уторак, 18. август 2015.

Будите Ентузијасти!…али КАКО??


”Ево стојим на вратима и куцам; ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њим, и он самном.” (Откр. 3,20)
Бог ти је дао срце и Он је спустио у тебе извесне жеље, планове и циљеве. Али уколико ниси под Божијом контролом, све то може бити злоупотребљено и сасвим погрешно примењено и узалудно ћеш протраћити живот.
Свугде, по целом свету, разасути су милиони инспирисаних људи, који носе злоупотребљене и потпуно наопако искоришћене таленте, интересовања, снове и амбиције. Због тога су, упркос својим талентима и ентузијазму, дубоко несрећни и празни. Јер сваки пут кад су твоји таленти и ентузијазам погрешно употребљени, то те чини очајним и празним.
Неки од вас можда размишљају; ”У овом тренутку нисам превише заинтересован нити ентузијастичан ни око чега.” Ви знате шта то значи, зар не? То значи да сте искључени из контакта са Богом!
Немогуће је бити укључен у контакт са Богом и остати незаинтересован и без ентузијазма. Јер, уз Бога сте укључени на 220 волти. Тад постајете потпуно пуни снаге и ентузијазма!
Бог је Бог Љубави, Ентузијазма, Енергије. Једини разлог због којих имамо емоције јесте чињеница да смо створени по Његовом лику. Бог нас воли својом вечном и бесконачном Љубављу. Без обзира шта да урадимо, Он ће нас увек волети.
Када свакодневно проводите време са Богом ( молећи му се, читајући Библију, размишљајући да све што радите као да Богу радите, водећи унутрашњи разговор са Богом око свих проблема и сумњи које вас муче…) немогуће је остати хладан, без снажног дотока енергије и без ентузијазма.
- Да ли бисте хтели имати више енергије?
- Више ентузијазма?
- Више снаге да започињетенове ствари?
Рећи ћу вам где то да нађете. Реч ”ентузијазам” је грчког порекла и потиче од 2 грчке речи; ”ен”, што значи ”у” и ”Тхеос”, што значи ”Бог”. Када сте ентхеос, када сте ”у Богу”, ви сте ентузијастични.
Што сте ближе Богу то више енергије, ентузијазма, виталности и снаге имате у свом животу. 
Што се више удаљавате од Бога то вам је све досадније, празније, апатичније и незаинтересовани сте око било чега у вашем животу. Потребно је да научите отворити своје срце Исусу Христу.
Исус Христос стоји већ дуго времена пред вратима вашег живота. Али Он је џентлмен. Он неће провалити на ваша врата. Ви морате да Му их отворите

Како изаћи из емотивног мрака


Радуј се Господу сва земљо! Служите Господу весело; идите пред лице Његово певајући….Улазите на врата Његова са славом, у дворе Његове са хвалом. Славите Га и благосиљајте име Његово.” (Псалам 100)
Усамљеност. Депресија. Нерасположење. Неуспех. Обесхрабрење. Губитак и болест.
Шта чините, када овакве речи карактеришу ваше тренутне животне околности? Како ћете изаћи из мрачне емотивне рупе у којој сте сада, где се осећате побеђено и сасвим раслабљено?
Бог ти је понудио одговор на такве животне околности и како да ватреном брзином промениш своје животне околности. Какав је то одговор Бог дао? Па, то је веома једноставан, али темељни одговор. То је….захвалност и величање. У захвалном срцу које велича Бога лежи невероватна снага.

ОБЕСХРАБРЕНИ ЉУДИ

Када су људи обесхрабрени и емотивно поражени, последња ствар која им пада на памет и коју би чинили јесте захвалност и величање Бога. За природан земаљски ум, сасвим је смешно и сулудо захваљивати се Богу и величати Га када нам све у животу иде наопако. Али истина је да се Бог настањује у захваљивању и величањима Његове деце. (”Свети, који живиш у похвалама Израиљевим.” Псалам 22,3)
Исказујући захвалност Богу, без обзира на околности, јесте исказивање велике вере и поверења у Бога. А вера удовољава Господа.
Јер захваљивање Богу и величање, поручују нашем Господу; ”Оче, ја знам да си ти Цар створеног света и имаш контролу над свим постојећим. Знам да си добар и млостив. Знам да ме волиш. Да бих иксазао чин своје вере у Тебе, захваљујем ти и величам Те, чак и у највећим невољама и проблемима које проживљавам, јер ја верујем да ћеш све ове невоље саставити део по део мени на добробит и успех, баш онако како си и обећао”.

ПРОБАЈ И ВИДИ

Зато вас сада охрабрујем и подстачињем да преузмете изазов и ставите Реч Божију на дело у свом животу. Сваког јутра, поднева и вечери захваљујте се Богу и Његовим судовима и величајте Га.
Кад то будете чинили, почећете осећати извесну емотивну промену у вашем унутрашњем стању, промену вашег унутрашњег емотивног става према проблемима и невољама које на вас наваљују. Јер Бог ће вам помоћи да склоните скамењени поглед са ваше мизерне ситуације на Свемогућег Спаситеља, који помера планине и раздваја мора. На Њга коме ништа није превише, нити немогуће.
Зато Га величајте, захваљујте Му се и благословите Његово име. Биће вам неописиво драго да то чините!

Извор  http://svetatrojicaroterdam.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.