среда, 11. фебруар 2015.

Lisnato zeleno povrće koje bi vam moglo spasiti život  

lisnato povrće 
 Želite li konzumirati namirnice koje će vas održati vitkima, a pritom i opskrbiti svim potrebnim vitaminima i mineralima te ojačati organizam – zeleno lisnato povrće najbolji je odabir.
Lisnato povrće bogato je vitaminima A, B, K te esencijalnim mineralima poput kalcija, željeza, kalija i magnezija. Ono je najbolji izbor ukoliko želite sniziti krvni tlak, potaknuti protok krvi, poboljšati mentalnu jasnoću i spriječiti depresiju.
Želite li ostati vitki, lisnato zeleno povrće bogato je vlaknima te ubrzava probavu, stvara osjećaj sitosti, a s obzirom da ima malo ugljikohidrata i kalorija – možete ga jesti koliko želite.
Blitva
Blitva je bogata antioksidansima koji pomažu u stabiliziranju razine šećera u krvi i štite stanice od kancerogenih toksina, smanjuje upalu i također može smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa i drugih kroničnih bolesti.
Rikula
Od svih vrsta lisnatog povrća, rikula u sebi sadrži najvišu razina nitrata. Pomaže u povećanju protoka krvi, puna je flavonoida – antioksidansa koji se bore protiv bolesti srca, pa čak i nekih vrsta raka, a također pomaže u spriječavanju nastanka čireva.
Raštika
Raštika je najbolji odabir za dovođenje želučane kiseline u ravnotežu. Osim toga pomaže u snižavanju razine kolesterola i štiti od nekih oblika raka. Raštika sadrži posebne fitokemikalije koje tijelu omogućuju prirodnu detoksikaciju.
Kelj
Kelj pomaže u borbi protiv raka, štiti srce, snižava razinu šećera u krvi, jača kosti i smanjuje upale u tijelu. Kelj je bogat antioksidansima koji sprečavaju bolesti očiju i gubitak vida koji nastaje uslijed starenja.
Potočarka
Dvije šake potočarke zadovoljit će dnevnu dozu vitamina K koji može pomoći u regulaciji zgrušavanja krvi i smanjuje naslage na stijenkama arterija, a kad biste ju dva mjeseca svakodnevno konzumirali – smanjili biste trigliceride (nezdrave masnoće u krvi) za 10 posto.

Izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.