недеља, 5. април 2015.

Вербное воскресенье!


Цветна недеља у 2015. православних верника ће прославити 5. априла. У част празника, по предању, одржаће се у црквама свечану обожавање.
Цвијети, какву празника.

Цвјетница се слави тачно недељу дана пре Ускрса. У 2015., Цвети пада 5. априла. То је један од 12 главних православних празника - улазак у Јерусалим. Цветна недеља у 2015. православних верника ће прославити 5. априла. У част празника, по предању, одржаће се у црквама свечану обожавање.
Цвијети, какву празника.

Цвјетница се слави тачно недељу дана пре Ускрса. У 2015., Цвети пада 5. априла. То је један од 12 главних православних празника - улазак у Јерусалим.

Према религијске традиције, када је Исус ушао у Јерусалим - Јевреји га сусрео гране палмама и цвећем. Али као у Русији, палме и цвеће у рано пролеће нису били доступни, они су замењени врбе и врба. Верници долазе у цркву са врбе гранчица да их светло на све-Нигхт Вигил. Осветљена врба грана, обично чувајте за слике, верује се да овај ритуал уклања елемент и зле духове.
Цветна недеља симболизује признање Исуса као Месије као (Христа), а је прототип Сина човечијег на улазу Раи.Вербное недељу, обичаја.

На Цвети услуге се одржавају у црквама. У многим градовима Русије биће одржан поворку. Уочи верног светлости врбе.

У православним породице имају традицију чувају осветљена врба током целе године, украшавање икону кућа и слике.

На Цвети не може изаћи из куће, опрати и шије, да се уздрже од прекомерне забаве, гледање ТВ и Интернета. На Цвети да посети цркву. У празника може припремити оброке за децу, забрањено је јести јела од меса, али је дозволио да једу рибу и вино.

         

Палм Сундаи марака.

Честитамо на Цвети су повезани различити народни празноверја. Тако се верује да ако мало "шамар" једни друге са веточкој освештао врбе, бићете здрави целе године. Током ова церемонија мора рећи стихови: "Верба мућење, победио до суза нисам тукао, врба пуца Будите здрави као врбе..."

Овај фестивал се такође повезује одређене временске знаке. На пример, ако у недељу ће бити веома једноставно, лето ће бити ветровито, сунчано време је добро ако - то ће бити богата жетва житарица, воћа.

Срећан Цвјетница да честитам пријатеље и рођаке.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.