петак, 1. мај 2015.

VELIKA PROMENA U KOSMOSU U MAJU

…MERKUR JE JUTROS, PRED ZORU, UŠAO U SVOJ DOM, ZNAK BLIZANACA, gde je i VENERA… snaga INTELEKTA, PROMUĆURNOST, SNALAŽLJIVOST, POMIRLJIVOST, TOLERANCIJA I DRUŠTVENOST, INFORMATIVNOST POJAČANI...BLIZANCI dobijate znatno pojačanje. MERKUR će ostati u Blizancima duže nego obično 2 meseca i koji dan više(oko tri nedelje je u jednom znaku) jer će imati retrogradnu fazu: u periodu od 19.5. sa 13,08 Blizanaca kreće retro hodom do 11.6.kada sa 4,35 Blizanaca kreće direktnim hodom do ulaska u znak Raka, 8.7. u večernjim časovima. Venera izlazi iz znaka Blizanaca 8.5. kada nepun sat iza ponoći ulazi u znak Raka, ali će zato Mars praviti društvo Blizancima od 12.V, do 24.6. kada ulazi u znak Raka. Ono što je specifično, krajem maja I početkom juna će biti u konjunkciji Sunce, Merkur I Mars u Blizancima, koji će podsticati, odnosno motivisati jače ispoljavanje prirode Blizanaca. Tu je velika podrška dobronamernog Jupitera, sekstilom iz znaka Lava.
... Merkur, informator, kosmička antena... podstiče sferu višeg načina razmišljanja; inteligentan, snalažljiv, rečit, uvek spreman na priču; konstruktivni dogovori, pregovori, saradnja i ljubaznost, razigranost i ozbiljnost, šarm, diplomatija, kulturno ophođenje biće će na ceni...Sunce, Merkur i Mars će biti u trigonu, harmoničnom aspektu sa Severnim Mesečevim Čvorom u Vagi, akcenat je na skladnim odnosima, pomirenju, tolerantnosti, težnji za ispravnošću, dobrim dogovorima, usaglašavanju stavova, mnogo priča, mnogo informacija. Snaga više volje i emocija u saradnji. Vreme je širenja ideja, vreme da pokažemo šta smo učili i naučili, korisne informacije koje smo apsorbovali...vreme je da se govori i piše, jer lepota i vrednost reči i rečenog pokazuje svoje lice u Blizancima...
Mentalni plan dobija na bistrini, misli se ubrzavaju, prilagodljivost i oštroumnost lako su uočljivi. Reč je na ceni. Diplomatija i sposobnost rezonovanja je odlična, a intelektualnoj radoznalosti nema granica. Ali ta radoznalost i želja da se sve dotakne, ponekad sprečava da se prodre u suštinu stvari. Ono što vas Blizance, naročito sa Merkurom u Blizancima, najviše stimuliše jesu prijateljski verbalni "dueli", informisani ste o svemu, načitani, ne volite sukobe, uvek ste za pozitivnu mentalnu i komunikacionu razmenu, u kojima ispoljavanje obrazovanosti, duhovnosti i duhovitosti prevladavaju. Slaba strana su vam povremena neodlučnost i promenljivost. Ne drži vas mesto, ne trpite statičnost, niti na ljubavnom, niti na poslovnom planu, osvežite već stečene pozicije. Izvrsni ste planeri i organizatori. Diplomatija i intelektualna oštrina pomažu vam da se nametnete svuda. Vrlo brzo nalazite svoje mesto (samo vas je nekad teško zadržati na istom), vaša sposobnost prilagođavanja je neosporna. Veliki ste mislioci. Vaš um je opremljen smislom za logiku, dobro zapaža i zaključuje. Društveni ste, gostoljubivi, uvek spremni da ono što imate podelite sa drugima. U nekim mogućim konfliktnim situacijama (kao kada je provokativna pozicija na kraju maja), vi ste izuzetan posrednik, jer umete da pomirite protivnike. Vaša energija je stimulativna, te će kao takva delovati i na sve nas.


Olga Milošević

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.