петак, 21. октобар 2016.

PRVI KORAK

Sanja Perić


Ko to još sedi skrštenih ruku na izazovne aspekte planeta u kardinalnim znacima? Možda je jedino još moguć osećaj vezanih ruku ili tesne kože, jer nešto bismo i osećaj je intenzivan, ali ne znamo šta. Biti bez jasnog cilja je nepovoljna okolnost za period u kome smo (pogotovo nastupajućih nedelju dana) kada planete u kardinalnim znacima spremno kao na startu čekaju pucanj i da krenu. Startnost, intenzitet, potreba za akcijom, akcijom, akcijom, no ako je cilj i dalje maglovit, ili ga nema, možda smo se na oblacima prepustili previše romantičnom sanjarenju (jer još dva dana imamo Sunce u Vagi, 23. oktobra u ponoć ulazi u Škorpiona) počeće da nas svrbi… od zadnjice na gore, da nas žulja taj komoditet koji kao da je postao neprijatelj svrsishodnosti, delanju, postignuću. Energija se fokusira, grupiše i traži dinamiku, konitnuum.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) vole akciju jer izrazito veruju da je u akciji rešenje za sve probleme. U ljutnji, spremnosti, snazi, odgovornosti. U svakom slučaju, sada imamo jednu napetu situaciju na nebu koja podiže tenziju u nama i traži izlaz u akciji, radu, pokretu i preokretu. Mars (vladar Ovna i Škorpiona) je u Jarcu zajedno sa Plutonom, Uran je u Ovnu i dočekuje Marsa u aspektu kvadrata. Tek da kulminacija bude savršena poput vatrometa ili eksplozije – to sad zavisi od nas. Neko će ovaj period doživeti kroz silinu ushićenja zbog oslobadjanja, a neko kroz krizno drmanje tla pod nogama gde se sve trese i ruši u panici, jer mu se čini da gubi kontrolu, da je nema. 

Ono što će svakako dobro doći jeste struktura, jasan cilj (nadjite ga što pre) i znajte da ne mora biti najbolji cilj na svetu. Perfekcionizam je opasan saputnik ako budete težili savršenom, bolje da je onako kako je. Ali je važno da postoji cilj, nešto što vam je važno u narednih sedam dana. Na primer, da prekinete pušenje. Da započnete pisanje knjige ili nekog bitnog rada. Da raskinete vezu koja već dugo visi o koncu. Da se preselite. Da raskrčite gomilu svačega u ćošku sobe koja vas provokativno posmatra nedeljama unazad i preti da će se strovaliti svaki put kad slučajno nešto zakačite. Da razdelite stare stvari i obnovite garderobu. Da očistite tavan, podrum, špajz, sve ono što se ne čisti često, a i spade u “prljave” poslove. Isto i kanalizaciju, sudoperu, sifon, sve tokove i odvode. U protivnom lako dolazi do kvarova, pucanja, zapušenja. 

Da promenite izgled, krenete na trčanje, u prirodu, da ispunite data obećanja. Obećanja nas poput energije (oba)vezuju. Gomilaju se u našem nesvesnom i stvaraju vremenom osećaj svraba, težine, pritiska – sve zavisi od situacije i tada se naši mehanizmi bore pasivnošću i prolongiranjem. Rešite se toga u narednih 7 dana ako je to vaš slučaj pa sve što ste obećali od poslovnih stvari do ispijanja kafa sa nekim ljudima – ispunite. Krenite jedno po jedno.


Prvi korak je najvažniji. 


Vezati pertle na patikama i krenuti. Dok gledate patike iz udobnog kreveta daleko je akcija. Čini se da je sutra idealan dan za to. Ne. Danas je. Juče.
Akcija i samo akcija, uz saradnju Sunca u Škorpionu zaduženog za fokus – dovode do rešenja, do lakoće. 

I verujem da ćemo moći, da će biti izvodljivo, čak i lako. Jedino… jedino, ako ste zapeli u očekivanjima nemam savet. Samo mi je žao što znam da ćete u tom slučaju morati da naglo budete od istih otkinuti, razdvojeni, na silu odbačeni, ostavljeni, isterani, izmenjeni. I svakako gnevni, ljuti, besni – čak ćete misliti da je to što vam se dešava nepravda, nesvesni da je to što vam se dešava Put najbolji moguć da biste pomogli, spasili sebe. I samo probajte da se što kraće zadržavate u tom vakuumu beznadja, očaja i besa. U tom tunelu nemoći i vidite šta za sebe još danas možete da uradite.
Jedan mali, sasvim mali cilj koji ćete ostvariti i osećati se bolje. Mali cilj, ne krajnji, ne životni, jedan korak. Prvi korak koji vodi već dalje, ka jednoj novoj percepciji. Taj prvi korak je najteži jer sve se čini teško. Ali je i najvažniji jer kvadrat Urana i Plutona sa Marsom poručuju: Nema nazad

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.