четвртак, 28. јул 2016.

Tri najvažnije osobe koje morate da pronađete kroz život



Suština života leži u povezanosti sa ljudima zbog kojih učimo nove stvari i rastemo. Iako se svako ko se pojavi u našem životu sa sobom nosi i lekciju koju moramo da naučimo, neki odnosi su prosto mnogo posebniji od drugih.
„Tražim prijatelje. Šta znači to pripitomiti?”
„To je nešto što se davno zaboravilo”, reče lisica. „To znači stvoriti veze…”
„Stvoriti veze?”
„Naravno”, reče lisica. „Ti si za mene samo mali dečak sličan stotinama hiljda drugih dečaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama hiljda lisica. Ali, ako me pripitomiš, bićemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svetu. Ja ću za tebe biti jedina na svetu…” – savršeno je objašnjeno u „Malom princu“  značenje međuljudskih odnosa.
Ovo su tri tipa veza koje će neizmerno obogatiti svačiji život:

1) Srodna duša

Srodna duša je neko ko se u vašu dušu uklapa kao delić slagalice. Kraj njih vam nikada nije neprijatno i nelagodno, niti ikada imate potrebu da se od njih odmorite. To ne znači da u tom odnosu nema razmirica i rasprava, ali te rasprave vode samo jačanju odnosa.
Srodna duša nije nužno partner, iako ljudi često prvo na to pomisle kada čuju ovaj termin. Srodna duša može biti i majka, sestra, najbolji prijatelj ili komšija.

2) Vaše ogledalo

Ogledalo je osoba koja vam o stvarima govori tačno onako kakve one jesu, bez ulepšavanja. One će vam tresnuti istinu u lice, čak i kad znaju da će vas to boleti.
Upravo zato što ih nije briga za vaša osećanja, govore stvari koje na vas ostavljaju snažan utisak i suštinski vas menjaju.
Ovde se ne radi o podmuklim osobama kojima je cilj da vas povrede, već o suštinski iskrenim osobama koje ne mare ni za kakve norme već će vam bez ustezanja skrenuti pažnju kad krenete da brljate, kada se ponašate nedolično i kada se krećete u pogrešnom smeru.
Često se dešava da ćete i vi takvim osobama biti ogledalo, i pomagati im na sličan način.
Sa njima ćete se često svađati i raspravljati, i premda vaš odnos može delovati kao odnos dve osobe koje se suštinski ne sviđaju jedna drugoj, ispod svega toga je temelj velike međusobne ljubavi.

3) Čuvar

To je vaš mentor, učitelj i vodič. Iz njih crpite inspiraciju, ohrabrenje i životne lekcije. To može biti član porodice, trener, profesor sa fakulteta, i još mnogo sličnih osoba. Za neke, to može biti čak i Gandi, Isus ili Buda.
To je neko ko vas inspiriše da uvek date sve najbolje od sebe, a što je dublja vaša veza sa njim, sve manje ćete govoriti o svakodnevnim sitnicama, već će vaša pažnja biti usmerena na velike životne istine.

Izvor Dobra rec.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.