уторак, 28. април 2015.

Topla salata s heljdom

Topla salata s heljdom  

Priprema

1 Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.
2 U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
3 Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 200 g prokulica
  • 200 g heljda
  • 1 mala žlica papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sol
  • 0.5 šalica orah, suhi
  • 0.5 šalica šipak
  • 1 kom peršin, list
  • 2 žlica limunov sok
 Autor: Gastro.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.