субота, 25. април 2015.

EVO, TRANZITNI MESEC JE PRED VRATIMA ZNAKA LAVA...

 


              Mesec ulazi  u Sunčevo, Lavlje područje... Lavlja psiha je kao sunce koje zrači, ali osetljiva i na najmanji sivi oblak koji umanjuje emotivnu toplinu, biće pojačana potreba za ljubavlju, emotivnim i kreativnim ispunjenjem (dispozitor Meseca u Lavu je Sunce u Biku, a on je u sekstilu sa Neptunom u Ribama), odobravanjem ličnih stavova i pokazivanjem naklonosti, potreba da ličnost, JA, dodje do izražaja. Sve što se uradi mora da bude NAJ, što je u suštini dobro, jer su Lavovi dobri  organizatori, ali preteruju u svom stavu "apsolutizma"...  Ovde je jaka potreba za aplauzima, priznanjima, i prihvatanjem. Samim tim, stav omalovažavanja nečijeg mišljenja, osećaja, ili delovanja može izazvati burne reakcije...Inače,optimizam i samopouzdanje se ovde  znatno pojačavaju i vide se na delu... Svi su društveniji, pažljiviji, gostoljubiviji...Sunce je veliki otac Zodijaka, pa se i Mesec ovde ponaša zaštitnicki,  doduse i kad je u Raku, jer je Mesec u Raku velika osećajna u brižna majka...Ovo vreme Meseca u Lavu je vreme glancanja, poliranja i spolja i iznutra, jer Lav uvek traži i očekuje da delujete kraljevski i spolja i iznutra... Sunce i Mesec kosmički su par, pa se stoga oseća  čežnja za svojom drugom polovinom, ovde dolazi do susreta žene i muškarca, rasplamsavaju se strasti i potreba davanja i primanja ljubavi je jača od svega... Mesec je  u trigonu sa Uranom u Ovnu, pa dobar odnos zahteva mnogo međusobnog razumevanja i tolerancije, sa Uranom u igri drugačije ne može, inače sevne poneka varnica... ALI Mesec susreće dobronamernog i blagonaklonog Jupitera u Lavu, raspoloženje se poboljšava, optimizam raste, pa možda se "predomisle" varnice, jer veselica, duhoviti Jupiter ima jako dobar kontakt sa Mesecom, oni vole da ljude podstaknu u pozitivnom smislu,  ako je nešto teško, poboljšavaju situaciju. Aspekt ne traje dugo, nekoliko sati, i malo duže,  i treba ga mudro upotrebiti (aspekt počinje sutra,  oko 24 h počev od ulaska Meseca u znak Lava, a to je od sad, (15.14 h),biće  u egz konjunkciji sa Jupiterom, znači od par sati iza podneva (12 h) i do uveče traje aspekt, Mesecu treba oko 2 sata da prođe 1 lučni stepen). 
              Generalno, Mesec u Lavu naročito u konjunkciji sa Jupiterom, donosi mnogo energije, vedrine i želje da se drugima dopadnemo. Pojačan je osećaj autoriteta, samopoštovanja i samopouzdanja, veće šanse za poboljšanje materijalne situacije. Drugi cene našu velikodušnost i mi se trudimo da tolerišemo tudje pogreške, Dakle, Sunce je u Biku, ima tajnu podršku antiscije u Lavu, (Meseca i Jupitera, iako su u kvadratu) a  u sekstilu sa Neptunom u Ribama, koji ga smiruje, omekšava,  pojačane su  želje za razmenom energije ljubavi. Dani su dobri za kreativne poduhvate.
            Mesec je u znaku Lava do 28.4., kada ulazi pred zoru, oko 03,08 h, u znak Device, u znak Vage ulazi 30.4. oko 16,04 h, i 3.5. oko 3,48h ulazi u znak Škorpije, i 4.5. oko 5,43 je Pun Mesec u znaku Škorpije (13,23 stepeni), i td...

Olga Milošević

Izvor


 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.