петак, 5. август 2016.

Znak Device – Devica

Autor Editor VOPUS   

Zodijak - Slika Znak Device

DEVICA

OD 23. AVGUSTA DO 22. SEPTEMBRA

Zodijački Geni(jusi) Iadara i Schaltiel
Kontrolišu Creva i Hipogastrijum
Metal Živa
Kamen Smaragd
Miris Beli Sandal
Biljka Brest
Cvet Ladolež-Morning Glory
Planeta Merkur
Boja Žuta
Elemenat Zemlja
Ključna reč Racionalnost
 

Rođeni u znaku Device pate, jer su u pređašnjim životima Adulterisali i Fornicirali. Rođeni u znaku Devicie doživljavaju velika ljubavna razočarenja.
U Devici, Merkur postaje racionalan. Racionalnost (rasuđivanje) pripada Životinjskoj duši. Životinjska duša je Pamet. Pamet je Pećina Želje. Ne može se uništiti Želja ako je prethodno ne izvadimo iz njene pećine...


Samael Aun Weor. "Zodijački kurs" Poglavlje "Znak Device"

 
Pokušajmo se probiti upravo u srce arhetipova sadržanih u zodijačkim ermetičkim slikama Johfra Bosschart, koje ćemo uvek studirati u relaciji sa Gnozom koju nam je otkrio V.M. Samael Aun Weor.

 
1.       Devica je šesti zodijački znak. Da bismo upoznali intimnost ovog znaka treba da tražimo njegovo poreklo u broju šest. Radi primera navešćemo Solomonovu zvezdu koja je pečat srca sa svojim dvama trouglovima koji predstavljaju Hermafrodita. Podsetimo se da Bog, u šestom danu, realizuje Njegovo Veliko Delo: „I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih."
2.       Na ovaj način, izražavajući žensku stranu hermafrodita, Isis, Majku Prirodu, simbolisanu ovde lepom krilatom ženom, odevenom lepim ogrtačem koji se uklapa u pejsaž, sejući zemlju sa cvećem i voćem. Ona predstavlja primordijalnu (izvornu) supstancu, prvobitnu zemlju pre njene fekundacije.
 
3.       Ova blistava Devica drži jaje iz kog se rađa plamen. Po orfijskoj kosmogoniji, objašnjavajuči početak stvari, kaže se da je prvi početak bio Kronos (Cronos), Bog vremena, iz kog su se pojavili Haos i Eter, simboli beskonačnosti i konačnosti; haos je okružen od Noći, a Noć je ljuska. Unutar ovog gigantskog jajeta, čiji viši i niži delovi jesu Nebeski svod i Zemlja, rodilo se prvo biće, Fanes, odnosno Svetlost.
 
4.       Drugi simbol koji se odnosi na Merkur je Ibis, Ptica koja jede zmije. U antičkom Egiptu bila je u relaciji sa Thotom, Bogom Mudrosti. Izbor ove ptice je zbog činjenice da onda kada Ibis spava, stavlja svoju glavu pod krilo i zauzima oblik srca, činjenica od velikog značaja, ako se uzima u obzir da u radu sa Merkurom, stićićeš do viših Inicijacija srcem, a ne Intelektom. Ove visoke Inicijacije i osvajanje raznih svetova svesti bile su uvek predstavljene, među ermetičarima i u hebrejskoj Kabali, kao što se vidi na šemi u otvorenoj knjizi. Ispod ove, nekoliko papirusa i zatvorena knjiga sa inicijalom M koji simboliše Misteriju, Merkur, i tačnije Magnezijum ili Magnes, tj. univerzalni duh metala ili maksimalnom snagom uzdignuta vatra.
 
5.       Reklo se da onda kada tantrički par realizuje mistički spoj, oni rade sa četiri elementa prirode. Vatra predstavlja Lava, Zemlja Bika, Vazduh Orla i Voda Angela. Svi ovi, harmonično vibrirajući, daju da se rodi peti elemenat koji je električna seksualna moć zvana KUNDALINI i koja vibrira sa Eterom.
 
6.       Još jednom se nalazimo pred egipatskim emblemom Merkura, kinokefalom ili majmunom sa psećom glavom- Thothovo predstavljanje. Pored vage vidimo znak koji u magiji predstavlja planetu Merkur, a ispod kenokefala, karakter koji predstavlja inteligenciju ove planete.
 
7.       V.M. Samael Aun Weor, kada se odnosi na Devicu, u svojoj knjizi naslovljenoj Zodijački kurs, kaže: „Pogledaj! Sine moj! Ovde je pečat srca. Onima koji budu posetili naše Belo ostrvo daćemo da piju iz tri suda, tri slatka arkanuma. Jedan je isto tako zelen kao i smaragd, koji je seksualna snaga Device Majke, Isis, priroda; drugi je isto tako plav kao i nebo, koji je seksualna moć kraljevine Duha; a poslednji je kao rosa lišća u noći, koji je seksualna snaga Apsolutnosti, Neizrecivog.
 
8.       Na ovaj način Devica aludira na stvaralačku moć prirode, od haosa kreacije do sazrevanja klasa. Rođeni u Devici su racionalni i skeptični, često imaju problema na ljubavnom terenu, zbog toga što je Venera, koja je planeta ljubavi, u egzilaciji. Vole red i tačnost i imaju jako razvijen kritički osećaj, inteligentni su i poseduju analitički duh.
 
9.       Slažu se sa: Rak, Bik, Jarac, Škorpija, Devica  
Izvor   Zodiac - Zodia Fecioarei- Fecioară
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.