недеља, 24. јул 2016.

Turska salata

 


Sastojci:
  • 3 patlidžana srednje veličine
  • 12 pečenih crvenih paprika
  • 1 kg paradajza
  • ulje
  • 6 čenova sitno iseckanog belog luka
  • veza peršuna
Priprema:

Patlidžan isecite na kolutove i propržite ga sa obe strane na ulju. Paprike iscepkajte na rezance.
Spustite ih na kratko na ulje u kojem ste pržili patlidžan.
Paradajz ogulite i osecite na kockice, pa ga spustite u tiganj pošto ste izvadili paprike. Dodajte beli luk i peršun.
Kada se skoro pretvori u sos, gotovo je.
U činiju slažite prvo paprike, preko njih patlidžan koji ćete preliti sosom od paradajza. Salatu dobro ohladite pre služenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.