петак, 5. август 2016.

Znak Lava – Lav

Autor Editor VOPUS   

LAV

OD 23. JULA DO 22. AVGUSTA

Zodijački Geni(jusi) Sagham i Seratiel
Kontrolišu Srce i Kičmu
Metal Zlato
Kamen Dijamant
Miris Tamjan
Biljka Suncokret
Cvet Mak
Planeta Sunce
Boja Zlatna
Elemenat Vatra
Ključna Reč Život
 
 
 Rođeni u Lavu istovremeno su energični i dobre volje, velikodušni su, mistični i autoritarni. Skloni su ljutnji i potrebno je da se mnogo trude da bi nadvladali ovu manu. 
Lav, budući da je tron Sunca, predviđa sreću i visok položaj. Okultno značenje Lava je Intuicija. Metal ovog znaka je Zlato a kamen Dijamant. Rođeni u Lavu su strogi i žele samo da zapovedaju. Predispozicija Lava je da putuje. Rođeni u Lavu dosta pate- moralno. 

Samael Aun Weor. "Zodijački Kurs" Poglavlje "Znak Lava"
 
Pokušajmo se probiti upravo u srce arhetipova sadržanih u zodijačkim ermetičkim slikama Johfra Bosschart, koje ćemo uvek studirati u relaciji sa Gnozom koju nam je otkrio V.M. Samael Aun Weor. 
 
1.   To je peti zodijački znak i odgovora Solarnoj sili, Volji, Vatri i jasnoj i penetrantnoj Svetlosti, koji se pojavljuje preko praga Blizanaca pod vladavinom Raka. Povezan je sa osećanjima i emocijama. Znak Lava guverniran je od Sunca, a njegov Regent je Michael, tako nam je prikazan znak blistavog Sunca, kao centralni motiv.
 
2.   Sunce se rađa u utrobi Lava, životinje namenjene ovom znaku, koju vidimo u pobedničkom stavu. Uopšteno, Lav je znak zlata, kako alhemijski tako i prirodno, i prema tome izražava fizičko-hemijske osobine tela.
 
3.   U donjem delu vidimo čoveka koji se bori se sa lavom. Ovo je Herkules, solarni junak, koji je simbol individualnog oslobađanja, besmrtnosti do koje se stiže pomoću otkupljanja greške i zla posredstvom patnje i junačkim naporom.
 
4.    Šuplji hrast predstavlja bure napravljeno od hrastovog drveta gde se treba potkupiti voda, tamo sadržana, da bi se oslobodila iz svog boravišta. Zbog toga postoji unutar hrasta dete koje se odmara na slami.
 
5.    Apolov sin, Orfej, veliki trojanski junak, svirao je na liri i činio je to tako dobro, da su divlje životinje trkom dolazile da ga slušaju. Orfej svira na liri sa sedam žica, simbol harmoničkog saveza kosmičkih sila, moguć samo posredstvom seksualne sile ili potencije, koja je uvek bila predstavljena Rogovima.
 
6.    U pozadini Orfeja nalaze se suncokreti, biljke namenjene znaku Lava. Vidimo i neke palme čije je lišće u asocijaciji sa pobedom i Nebeskim Jerusalimom ili Superiornim svetovima.
 
7.    U obliku štita i naslonjen na stablo narandže, solarno voće koje pokazuje nadu, nalazi se znak Lava.
 
8.   U celom okviru proizilaze pozlaćeni reljefi, boja specifična Lavu, gde vidimo neke interesantne simbole. Vidi se znak u obliku broja 4 koji se odnosi na Alhemiju i put, putanju koju treba preći naš putnik nazvan Merkur, sa kombinacijom i rukovođenjem od strane Antimonija, onog dela našeg Bića koji je zadužen za učvršćivanje zlatnih atoma u unutrašnja tela.
 
9.    Na levoj ivici vidimo sjajno Sunce okruženo zmijom koja grize svoj rep. Evo jednog od glavnih simbola Velikog Dela. Kružna slika je ustvari geometrijski izraz jedinice, afiniteta, ravnoteže i harmonije.
 
10.   Uopšte, glava Zmaja ili Zmije simboliše fiksni deo ili Sumpor, tj. Seksualnu Vatru, a njegov rep, volatirni (isparljiv) deo, Merkur ili psiho-seksualnu energiju; obe zajedno jesu jedna sila, zvana u Orijentu KUNDALINI ili PITKO ZLATO među Alhemičarima. Na ovaj način nam se jasno pokazuje da je ona Vatra i ona Voda, koje su poznate kao Vatrena Voda i Vodena Vatra, predstavljene zlatnom rekom koja vijuga, polako, blago i duboko kao i naša materija, otvarajući polako put do kaštela koji sa svog vrha deli sve, kao što to radi i Biće iz njegovog carstva.
 
11.   Rođeni pod ovim znakom jesu energični, autoritarni, mistični i dobronamerni. Naklonjeni su maniji, razlog zbog kog treba da pokušavaju da izbace ovaj defekat. Kao i Lav, hrabri su, plemeniti i konstantni, iako su ponekad dični, oholi i tirani.
 
12.   Dobro se slažu sa: OVAN, STRELAC, VAGA, VODOLIJA, LAV.
 
 
      Zodiac - Zodia Leului- Leu

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.