понедељак, 7. март 2016.

HAVAJSKE HUNE: SVIJET JE ONO ŠTO MISLITE DA JEST

Fotolia 78182148 xs  


Huna predstavlja drevni sustav mudrosti - filozofski, psihološki i duhovni pristup životu koji potječe od havajskih šamana (kahuna). Havajske kahune, ili čuvari tajni imale su izvanredne iscijeliteljske sposobnosti. Zahvaljujući jedinstvenim molitvama i vještinama ovih šamana da se spoje s višim stanjima svijesti i komuniciraju s božanskim, zabilježeni su brojni slučajevi trenutnog ili gotovo trenutnog iscjeljenja.
No da bi se iskusile dobrobiti ove drevne životne filozofije, nisu nam potrebni havajski čuvari tajni, jer svaki čovjek, ukoliko ova znanja primijenjuje u praksi može živjeti puno bolje i kvalitetnije.
Sedam je osnovnih životnih načela na kojima se ovo učenje temelji:
1. IKE – Svijet je ono što mislite da jest
2. KALA – Ne postoje granice, sve je moguće
3. MAKIA – Energija teče tamo gdje usmjeravate svoju pažnju
4. MANAWA – Moć se nalazi u sadašnjem trenutku
5. ALOHA – Voljeti nešto/nekoga znači biti sretna/sretan s nekim/nečim
6. MANA – Moć dolazi iznutra
7. PONO – Učinkovitost je mjera istine

U ovome članku obrađuje se prvo načelo havajskih huna – IKE: Svijet je ono što mislite da jest.


Ovo načelo upućuje na snagu i moć vjerovanja: ono što vjerujete vaša je istina, i ona se, poput samoispunjavajućeg proročanstva manifestira u vašemu životu. Ukoliko vjerujete da je život težak i prepun borbi, te da je za ostvarenje bilo kakvih rezultata potrebno uložiti puno energije i truda, to će postati vaša realnost: kroz život ćete se kretati teško i sporo, a rezultati koje ćete ostvarivati biti će vrlo ograničeni. No ukoliko vjerujete da je svijet prekrasno mjesto s puno prilika i neograničenih mogućnosti, upravo je to ono što će vam život i pružati.

Naša su vjerovanja posljedica naših iskustava, a velik dio njih nastaje još u najranijem djetinjstvu. Naime uslijed proživljenih iskustava, u našemu se umu formiraju percepcijski filtri, zbog kojih naš doživljaj svijeta nije objektivan niti je temeljen na činjenicama, već sve što nam se u životu događa interpretiramo u ovisnosti o onome što smo već doživjeli.

Ukoliko su naša inicijalna iskustva bila loša, takvima ćemo doživljavati i svoja naknadna iskustva, čak i onda kada će činjenice biti drugačije. No takva će, početna iskustva odrediti i dominantna raspoloženja u kojima ćemo se tijekom života nalaziti. Teška životna iskustva biti će glavni krivac za dominanto destruktivna rasposloženja, a iz takvih ćemo raspoloženja i na svijet oko sebe gledati kroz sive naočale. To će odrediti naše ponašanje, odluke koje ćemo donositi i akcije koje ćemo poduzimati, a preko njih i kompletnu našu realnost.

Međutim, zamislite da ste loše raspoloženi, ili ljuti na nekoga, a onda vam netko iznenada uputi iskreni osmjeh ili lijepu riječ, i vaše se raspoloženje i cijeli vaš doživljaj svijeta promijeni u tren oka.

Promjena se nije dogodila na činjeničnoj osnovi, ali vaš se doživljaj situacije drastično promijenio samo zato jer se vaše raspoloženje popravilo. I zbog te promjene u načinu na koji ste u tome trenutku doživjeli svijet možda ste poduzeli niz konstruktivnih radnji - poteza koji su rezultirali nizom pozitivnih ishoda..

Stoga upravaljte svojim raspoloženjima i svojom percepcijom. I imajte na umu da kroz IKE načelo imate moć mijenjati cijeli svoj život i svoju budućnost.

Kakav je vaš doživljaj sebe i svijeta?
Da biste iskusili moć IKE načela, zapitajte se na koji način doživljavate sebe, svijet i sve u njemu. Dovršite slijedeće rečenice, i pokušajte biti što iskreniji. Napišite što doista mislite, bez uljepšavanja.


Mislim da je svijet …
Mislim da sam ja…
Mislim da su ljudi...

Mislim da je moj život...
Mislim da je moja sposobnost iskušavanja ljubavi, zadovoljstva, materijalnog blagostanja...i općenito, utjecaja na život....
Mislim da.. … dopunite niz bilo čime što smatrate važnim u vašem životu.

Ovo predstavlja vašu trenutnu životnu istinu, i može vam pomoći u razumijevanju zašto je vaša realnost takva kakva jest. Promijenite svoje obrasce razmišljanja i svoja vjerovanja, i promijeniti ćete svoj život.

Autorica teksta je Egli Ilić, Life Coach, više o njezinom radu saznajte ovdje.

Izvor /funkymem.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.