субота, 19. новембар 2016.

БЛИЖИ СЕ АРАНЂЕЛОВДАН – СРБИ НЕ ЧИНИТЕ ОВАЈ СТРАШНИ ГРЕХ: Важи и за остале славе – за напредак и здравље послушајте савет!

БЛИЖИ СЕ АРАНЂЕЛОВДАН – СРБИ НЕ ЧИНИТЕ ОВАЈ СТРАШНИ ГРЕХ: Важи и за остале славе – за напредак и здравље послушајте савет! (ВИДЕО)  

Верујем да сте многи од вас чули за ово. Сигуран сам да сте се сусрели са чувеном „теологијом ваља се- не ваља се“, те самим тим сте чули да постоје „мртви и живи свеци“. Што је најгоре, те приче шире и разни медији који праве озбиљну збрку међу вернима.

О чему се заправо ради?

Постоји народна прича која каже да је свети Арханђел Михајло живи светац, а намеће се питање који је мртав? Ниједан човек није мртав, ми смо Црква светлости и највећа заблуда је да се жито за ову славу не прави!

Зашто уопште правимо жито за славу? Слава је оно што смо наследили од наших предака који су данас вероватно наши молитвеници пред Господом, славе се не смемо одрицати, а жито које спремамо је управо њима посвећено за покој душе и сећање на сва добра која су чинили, њихове душе се радују тај дан, а ми у телу напредујемо пред Божијим очима јер не заборависмо наше најближе.

 Фото: Pixabay


Па зар нећемо на тај дан то испоштовати? Ако нећемо, зашто славимо славу?
Колач који припремамо посвећен је као жртва свима који су у телу, тада се молимо за здравље свих укућана који припремише све у славу Божију и славу светитеља коме се молимо тога дана.


 Фото: Ју Туб


Нема мртвих светитеља, као што је Христос жив вавек, тако и они који умиру са вером у Њега и Васкрсење живе вавек! Дакле, светитељи су сви живи.
Ако имате нешто да питате слободно учините овде, делите ову тему и дајте да помогнемо људима да се не упетљавају у магијске приступе Православљу.





Извор: Ослобођење 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.