недеља, 5. април 2015.

NEVERNI MUŠKARAC

Svojim sam očima videla: pre neko veče, u jednoj kafani, za susednim stolom, šest oženjenih pedesetogodišnjaka, sedeli su sa šest svojih devojaka.
Šta reći? Neverni muškarac je postao neka vrsta kulturnog heroja. On je baja, dasa, švaler i Kazanova, pa se u nepisanom takmičenju za osvajanje najboljeg rejtinga u svom okruženju, neuporedivo bolje kotira od onog koji svoju ženu (devojku) ne vara. Iako su najzanimljiviji i pažnje najvredniji oni muškarci koji ne varaju svoje žene, Kazanova na savremenoj kulturnoj mapi nosi šnjur.
Klasičan folirant, on je glumac koji se kobajagi trudi da sakrije svoje trofeje. Ali, neprestano ostavlja tragove. Često ga boli glava. Nervozan je. Ima neodložne poslovne sastanke uglavnom uveče. Iznenada je stekao poslovne partnere sa kojima mora na službeni put za vikend. Stižu mu česte SMS poruke koje čita sa smeškom. Napredniji nabave i još jedan mobilni telefon mkoji je navodno samo za posao i poslovne parfeme. Uglavnom ruča i večera napolju. Ćuti. Iznenada čašćava decu. Svojoj ženi sve češće prebacuje da je suviše u kući, i da nikada i nije tražio od nje da kuva svakog dana. Stiče novog najboljeg druga, koga nikada ranije nije pominjao. Obnavlja svoju garderobu, i sve češće stoji zabrinut ispred ogledala, proveravajući da li mu opada kosa.
I, jednog dana, ostavi svoj telefon na stolu u dnevnoj sobi. Ili košulju na čijoj je kragni poljubac karmina kakav njegova žena ne koristi. Ili mu, dok vadi novčanik, iz džepa pantalona ispadne nečija tuđa minđuša.
Jer, Kazanova, baš kao u jednoj drami Dejvida Hera, živ nije ako se ne zna za njegove uspehe. Najčešće, on i želi da i njegova žena sazna da je švrljao, jer je sam nesposoban da odluči, želi li u svom životu pismo ili razglednicu. Ili možda grešim?
Može li neko da mi objasni, zašto muškarci varaju svoje žene?
Najduhovitiji odgovor nagradićemo...


 

 Mirjana Bobić Mojsilović 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.