уторак, 1. новембар 2016.

GOSPODIN POGREŠNI

Mirjana Bobić Mojsilović

Jedna mlada, pametna, uspešna i lepa devojka od 35 godina, napisala mi je pre nekoliko dana pismo – pitala me je za savet : Kaže, nikako ne može da se spoji sa normalnim momkom, sa kojim bi mogla da ostvari srećnu vezu i da se uda. Poslednja njena romansa bila je sa starim poznanikom, koji je romantičan, dobar i divan, ali nekako – nikako da se odluči hoće li pismo ili razglednicu, odnosno - nije još uvek spreman za ozbiljnu vezu. 

„Beži od njega“ , kratko sam napisala. „Taj je žderač vremena“.

Nije da su se muškarci pokvarili, i nije da nema pravih muškaraca, ali pogrešni se ipak, lako mogu prepoznati:


1. Sindrom „Rebeka“: Majstor koji spominje bivšu, nije se sa njom stvarno oprostio, život sa njim je život u njenoj senci, pa takvog baju treba zaobilaziti u širokom luku.

2. Monolog ili recitacija, to jest, neodlučni dasa koji priznaje da i nije za ozbiljnu vezu, samoživi je klinac, a ko s decom spava ... Da li je taj uopšte zainteresovan za tebe?

3. Šarač, onaj koji neprestano zvera okolo ne bi li našao bolju verziju tebe. Taj u potaji strepi da negde napolju, sigurno, postoji i bolja verzija njega. Pa, onda, ne gubi vreme sa njim.

4. Petar Pan, sredovečni lovan koji se druži sa 15 godina mlađom ekipom, izlazi u klubove, bali na dvadeset godina mlađe klinke, uveren da je mladost kao šuga i da se prenosi dodirom. 

5. Kriza iz bliza, četrdesetogodišnjak koji još uvek nije pronašao sebe, nezadovoljan poslom, ili ogorčen na šefa. 

6. Veseli neženja koji se kune da do svoje 50. nije sreo pravu. Stvarno si nerealna ako pomisliš da si ti ta. 

7. Idealni sin, baja koji svakog dana ruča sa mamom, i vodi je u banju ili na letovanje. Kevista je divan za mamu, ali katastrofa za ženu.

8. Idealni tata, to je onaj baja koji hoće da bude idealna mama svojoj deci, što je najčešće samo alibi da te zauvek drži na odstojanju.

9. Majkemi razveden, dramski lik, razvod još nije okončan, a ka’ će, ne znamo.

10. Udavača, baja koji se pali na sirotu malu bogatašicu koju bi usrećio, pametnim trošenjem novca njenog tate.

Spisak pogrešnih mogao bi da se nastavi.

Ali, pravi tip je samo jedan, i opisuju ga samo dve reči : nasmejan čovek.


 Резултат слика за zverka seksi grad  



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.