe za 15 minuta da dovedeš sebe u stanje, kada ćeš i ti ići po sali.

Pomoću duže obuke, može se ukloniti bilo koji sindrom - blokovi sa tijela postepeno se uklanjaju. Ali za to je potrebna namjera i dejstvo, kao i uvijek. Kada se uklanaja blok, čovjek se može čak tresti; on radi neku jednostavnu vježbu, a ima osjećaj da istovara vagon. Može mu biti vruće, teško, ali kada se blok u potpunosti ukloni, ide povratni impuls u koru velikog mozga - i čovjek počinje drugačije da doživljava jedne iste stvar, mijenja svoj odnos, a kada se promijeni stav - privlače se drugačije situacije. Princip sličnog - sve je jednostavno.



Prevod prvog djela teksta:  econet.ru 

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com 
 
Tekst u celosti preuzet sa http://www.bebamur.com/ 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.