среда, 25. мај 2016.

Energetske vežbe za otklanjanje mentalnih blokada

Merkurov energetski centar ili grlena čakra spaja glavu i telo i jedan je od najvažnijih centara za komunikaciju. Kada je ova čakra pročišćena mi postajemo otvoreni za kreativne ideje koje možemo i da materijalizujemo kada ovaj centar povežemo sa trećom čakrom...



kako_da_postanemo_otvoreni_za_kreativne_ideje_1

Prema energetskoj astrologiji naši energetski centri ili čakre su u interakciji sa sedam glavnih planeta. Čakre predstavljaju fiziološke kapije kroz koje se mentalna, emotivna i energetska realnost pretvara u fizičku a planete su njihovi kosmički odrazi u ogledalu.
Povezanost čakri i planeta omogućava nam da preko natalne karte i skeniranja čakri dođemo do suštinskih emotivnih, mentalnih i energetskih pokretača naše ličnosti, a energetske vežbe su jedan od načina da se poprave ili unaprede kvaliteti svake čakre.

Energija mora da kruži stabilno kroz sistem da bi natus funkcionisao ispravno. Mentalna blokada nastaje usled prevelike mentalne aktivnosti povezane sa previše briga. Manifestuje se na nivou tela kao bol u vratu i ramenima, a mentalno i emotivno kao mentalna razdražljivost i konfuzija, nesposobnost oncentracije i česti osuđivački stavovi. Prevazilazi se pomoću energetskih vežbi za Merkura (peta/grlena čakra).

kako_da_postanemo_otvoreni_za_kreativne_ideje_2

Pre svih vežbi za grlenu čakru je najkorisnije uraditi pripremu kratkom stimulacijom naše kapije Svesti, poznate i kao kapija Uma ili akupresurna tačka žučne kese GB 20. Ovo je jedna od najmoćnijih tački za glavobolju, ukočen vrat, nesanicu, razdržljivost, osuđujuće stavove i hroničan umor.

Stimulacija akupresurne tačke - kapija Svesti

Akupresurna tačka žucne kese, poznata kao GB 20 se najlakše može locirati ako isprepletemo prste na potiljku, a zatim palčevima osetimo udubljenje sa obe strane vrata, ispod lobanje.


Kada smo palčevima locirali ova udubljenja zatvorimo oči, udahnemo duboko i polagano, a zatim uz što sporiji izdah pritisnemo palčevima ova udubljenja, blago naginjući glavu unazad. Nastavimo da dišemo lagano i sporo i zadržimo ovaj pritisak oko 3 minuta. Nakon toga se potpuno opustimo uz snažan izdah.
Lea Imširagić

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.