субота, 14. фебруар 2015.

Биолошки сат органа

Цикличне енергије тела и наши духови су повезани

24-сатна-цхинесе-органа-сат


Да ли сте икада мењали енергију и расположење у различитим сатима током дана? Можете спавати више него ли устати у исто време? Биолошки сат органа може нам дати одговор.

Традиционална кинеска медицина (ТКМ) сматра да за сваки орган тела постоје одређене путање на дан које достижу врхунац у својој функционалности. Врхунац времена органа је онај у којој Ки - витална енергија - тече даље кроз меридијан везан за тај орган.
У кинеској медицини, у зависности од тога да ли се поремећај јавља често (или увек) у тренутку у којем енергија је максимална у датом органу пружа веома корисне информације да разумемо како да очистимо тај орган и која емоција се блокира. Ево како да их разумемо .
3: 00-5: 00 ПЛУЋА
Прва за акцију су плућа, одговорна за померање Ки у целом телу и да усмере крв, па према томе и кисеоник у органе. Ово је најбоље време да напуните своја плућа ако желите да имате довољно даха док се говори, и довољно енергије да се суочи дан. 
Плућа управљају гласом, респираторним системом, знојењем, здрављем коже и здрављем имуног система; напуните плућа са сном је посебно важно ако имате проблема са било којом од ових области. Ако се пробудите или још сте будни у ово време без икаквог разлога, често је крив за  невољу , главна емоција везана за плућа. Слично томе, ако сте већ будни и осетите наглу промену енергије или благостања, можда постоји осећај у вези са болом. Осећај смирености указује на недостатак таквих проблема и да имате јака плућа и јак глас.
5: 00-7: 00 ДЕБЕЛО ЦРЕВО
Овај пут је најбоље по Кинезима да испразнимо црева јер је максимална снага у овом органу и самим тим боља способност да излучује отпадне продукте из организма. Многи у овој фази пију млаку воду са лимуном.  Анксиозност је емоција која оштећује овај орган.
7: 00-9: 00 СТОМАК
У овом тренутку за варење функција је оптимална и зато треба да имамо добар и богат доручак. Ако не узмете хранљиви доручак други органи неће примити накнадно енергију и онда ћемо се осећати уморно цео дан. Ово се слаже са природном медицином који каже урадићеш пуно за себе кад доручак активира метаболизам. Живот је изједначио узбуђење забринутост . Свака значајна промена у оба физичко и емоционално од којих сте свесни, у ово доба дана може утицати на расположење и дигестивни функцију.
9: 00-11: 00 СЛЕЗИНА
Слезина, према Кинезима, је веома важан орган, јер може претворити у корисну енергију храну за све органе. Ако нисте имали добар доручак, тада слезина није у стању да уради свој посао добро и можете имати енергије најнижих тонова. Брига , има ' претерану интелектуалну активност оштећује слезину. Ово може довести до недостатка у слезини Ки, заузврат изазива забринутост и доводи до умора, летаргије, и немогућност концентрације.
11: 00-13: 00 СРЦЕ
Овај пут опсег утиче на срце и треба избегавати у свим врстама физички стрес. То је савршено време за ручак па и онда се опустите на тренутак. Не би требало да се укључују интензивне физичке вежбе и остати превише топло. Емоције срца су радост, узбуђењеТо значи да срце је јаче у присуству ових емоција, а онемогућено је оних супротног (као и превише ентузијазма јер  оштећује срце кад распрши енергију). Сваки физички проблем у овом тренутку, као што су бол или патња, или недостатак енергије, може се повезати са блокадама срца.
13: 00-15: 00 ТАНКО ЦРЕВО
Ово је важан корак јер се асимилира ручак и  добија максимална енергија из оног што једете. Избегавајте тешке послове или ментални стрес. У првом делу термина је увек добро време за јело. Танко црево је повезано са срцем и  његова емоција је радост .
15:00 до 17:00 БЕШИКА
Најбоље време за ствари најважније и изазовне у дану, како да уче и дају све од себе на послу. Наравно, ако је неко добро храњен и хидриран у остатку дана.Бешике се односи на бојати и страх . Физички симптоми и знаци у овом добу дана помажу да се решите ове емоције.
17: 00-19: 00 БУБРЕГ
Бубрег је кључни орган у традиционалној кинеској медицини се сматра корен живота, то је наш извор енергије. И 'то је време када можете искусити ниске енергије, у овом случају појести нешто слано (не превише) да стимулишете бубрег у својим функцијама. Бубрег је орган тела најоштрије повезан са плашењем . Не само физичке манифестације у овим сатима може бити повезано са страхом, али је најбоље да се избегну ствари као гледање хорор филмова у овом тренутку, јер они могу да ослабе бубреге. 
Бубрег је уско повезан и са вољом, безбедношћу, осећајем изолације .Дакле, било који симптоми који се јављају у овом тренутку можда ћете морати да се бавите овим емоцијама. 
19: 00-21: 00 ПЕРИКАРДИЈУМ
Перикардијум је уско повезан са срцем (анатомски је мембрана која га штити), ово је савршено време за мало праксе која помаже да се опустите и индукује сан као што су медитација, светло, физичке активности, читање, итд али и посвети пријатељима и породици. Увече треба јести мало. Јер перикардијум је уско повезан са срцем и повезан је и са емоцијама од радости . Симптоми и болести које се јављају у овом тренутку због тога може одражавати ваше емоционално стање.
21: 00-23: 00 ТРОСТРУКИ ГРЕЈАЧ
Троструки Грејач је меридијан кинеске медицине који је у блиском контакту са многим органима у унутрашњим органима, тела, делујући под њеном заштитом и смеру. За то време заспимо (пре зиме, мало 'касније у лето). Ово тело такође је везано за радост .
23: 00-1: 00 ЖУЧНА КЕСА
Жучна кеса је уско повезана са јетром. Жучна кеса је везана са храброст и разумног коришћења пресуде. Знаци и симптоми који се јављају у овим сатима може се односити на проблеме у доношењу одлука (што може довести до исхитрене одлуке или неодлучности) и стидљивости .
1:00 -3: 00 ЈЕТРА
Јетра је важна у детоксикацији токсина у организму и такође детоксикује наше емоције. Емоција јаче везана за јетру је бес , као и фрустрација, горчина и одбојност. Спавање у овим сатима је идеално за концентрирање максималне енергије у функцији детоксикације. То објашњава зашто идемо на спавање пре него што чини здраво тело и ум. 
Занимљиво је приметити да, ако се пробудите често у овом тренутку, или ниси већ спавао, и осећаш промену стања, то може бити проузроковано бесом или фрустрација скривена да вршимо притисак на јетру, док је покушавао да детоксикује се од њих.
Кинеска медицина има древне корене и један је од најефикаснијих и неинвазивних метода. Западна медицина је препознала акупунктуру и сада је наука коначно потврдила постојање енергетских меридијана . Враћамо се слушати наше телo, његовe потребe, својим порукама, уместо да поверавамо одговорност за наше здравље некоме. Ми ћемо открити моћ самоуправе сваког људског бића.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.