уторак, 19. мај 2015.

OVA HRANA JE PODMUKLI OTROV: Pod hitno prestanite jesti ove namirnice ako želite dugo i zdravo živjeti

Obilje prehrambenih proizvoda privlači nas s polica supermarketa. No, prema mišljenju stranih, ali i domaćih nutricionista neke namirnice naprosto treba izbjegavati, ako želite živjeti dugo i zdravo jer u njima se nalaze toksini štetni po organizam.


PHOTO:flickr/Mary
PHOTO:flickr/Mary

Pašteta

Za spravljanje pašteta koristi se najeftinije i meso najlošije moguće kvalitete. Ali kada bi to bilo samo meso tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovice paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, škrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale kemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se hrpa soli, a one u crijevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvijek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u vlastitom domu i tada ćete znati što unosite u sebe, piše “Narodnamedicina“.


Margarin

O, da. Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću kemikalija, visoka temperatura u procesu prerade ulja uništava sve vitamine i antioksidanse koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu izazvati velika oštećenja na stanicama te povećati rizik od raka. Ulja su to koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih kemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umjesto margarina, na kruh radije mažite maslac ili pak dobru staru svinjsku mast.


Sir u listićima

Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i umjetne boje da bi proizvod imao što bolji oku. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mliječnom proizvodu.


Kokice

Na listi osobito štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one dobro znane ispečene na štednjaku, već kokice iz mikrovalne pećnice. Jer u njima se nalazi kemikalija za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utječe na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrovalnu nakrcane su umjetnim okusima i transmasnim kiselinama te kemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.


Hrenovke

Nokti, koža, papci, crijeva, žile, hrskavica i meso najlošije kvalitete melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, škrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmiješa, dobivaju se dobro nam znane hrenovke koje zbog svih ovih sastojaka i njihova utjecaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz uporabe. No, kao alternativa nude se domaće kobasice.

Izvor: dnevno

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.