недеља, 22. март 2015.

Kako prepoznati blizanačku dušu: 7 faza ostvarenja bezuvjetne ljubavi

Razvojne faze

Odnos blizanačkih duša se može promatrati kroz sedam mogućih faza, odnosno razvojnih stupnjeva.

1. Prepoznavanje i privremeno duhovno buđenje

Blizanačke duše se intuitivno prepoznaju kada se sretnu. To je prepoznavanje koje se odigrava na razini duše. Oboje imaju osjećaj kao da se već znaju ili da su se sreli ranije. Tom susretu prethodi niz sinkroniciteta. Probuđeni snažni osjećaji mogu podsjećati na ljubav "na prvi pogled", ali je energetski mnogo dublje od toga. Srčane čakre se otvaraju i obje duše se brzo stapaju u treću jedinstvenu energiju.
Obje duše osjetit će kako se prepoznavanje na razini duša pojačava. Mnoge blizanačke duše u tom trenutku nisu svjesne što se zaista dogodilo. Kada prepoznate vašu blizanačku dušu, čini se kao da vidite sebe očima druge polovice.
Smisao i svrha ove faze je buđenje, aktiviranje sjećanja na životnu misiju i podizanje svjesnosti obje blizanačke duše.

2. Provjera

Početno privremeno buđenje ("osvjetljavanje") počinje blijedjeti. U ovoj fazi, ego ("malo Ja") počinje se buditi. Jedan ili oba blizanca pokušavaju podesiti ovaj odnos u neki od starih, konvencionalnih modela ljubavnog ili partnerskog odnosa, isto onako kako se odnose prema željama svog ega kroz naučene sisteme vjerovanja i uvjerenja. Tada dolazi do unutarnjeg konflikta. Oba blizanca razmišljaju o tome kakav bi trebalo biti njihov odnos kroz prizmu njihovih uvjerenja, pri čemu dolazi do sumnji, procjenjivanja i kritičnosti.
Smisao i svrha ove faze procesa je da kod oboje na površinu izbaci postojeće mentalne koncepte o ljubavnom odnosu, kako bi ih mogli promijeniti.

3. Kriza

Kriza blizanaca se realizira kroz situacije u kojima treba odbaciti svoja dotadašnja uvjerenja o ljubavnoj vezi ili odbaciti svoju drugu polovicu. Budući da svatko od blizanaca mora odbaciti svoj ego ("malo Ja"), uvjerenja i želje koje su ukorijenjene u samom identitetu da bi se prihvatio viši koncept ljubavi, u ovoj fazi se mogu javiti tvrdoglavost i anksioznost.
Može se javiti i strah koji će aktivirati i pojačati uobičajene disfunkcionalne emocionalne obrasce, koje treba osvijestiti i otpustiti. Usprkos svjesnim i podsvjesnim strahovima, oba blizanca zajedno prolaze kroz faze vezivanja, otvaranja, praštanja i vođenja ljubavi. Ovi rituali jačaju više razine svjesnosti kroz energiju polja oba blizanca. Smisao i svrha ove faze je iscjeljivanje i sazrijevanje mentalnog i emocionalnog tijela obje polovice.

4. Bježanje

Ljudski ego prirodno strahuje od uništenja, suočen s jedinstvenom božanskom svijesti kodiranom unutar spoja blizanačkih duša. Isplivavaju stari mehanizmi preživljavanja ega ili negativni emotivno-mentalni obrasci poput prkosa, otpora, manipulacije, ljutnje, kažnjavanja, osuđivanja... Jedan ili oba blizanca postaju mentalno ili emotivno preplavljeni boli koju osjećaju kao odbacivanje ili napuštanje.
Nepodnošljiva bol na razini duše vodi jednog ili oba blizanca do fizičkog povlačenja i prekida komunikacije zbog straha ili osjećaja uzaludnosti. Jedan ili oba blizanca mogu i neuspješno pokušati ponovo ostvariti početnu jedinstvenu harmoniju i oživjeti osjećaj stapanja. Za mnoge blizance je veoma teško da se odupru potrebi za borbom ega ili iskušenja za povlačenjem, zbog čega mnogi blizanci nikad ne dostignu daljnje faze blizanačkog procesa, kao ni finalno ujedinjenje.

Kako do konačnog buđenja blizanca

Oboje trebaju znati da ovdje nema prostora za osuđivanje i krivnju. Svaka duša uči mnogo prolaskom kroz vlastiti put uz svojevoljne izbore. Smisao i svrha ove faze procesa je da pokrene obje polovice u pravcu iscjeljenja i sazrijevanja duhovnog tijela.

5. Predaja

Vjeruje se da je proces blizanačkog odnosa pod punom božanskom zaštitom. Završno fizičko ujedinjenje ostvarit će se u vremenu kada i kako je najbolje predodređeno. Oba blizanca moraju dostići prosvjetljenje kako bi se i fizički ujedinili. Oboje imaju prostor i slobodu u izboru svog tempa i načina evoluiranja. U ovoj fazi procesa, međusobna empatija se vraća i održava spontano. Blizanci u fazi Predaje sada nalaze posebno mjesto u srcu za svoju polovicu dok u potpunosti istražuju sebe na putu da postanu prosvijetljene individue. Ova faza može biti idealno vrijeme za kanaliziranje bezuvjetne ljubavi kroz umjetnost i razne kreativne aktivnosti.
Smisao i svrha ove faze procesa je da pomogne svakoj od duša da se oslobodi upletanja ega, da razvije svoje potpuno povjerenje i povezanost s božanskim, znajući da će se u pravom trenutku događati ono što je najbolje za njih.

6. Faza: samorealizacija, prosvjetljenje, sjaj

Ego nestaje i božanska energija vodi oboje kao jedno. Dolazi do potpunog duhovnog buđenja kroz jedinstveno buđenje božanskog u spoju blizanačkih duša. Ovo je faza kada veza duša zrači božanskom ljubavlju prije nego onom romantičnom.
U ovoj fazi, emocionalna, mentalna i duhovna sfera blizanaca dostižu punu zrelost. Razvijaju se nove kreativne i iscjeljujuće sposobnosti koje se izražavaju kroz empatiju i pomoć drugima. Smisao i svrha ove faze procesa je da se uspostavi protok božanske ljubavi kroz jedinstveno tijelo i rad, vibrirajući na razini koja uzdiže ljudskost.

7. Usklađivanje

U ovoj su fazi oba blizanca konačno probuđena. Sada fizički ujedinjeni, stapaju svoje nove evoluirane energije, ulijevajući ih u svoj novi jedinstveni potencijal. Oba blizanca su potpuno integrirana u treću energiju bezuvjetne ljubavi, tako da ona djeluje i na druge ka otvaranju njihovih srca.
Smisao i svrha ove faze procesa je ispunjenje namjeravane misije blizanačkog plamena.
Blizanačka veza nije samo ljubavna veza, zaljubljenost kratkog daha, potreba, traženje i igra ega. Susret i život s blizanačkom dušom, s nekim tko nas dopunjuje, mijenja i potiče, duhovna je i vodi nas višim razinama svijesti.
Ivana Bakočević, Vladan Adrić

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.