петак, 1. мај 2015.

***** ASTRO *** ZDRAV NAČIN ISHRANE***



Planete imaju svoje boje, dane u nedelji kada vladaju,sate u toku dana kojima vladaju tako da je sve to moguće izbalansirati i stvoriti za svaki znak najidealniju kombinciju namirinica koja dovodi do harmonije između organizma i kosmosa .To opet vodi ka zdravlju,većoj vitalnosti i pojačavanju imuniteta. Ovo je jedna kratka i sažeta preporuka za način ishrane koji svim znakovima može odgovarati.
Ponedeljkom koristite najviše mlečne proizvode.Takođe i sve ono što pospešuje izbacivanje tečnosti iz organizma. Hleb domaći, ili već nešto što napravite sami kao na primer proja, kiflice, pogačice,nešto što je iz vaše pećnice i vaših ruku delo
Utorkom obavezno konzumirajte kuvanu ili pečenu hranu , ukoliko jedete meso onda je preporučljivo da to bude utorkom .Manje hleba, više mesa ili ribe iz toplih voda.Sve što unosite trebalo bi da bude toplo i sveže pripremljeno .
Sredom je važno da jedete više puta u toku dana ,manje obroke pretežno povrće i voće .U obrocima su preporučljive testenine,može i pizza,pancerote i generalno italijanska kuhinja u umerenim količnima. Takođe posebno su preporučljivi energetski sokovi od svežeg voća.
Četvrtkom izbegavajte tešku hranu, kafu, alkohol , duvan, a konzumirajte što više ribe , šargarepe, cveklu , crni luk kao i čaj od maslačka, peršuna ili đumbira.Hleb najbolje raženi .
Petkom što više zelenog povrća i voća.Dozvoljeni su i slatkiši ,ovim danom vam šećer najmanje može škoditi ,naravno u granicama normale.
U subotu je poželjno imati ribu na meniju i to ribe iz hladnih mora,i plodove mora takođe, dozvoljena je čaša vina iz hladnih krajeva i iz vinograda koji su na velikim visinama i na krševitom predelu.Dobro je konzumirati i kozji sir ili mleko .
Nedeljom takođe kuvanu i pečenu hranu, meso ili riba iz toplih voda ,semenke suncokreta i tople napitke.Dobro je popiti čašu vina iz toplih krajeva.


Dijana Lukic Astro

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.