уторак, 5. мај 2015.

Sara Kej: Crteži našeg detinjstva

sara3 


Slavna Sara Kej je već tri decenije u srcima dece širom sveta, pre svega devojčica, ali i mnogih dečaka. Prelepe slike i crteži kao da su pobegli iz jednog posebno čarobnog sveta harmonije, topline i najlepših osećanja. A Sara i njeni drugari tu vladaju svojom lepotom, beskrajnom romantikom i šarmantnim avanturicama.

sara1

A znate li ko se krije iza imena Sara Kej? Sara je australska domaćica koja živi u predgrađu australskog grada Sidneja. Uvek je uživala u crtanju, a pohađala je i Akademiju za umetnost nakon čega je počela raditi za jednu reklamnu agenciju.


Crteže koji su joj doneli najviše slave je nacrtala u doba kada je imala i najveću brigu – njena ćerka Alison je tada bila jako bolesna. Kako bi bar na trenutak odvratila svoju pažnju od te surove činjenice, ona je počela da crta. Crtala je sretnu decu sećajući se mirnih trenutaka koje je provodila na farmi kod bake i djeda.

sara7
Sara Kej sa decom

Jednoga dana, prodala je neke od svojih crteža lokalnom izdavaču čestitki i razglednica. Krasni, bogato ukrašeni crteži, odmah su zadivili javnost. Sara Kej je danas poznata širom sveta. Ona danas sa ćerkom Alison i sinom Adamom živi u kući sa prekrasnim vrtom, ne daje intervjue i ne voli publicitet.

sara4
sara8

Njeni crteži su tako ljupki i romantični. Nekada su se sakupljale i Panini sličice sa likovima Sare Kej, ali je bilo i drugih predmeta školskih sveski i torbi na primer, koje su obeležile detinjstvo nekih devojčica iz 80-ih!


sara6
sara9
  
Izvor

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.