субота, 25. април 2015.

SVAKODNEVNI UTICAJ SUNCA I MESECA NA ČOVEKA I NJEGOV ORGANIZAM...

 

Mesec je trenutno u znaku Raka, a za koji sat ulazi u Sunčev dom, znak Lava...Mesec nešto iza ponoći je u prvoj četvrti, u fazi je rasta, na 5,27 Lava je (u 1/4)

Postoji jedna stara priča o uticaju Sunca i Meseca na život naše planete. Ljudi jednog ravničarskog područja provodili su svoje vreme u stalnom sporu - da li je za njih korisnija Sunčeva ili Mesečeva svetlost. Mudrac je jednog dana izjavio da on zna odgovor na to pitanje: "Svetlost Meseca ima veći značaj za čovečanstvo." Svi seljani su začuđeno ćutali, samo je jedan dečak upitao: "Zašto?" Blagim osmehom, mudrac je odgovorio: "Zato što je noću mrak i tada nam je svetlost neophodnija."

U indijskoj astrologiji, Mesecu je, takođe, dat primat nad Suncem, (ovo nije lično, jer ja obožavam Sunce...), jer je đotiš, indijska astrologija, Lunarna, bazirana na kretanju Meseca. To ne znači da je Sunce zapostavljeno. Sunce predstavlja jezgro svih stvari, njihovu esenciju, suštinu. Indusi suštinu nazivaju Atman (individualna kosmička duša). Nemoguće je gledati Sunce duže od nekoliko sekundi golim okom, ali je zato moguće gledati Mesec koji je njegovo ogledalo, tj. reflektuje Sunčevu svetlost. Mesec u kosmogramu predstavlja našu mentalnu sferu, um, ogledalo našeg dubinskog bića.

Sunce vrši zračenje preko Meseca, stvarajući oseku i plimu. Mesec, pod uticajem Sunca deluje i na vode tela (ljudsko telo sačinjeno je od oko 75-80% vode), krv,lifmu, sekrecije, endokrini sistem u celini, kičmenu moždinu, utiče na rad hormona. Dizanjem nivoa tečnosti diže se i krvni pritisak. Otuda u vreme punog Meseca ljudi, naročito žene, osećaju izvesnu napetost, pojačan rad emocija. Čovek postaje lako ranjiv, impulisivan je, lako plane i zbog najobičnije sitnice...

Mesec ima poseban uticaj na žene, funkcija mesecnog ciklusa je pod direktnim uticajem Meseca i traje 28 dana, koliko je i Mesecu potrebno da obiđe krug Zodijaka...

Olga Milošević 


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.