уторак, 7. јун 2016.

NEPRIVLAČNA ŽENA

Mirjana Bobić Mojsilović


Sa jednom starom prijateljicom pila sam nedavno kafu. Slučajno je tuda prolazio naš zajednički drug iz gimnazije, taksista, inače poznat kao psiholog amater, pa nam se priključio. 

Ona je bila lepotica, i još uvek izgleda sjajno, ali kada je otišla i kada smo ostali sami, moj drug mi je otvoreno rekao : „Čudo šta život napravi od nekih ljudi. Zamisli, takva lepotica, a potpuno je odbojna“

.
Zinula sam. „Kako odbojna, pa izgleda kao milion dolara?“

A onda je objasnio zašto je takav utisak ostavila na njega: 


Opsednuta je sobom, priča samo o sebi, tri puta se pogledala u ogledalo i nije mi postavila ni jedno pitanje – zanima je samo da li je ostavila dobar utisak.


Fokusirana je na spoljašnjost. Na to kako joj izgleda lice, kakve su joj ruke, da li joj je ravan stomak dok sedi. Dok je odlazila u toalet, trudila se da izazove pažnju svih prisutnih muškaraca. Spontanost – nula!

Takmičarski je nastrojena. Sve zna najbolje. Sama sebe hvali. Sama sebe citira. Dosadna je i naporna. Kad si rekla da poslednjih dana spavaš loše – odmah je dobacila kako ona spava kao beba. Kao da je u pitanju neko takmičenje. Takva je bila i u gimnaziji.

Govorila je loše o svojoj drugarici koja se razvodi.


Hvalila se da je šef na poslu. Stvarno mi je bilo neprijatno da slušam njene priče o tome kako šefuje i kako je glavna. Mogu da zamislim samo kako maltretitra svoje podređene. Opomenula je konobara da nam promeni pikslu, i meni je rekla da pomerim stolicu jer joj zaklanjam sunce. Znači, voli da komanduje!
Ispričala je zbilja neumesan vic. I, omakla joj se psovka. A, privlačne žene – ne psuju.


Suviše je negativna, i oko sebe širi samo neke loše priče i još strašnije zaključke. Nju bi trebalo slikati kao etalon neprivlačnosti, rekao je.

„A nekada si bio tako zaljubljen u nju, “ rekla sam.

„Bio sam, ili ja to nisam video, ili ona nije bila takva“, dobacio je ulazeći u taksi. „Ona mi je veliko razočarenje – zapamti, ona je primer lepe žene i totalno antipatične osobe koja odbija muškarce.“


„Je l’ treba nekuda da te vozim?“, pitao je.


„Ne hvala“, htela sam da kažem da sam došla mojim kolima, ali sam se prepala da me ne optuži da sam i ja kompetitivna.
 

Iako sam na trenutak pomislila kako je u mnogo čemu u pravu, takođe mi je pala na pamet i druga misao – kad muškarac govori o neprivlačnoj ženi, on izgovara i najvažniju stavku na spisku neprivlačnog muškarca.

Ili, možda grešim?





Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.