петак, 29. јул 2016.

1. август: Ламмас



  1. Први Жетва фестивал

    Сеасонс оф тхе Соул добродошлицу пре следећег скретања волана године!

    Точак се окреће, један замењује другу сезону. Сада је украшена са ушима пшенице, сунцокрета веселим, јабуке, бобице, златне, наранџасте и зелене траке. То је обилно, али у исто време захтевајући.
    Упознајте фестивал први жетве - Ламмас. То је био тај који себе проглашава вечери 31. јула и траје до 3., и, понекад, до 6. августа. Ово је од нас тражи посвећеност, рад, дисциплина и страст! То је страст!

     

    Да ли ти се свиђа игра са речима? Медитирати на њихово порекло, да траже своје корене? Ми смо веома воле речи. И веома воле да упореде своје значење и порекло. И ми сви позивамо да прате порекло речи "страст".

    Први везани реч - патња. У сваком Дицтионари, можете прочитати њену вредност. Да, сви знамо да је то важно. И то је тако јак и одлучан да једноставно не дозвољава даље размишљање, на почецима. А симпле порекло. Патња нас доводи до патње. Виа - Жетва! Пате - то је само за жетву. Да, понекад је тежак посао. Поготово, када је жетва је велика. Да, често се захтева на располагању све време, све снаге и све инспирацију, који је у стању да наше душе. Али вреди! Знате, као што је некада рекао - јер треба да пати!

    То је оно што покреће песму, наше Примордиал Соул у Ламмас дана. То је оно што јој је година стара мудрост.

    Она пева нама о томе шта је већ урађено доста. Да семе је посејано, а дали су пуца. Шта пуца пажљиво погледао после и збринути. И, све то није довољно.

    Често сретно почети нешто, видимо прве плодове, искрено радују у њима, и, с времена на време, опустите се, заборавите да је цео пут превалила - то је само пола приче. Такође треба пажљиво и упорно раде на жетви. У исто време размишљам о томе како да сачувате своју најбоље. Као мера предострожности да дистрибуира - да је могуће да сада користили, морате да оде на зиму, и шта - следећи сетву. Уосталом, једини начин на који можемо добити увећање.


  2. Ламмас почиње дуг период жетве. То је први од три жетве фестивала. После њега долази Мабон септембра, када је већ могуће да сумирамо. И заврши круг великог Самхаин, означавајући почетак новог циклуса.

    У данима који одговарају Ламмас, плетење први сноп жита наши преци. Овај пакет је задржан до наредне године, као симбол обиља и просперитета. Ових дана до амајлије у облику обредних лутке, пуњена са посебним врећама од житарица, који је требало да привуче богатство у кућу. Ових дана је главна претња је хлеб у својим различитим облицима. И прикупити мед ове године. Сто је украшен са јабукама и бобицама.

    Ових дана је још један занимљив обичај. Мушкарци и жене могу да се удам за годину и по дана. Бракови доносе руковања. Пар само посегнуо за својим рукама, што значи синдикат.

    Био је то суђење брак, током које је пар могао да разуме - да ли су погодна за међусобно, да ли они могу да буду срећни. И, ако се то не деси, следеће године су јавно окренули леђа једни другима и разишли у различитим правцима.

    Мудри и осветљени сенсе праксе водио живот наших предака, који је стално пратили глас Примал душе. Она ткају свој индивидуални живот у јединствени ток живота, након природних ритмова прастаре.

    Од далеко у времену, можемо пратити њен глас и направи нешто лепо и корисно. Након неколико дана Ламмас - енергија је веома јака.

    Прва ствар коју можемо да урадимо је да обратите пажњу на вече уочи Ламмаса.

     
  3. Вече 31. јула, покривају великодушан сто. Пеците у тарт са бобице, кувати воћа и бобица пића. Ако је табела хлеб припремама, то ће бити врло кул. Украсите сто са јарко жуте и наранџасте цвеће, свеће у истој боји. Не заборави вино или пиво. За оне који не пију алкохол, погодан квас. И славе. Прослављају своје усеве. Онај који сте сакупили до данас. А онај који желите да прикупи. Обратите посебну пажњу на ово друго. Сигурно имате у развоју пројекте и процесе. Означити их као да су истините. Ви сте у процесу развоја новог бизниса? Имајте на уму да треба да ти донесем као да се већ догађа. Ви сте о томе да се направи велику куповину - кућу, нови ауто? Испрати их као да их већ имате. Ти ћеш добити унапређење на послу? Цхецк ит оут! Да ли намеравате да објавите књигу? Прославити своју производњу и успех!

    Размислите о томе шта су ваши пројекти за вас који је најважнији усев, и означите их. Не чине то због својих нових циљева. Подршка током Ламмаса значи само већ покренут и вођењу пројеката. Не славе куповину новог дома, ако само сањам о томе, а ипак ништа није урађено у том правцу. Али, ако сте већ у процесу потраге, ако већ радиш ово довољно дуго - само напред, подићи ћу чашу за своје лепе нове домове!


    Друга ствар коју можете учинити у наредним данима, Ламмас.

    Размислите о томе шта су ваши пројекти сада је потребна максимална концентрација - енергија, труда, трошкове радне снаге. Ако желите да успете, планирајте своје активности у вези са овим пројектима пре краја септембра. Ово је период када треба да се активно узме невоља над њима. И тако, до краја септембра, ви ћете открити плодове свога рада. Да ли је са ентузијазмом и уживањем. Страст и инспирација - веома светла и сјајна енергија. Они придају било ком процесу нови подстицај и свеж дах.

    И мало више о новом замах. Да, тачно, "венчање" Ламмас! Ако имате партнера, користимо прилику да дише нову енергију у своју везу. Седи на банкет сто, једноставно држе за руке. Ово ће бити симболично признање да сте заједно били добри до данашњег дана, ви сте срећни да буду једни са другима и да су срећни заједно. Ако немате партнера, пажљиво око и у данима Ламмаса. Понекад он представља нам дивне изненађења - шанса сусрета, нова познанства, обнављање старих веза. У принципу, бити опрезан и радознао!

    А ипак. Пате - то само значи "Жетва"! Запамтите ово! И да ураде нешто страсно - то је само средство да се ослоне на плодовима који су инспирисали да би било пожељно да се прикупе!

    Срећно свима! Срећан Вам Ламмас!     Извор
  4.  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.