четвртак, 28. јул 2016.

Top 10 - što sve ponijeti na ljetovanje

[INFOGRAFIKA] Top 10 - što sve ponijeti na ljetovanje

Jeste li ikada bili toliko uzbuđeni zbog ljetovanja da ste samo na brzinu nabacali prvo što ste stigli u svoj kufer i bezglavo se zaputili na destinaciju? I tek kada ste stigli na plažu shvatili da ste zaboravili ono najpotrebnije? Ove godine izbjegnite taj stres jer mi vam donosimo listu od 10 stvari nužnih za savršeno i bezbrižno ljetovanje!

[INFOGRAFIKA] Top 10 - što sve ponijeti na ljetovanje 
[INFOGRAFIKA] Top 10 - što sve ponijeti na ljetovanje1. Zaštita od sunca 
Već i predobro znamo kako sunce može imati negativnih posljedica za našu kožu. Opekline i crvenilo spriječite korištenjem dobre kreme za sunčanje (ne zaboravite i lice), a što je vaša koža svjetlija to zaštitni faktor kreme treba biti veći. 

2. Sprej za uho

Spakirajte svakako sprej za uho s maslinovim uljem, koji pomaže kod začepljenosti uha, nastale nakon zadržavanja vode u uhu, simptoma koji se često javlja nakon dugotrajnog boravka u moru. Sprej za uho namijenjen je i djeci i odraslima, a njegova uporaba je ugodna i jednostavna. 

3. Mali hladnjak ili termosica

Za vrijeme ljetnih vrućina iznimno je važno piti velike količine tekućine i održavati tijelo hidratiziranim. Kako bi izbjegli mlaku, a nekad i vrelu, vodu koja se na plaži zagrije u roku od nekoliko minuta, ponesite sa sobom mini- hladnjak ili njegovu manju varijantu, termosicu. U termosici će vaše piće ostati svježe i hladno čak i tijekom cjelodnevnog boravka na plaži!

4. Šešir sa širokim obodom

Dok se izležavate na „veeelikom“ ručniku bez kojeg bi vaši tabani završili na vrućem betonu ili u užarenom pijesku, neophodan rekvizit za plažu je i šešir sa širokim obodom. Osim što ćete izgledati kao prava diva vaše lice i kosa će vam biti vrlo zahvalni što i njih štitite. 

5. Pastile za grlo

Da vas za vrijeme ljetovanja ne bi iznenadilo neugodno „grebanje u grlu“ ili iritirajući kašalj, kao posljedica hladnih pića ili boravka u klimatiziranom prostoru, ponesite sa sobom pastile za grlo. Možete ih naći u različitim okusima kao što su: razno bilje, okus metvice, voćni i sl. Ponesite ih sa sobom na ljetovanje i nadraženost grla neće vas iznenaditi. 

6. “Dobre” bakterije

Kako ćete upoznati kulturu mjesta gdje odlazite na ljetovanje ako ne kroz gastronomiju?! Odmor ispunjen vinom i hranom ponekad može utjecati na rad crijeva. Koristite mješavinu korisnih bakterija za poboljšanje rada probavnog traktareguliranje crijevne mikroflore. Odmah ćete osjetiti pozitivne učinke!

7. Maska i dihalica

Ako ste do sada propustili pogledati što se sve događa ispod površine sada je vrijeme da to promijenite. Pokažite svoj istraživački duh, spakirajte masku i dihalicu i krenite u istraživanje podvodnog svijeta!

8. Podvodni aparat 

Fascinirani ste podvodnim svijetom i oduvijek ste željeli djelić toga ponijeti sa sobom kao uspomenu? Ovjekovječite ovog ljeta nezaboravne trenutke s podvodnim aparatom, a možda vam se i neka ribica nasmiješi :)

9. Antibiotik za ozljede na koži

Iako ljetovanje uključuje većinom lijepe stvari, katkada vas tijekom uživanja na plaži može iznenaditi i poneka neugodna porezotina ili ogrebotina. Budite spremni za takve slučajeve tako da u vaš kufer spakirate i lokalni antibiotik, namijenjen za sve manje površinske ozljede kože kao što su ogrebotine, porezotine… Posavjetujte se prije uporabe sa svojim liječnikom ili ljekarnikom i uživajte na plaži bez malih neugodnih iznenađenja! 

10. Dobra knjiga

Uživate u čitanju knjiga, ali nikad nemate vremena za njih? Plaža je idealno mjesto za nadoknaditi propušteno, zbog toga obavezno spakirajte omiljene naslove uz koje ćete se još više opustiti i uživati na plaži. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.