четвртак, 19. март 2015.

Himalajska so

so sa himalaja kao lek  

HIMALAJSKA SO JE PUNO ZDRAVIJA OD KUHINJSKE SOLI

Himajlaska so je najzdravija i najčistija so na svetu. Od davina predstavlja jednu od najvrednijih namirnica u ljudskoj ishrani. U Koreji je bila jedna od osnovnih namirnica za razmenu, a u starom Rimu vojnike su plaćali sa solju. So sa himalaja je u davnim vremenima bila retka i dragocena namirnica. Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, brže se metaboliše i ne povećava koncentraciju kalijuma i natrijuma u krvi, te samim tim ne dovodi do visokog krvnog pritiska. U daljem tekstu pročitajte za kako se upotrebljava ova namirnica i koja su njena lekovita svojstva…

HIMALAJSKA SO SASTAV

Natrijum je osnovni nutritivni element koji je neophodan našem organizmu da bi se održao nivo elektrolita, pomaže regulaciji krvnog pritiska i normalnog funkcionisanja mišičnog tkiva. Sadrži u sebi 84 dragocena elementa koji se nalaze i u našem organizmu, i na taj način snabdeva naše telo svim potrebnim i neophodnim mineralima. Ti minerali koji nalazimo u himalajskoj soli su sitni i ćelija može veoma lako da ih svari. So sa himalaja ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja sadrži natrijum, kalcijum,magnezijum, kao i  gvožđe koji su nam neophodni za pravilan ćelijski metabolizam.
Himalajska so je stara više od 250 miliona godina. Nastala je u čistim himalajskim pećinama, iz kojih je ljudi i danas ručno vade i peru. Prirodno se suši na suncu i posle sušenja pakuje u organske vreće, da bi održala čistoću i vibracije savršenog prirodnog ambijenta. Koristi se u nešto manjim količinama, jer ima prilično intenzivan ukus pa samim tim je i dnevni unos soli količinski manji, što je puno bolje po naše zdravlje. Osim za regulaciju pritiska, odlična je za osobe koje muči slaba cirkulacija u nogama i rukama, o čemu će više reči biti kasnije.

HIMALAJSKA SO KAO LEK

Tradicionalno, himalajska so se smatrala izuzetno vrednom , te je korišćena uglavnom na dovorovima, među imućnom aristokratijom  i od davnina je zovu belo zlato. Najkvalitetnije gromade se melju u jestivu so, dok se krupnije mlevena koristi pri kupkama i za različite tretmane. Evo samo nekih od njenih zdravstvanih prednosti..
  • himalajska so upotreba cena 
  •  
  • Lako se apsorbuje i sprečava dehidrataciju organizma.
  • Reguliše elektrolite i nivo vode u organizmu.
  • So sa himalaja reguliše nivo šećera u krvi i sprečava nastanak dijabetesa.
  • Pomaže u regulaciji metabolizma i procesa varenja.
  • Balansira ph faktor u ćelijama.
  • Sprečava starenje organizma.
  • Podržava zdravlje respriratornog trakta, a posebno sinusa.
  • Pomaže jačanje kostiju, a posebno kod dece u razvoju.
  • Obnavlja ćelije mozga i utiče na poboljšanje koncetracije i zdravog sna.
  • Sprečava grčeve u mišićima.
  • Poboljšava cirkulaciju krvi i doprinosi zdravlju vaskularnog sistema.
  • Utiče na detoksikaciju i pročišćavanje krvi.
  • Pomaže pri radu jetre i bubrega.
  • Može da se koristiti i za inhalaciju, kod problema sa sinusima, kod upale grla, astme ili bronhitisa.
  • Doprinosi poboljšanju celog energetskog nivoa organizma, podstiče bolje raspoloženje i  pozitivno mišljenje.
Nema nikakve negativne efekte – ne oštećuje naš želudac i bubrege, kao i unutrašnje organe. Takođe ukus hrane je prirodniji kada se koristi himalajska so. Takođe, himalajske lampe eleminišu štetna elektromagnetska zračenja pa je takve svetiljke preporučeno držati kraj računara i televizora.

