уторак, 22. септембар 2015.

Ne treba vam ni rerna ni mikser za ovaj kolač ;)

Ovo je definitivno kolač koji je idealan da napravite kada vam se  jako žuri a želite da pojedete nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu vam netreba ni rerna  ni mikser 😉 Krećemo

kolac

Potrebno nam je

  •  500 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 12 kašičica gustina ( 110g)
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 10 dag bele čokolade
  • 4 kašike šećera
  • kutija piškota ili manje pakovanje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
I počinjemo da pravimo 😉
  • Pomešati mleko i slatku pavlaku za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomešati sa gustinom i šećerom.
  • Ostatak  staviti kuvati pa kad provri ukuvati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne pa je nije potrebno dugo kuvati, cela. 2-3 min.
  • Kuvanu kremu pojeliti na dva dela. U jedan deo umešati izlomljenu čokoladu i mešati energično da se čokolada otopi a u drugi deo dodati belu čokoladu pa takođe dobro promešati.
  • Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mleko ili pettit ber kekse pa odmah premazati prvo tamnom a posle i belim kremom. Možete ako želite stavljati naizmenično pa ćete dobiti mramorni efekt.
  • Ostaviti tortu na u frižideru da se dobro rashladi i uživajte u svakom zalogaju.
Izvor:korisno.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.