недеља, 10. јул 2016.

Torta od limuna i malina

torta


Kora:   
 -1/2 šolje urmi, bez koštica (6 velikih urmi)
-2 šolje oraha      
-1/2 kašičice himalajske  soli

Punjenje:    
– 2 šolje sirovih indijskih oraščića, namočenih preko noći
 -3/4 šolje soka od limuna
-1 cela mahuna vanilije, smlevena (ili 2 kašičice ekstrakta vanile)
-1/3 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
-1/2 šolje agave sirupa
-prstohvat himalajske soli
-1 šolja malina (odmrznite ih ukoliko koristite smrznute)

Priprema:
Potopite indijske oraščiće u filtriranu vodu preko noći. Ocedite pre korištenja. Stavite urme u procesor hrane ili blender i pulsirajte do grube smese. Dodajte orahe i so i pulsirajte dok se smesa dovoljno ne usitni da ju možete utisnuti rukama u kalup, a da je dovoljno zrnasta, ne kremasta. Stavite smesu u kalup za torte i čvrsto je pritisnite, pazeći da je kora ravnomerno utisnuta. Ugrejte kokosovo ulje i agavu u maloj tavi na laganoj vatri dok ne dobijete tečnost. U istom procesoru hrane ili blenderu dodajte sve sastojke za punjenje bez malina. Pomešajte dok ne dobijete vrlo glatku i gustu smesu. Ulijte oko 2/3 smese u kalup na koru sa špatulom. U ostatak smese stavite maline i obradite ih dalje u procesoru hrane ili blenderu dok ne dobijete glatku smesu lepe ružičaste boje. Ulijte sloj sa malinama  u kalup na postojeće slojeve. Stavite u zamrzivač dok se ne zamrzne. Poslužite, izvadite iz zamrzivača 30 minuta pre jela. Kako biste lakše sekli tortu, stavite oštri nož najprije pod vrelu vodu, a zatim ga dobro osušite.


2 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.