KUPKE OD HIMALAJSKE SOLI

Himalajska so je odličan dodatak u vašem kupatilu. Koža  koja je naš najveći organ na kojem se oslikava zdravlje unutrašnjih organa. Kada koristimo himalajsku so, svi minerali koje ona u sebi sadrži upiju se u organizam putem kože. Bio-energetske tačke su izbalansirane, a protok energije aktiviran. Slane kupke sa himalajskom soli mogu da pomognu kod mnogih stanja kao što su:
  •  Razne kožne bolesti,
  •  Uboda insekata, rana i žuljeva,
  •  Kod iritacija kože,
  •  Ginekoloških problema,
  •  Reume i bolesti zglobova,
  •  Kod postoperativnog oporavka.
Detoksikacija slanom kupkom može da se uporedi sa trodnevnim postom. Da bi se dobila potpuna dobrobit slane kupke od himalajske soli, od velikog značaja ima i koncentracija soli koja se nalazi u vodi, treba da bude ista kao i ona u organizmu. 30 grama soli sa himalaja ide na 3 litra vode. U prosečnu kadu stane oko 100 do 120 litara vode, to znači da vam je za jednu kupku potrebno oko 1,2 gr himalajske soli. Voda treba da ima temperaturu oko 37 stepeni. Kada koristite lekovitu slanu kupku sa himalajskom soli, nemojte da dodajte nikave sapune, ulja. Potrebno je da kupka traje oko pola sata,te se nakon kupanja samo obrišite čistim peškirom i odmorite najmanje 40 minuta.
Himalajska so cena i gde kupiti?
Ponajviše zavisi od gramaže i pakovanja, a u proseku cena se kreće od 200 do 300 dinara. Možete da je kupite u gotovo svim snabdevenijim prodavnicama zdrave hrane,biljnim apotekama ili online na internetu…

KAKO SE  KORISTI SAPUN OD HIMALAJSKE SOLI

Na početku da napomenemo da sapun od himalajske soli sadrži 100 odsto krisalnu so i nikakve druge dodatke i primese. Odličan je za suvu kožu, protiv celulita, herpesa, može da se koristi i kao dezodorans. Na počeku korišćenja može da se oseti blago peckanje zbog iritacije kože, ali ne brinite prođe za samo par minuta. Peckanje je znak detoksikacije kože. Upotebom sapuna od soli sa himalaja nema potrebe za raznim kremama i pomadama.
Himalajska so za akne
Za akne, problematičnu kožu i osip slobodno može da se koristi i himalajska so. Preporuka je se da se ujutru napraviti  rastvor u koju se u 3 litre vode sipa 100 grama himalajske soli. Rastvor treba da se ohladi i koristi tokom dana. Obavezno pre nego što počnete bilo kakav tretman, uradite piling kože. Piling radite tako što u kožu utrljate himalajsku so koju pomešate sa eteričnim i baznim uljima po vašoj želji. Blagim i laganim pokretima utrljavajte je u kožu da bi se postigao što bolji efekat delovanja ulja i soli. Tada dolazi do širenja pora koje pri zagrejavanje tela omogućuju što veći ulazak minerala koji se nalazi u himalajskoj soli. Rezultat nakon tretmana je glatka i mekana koža koja je nahranjena mineralima. Piling je dovoljno da se radi jednom do dva puta nedeljno. A ispiranje lica radite svakodnevno, da bi se tegobe što pre povukle.
HIMALAJSKA SO RECEPTI
Himalajska sol za nos i sinuse
  • Za pripremu ovog rastvora potrebno vam je pola Iitre vode i jedna mala kašikica soli sa himalaja. U staru špricu za nos možete da rastvorite so u vodi. Kada kristali soli počnu da se talože po dnu posude i više se ne rastvaraju, vaš rastvor za nos je spreman. Špricnite po jednom u svaku nozdrvu i primetićete ubrzo da možete lakše da dišete.
Na koji način još može da se koristi so sa Himalaja
Osim lekovite kupke i rastvora za nos, himalajsku so možete da koristite i na još nekoliko načina. A ovi su neki od njih:
  • Za infekciju ušiju slanu otopinu koju ste napravili od soli i vode možete da koristite i kao kapi.
  • Za mučnine koje su prouzrokovane putovanjem, stavite tkaninu koja je napunjena sa himalajskom soli oko vrata.
  • Za problem sa gljivicama na nogama, namačite stopala u slan rastvor.
  • Za bolno i upaljeno grlo grgljate slan rastvor, ali nemojte da ga progutate.
 LAMPA OD HIMALAJSKE SOLI    
Himalajska lampa je nešto što obavezno morate da posedujete u svom domu jer će u mnogočemu pomoći i puno su više od obične svetiljke. One su najzdraviji izvor veštačkog osvetljenja. Ako imate problem sa astmom, depresijom, sezonskim alergijama, hroničnim umorom ,onda je himalajska so lampa pravi izbor za sve vaše tegobe. Pored svega toga navedenog, ne zaboravimo – to je i unikatan feng shui detalj. Dobro je imati stolnu lampu u kancelariji u kojoj provodite puno vremena, ili u prostorijama u kojima borave vaša deca.
Na koji način lampa od himalajske soli deluje? Kad se kristal soli zagreje emituje negativne jone koji su povolji za naše zdravlje i na taj način postiže efekat prirodnog jonizatora. Lampa nema rok trajanja, a idealna je i za poklon dragoj osobi. Ako se pitate koja je cena himalajske lampe možemo da vam kažemo da se kreću oko 2000 dinara pa na više i dostupne su i putem interneta…

Himalajska lampa Piramida

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.