четвртак, 25. август 2016.

Skradinska torta

  

Originalna receptura omiljenog skradinskog bistroa Arka 

Težina pripreme: jako lagano Vrijeme pripreme: 80 min Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 300 g badema
  • 300 g oraha
  • 12 jaja
  • 1 dcl meda ili odgovarajuća količina šećera
  • 3 cl likera od ruža
  • 1 dcl prošeka
  • prstohvat cimeta
  • 1 štapić vanilije
  • korica domaćeg limuna i naranče
  • prašak za pecivo
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja

Priprema

U žumanca se umute med, mljeveni bademi i orasi, naribane korice limuna i naranče, a potom ostali sastojci. Od bjelanjaka se posebno izmuti snijeg koji se pažljivo i postupno izmiješa s osnovnom masom. Smjesa se stavlja u posudu za pečenje biskvita i peče u pećnici na 175 stupnjeva oko sat vremena. Premaže se glazurom od čokolade koja se rastopi u slatkom vrhnju.

Tekst u celosti preuzet sa Jutarnji. hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.