понедељак, 1. децембар 2014.

Vreme poklanjanja, budite maštovite

Vreme poklanjanja, budite maštovite  


Ove godine, kao i uvek, možete pročitati savete šta da poželite da dobijete od svog muškarca, naravno, firmiranu tašnu, najnoviji parfem  sa potpisom neke poznate ličnosti, donji veš u crvenoj boji, uglavnom stvari kojima vam neko neće pokazati ni svoju ljubav, ni to da se posvetio kupovini poklona, ni svoju maštovitost.
Istovremeno, ženama se savetuje da svojim muškarcima kupe – dugmad za manžetne, preskup kožni novčanih, još skuplji ručni sat, firmiranu kravatu, frimiran donji veš, ponovo stvari kojima se ne dokazuje ništa.
Ako pomislite da sve ostale žene i muškarci dobijaju ovakve poklone grdno se varate, mnogo ih je manje nego što mislite i nimalo zbog ovih poklona nisu srećniji od vas koje ste dobile nešto mnogo jeftinije i skromnije, niti su zadovoljnije od vas ako su svom muškarcu poklonile preskup sat, od vas koje ste suprugu ili dečku poklonile nešto mnogo skromnije ili ništa.
Kriza nam se duboko uvukla u sve segmente života, od onoga čega se prvo odreknemo, odlazaka na koncerte, u pozorište, ili kupovinu knjiga, do frižidera, i da biste voljenom biću poklonile nešto skupo i glupo, morate nečega da se odreknete.
Već znate, najbolje stvari se ne mogu kupiti novcem. Ono što može da se kupi a skupo je uopšte ne mora biti tako vredno, a ponajmanje dokazuje ljubav i poštovanje.
Poklanjanje je intiman čin i izbor poklona treba da pokaže da dobro poznajete i slušate osobu sa kojom živite ili sa kojom se u vezi.
Moderno društvo u kome je sve podređeno zaradi i koje od čoveka pravi samo dobrog potrošača dovelo je do toga da zaboravimo one stare dobre stvari, da zaboravimo da poklanjamo i da poklon, o čemu god da se radi, onog trenutka kada ga neko otvori treba da odiše ljubavlju.
A pošto se ljubav nikada nije dokazivala novcem, ona se novcem samo može kupiti i traje onoliko koliko i novac, evo nekoliko saveta kako da napravite originalan poklon za svog dečka, supruga, prijatelja, nekoga ko vam je važan. 


  

Kupite flašu omiljenog vina onoga kome želite da ga poklonite i same napravite etiketu koju ćete zalepiti preko originalne etikete. Možete je nacrtati, naslikati, možda čak i da nešto navezete i tu bocu vina učinite rustičnom, pustite mašti na volju. Ukrasite je mašnom i grančicom jelke.
Ako ste sačuvale neku teglu sa zanimljivim poklopcem, napunite je slatkišima, kolačima koje ste same napravile i takođe je ukrasite zanimljivom mašnom sa novogodišnjim motivima. Etiketu napravite ponovo same, ispišite datum „proizvodnje“, rok trajanja, sastojke od kojih ste napravile kolače – ljubav, strast, radost…
Ovakvu teglu možete napuniti bonbonama ili čokoladnim srcima.
Napravite malu tortu u obliku srca i pospite je kolačarskim prahom u zlatnoj ili srebrnoj boji, stavite je na tacnu i sve to uvijte u celofan koji ćete uvezati mašnom za koju ćete prikačiti čestitku sa svojim željama i par malenih novogodišnjih kugli.
Ako novogodišnju noć provodite sa prijateljima, kupite nekoliko kesica bonbona, celofan, ukrasnu traku i za svaku osobu napravite mali paketić na koji ćete zakačiti malene čestitke na kojima ćete ispisati novogodišnje želje, mogu se kupiti u svakoj knjižari. Ovo možete napraviti i pokloniti svojim kolegama na poslu, nećete nikoga favorizovati a svako će se obradovati.
Za decu možete napraviti fišeke od kartona, oblepiti ih ukrasnim papirom i napuniti slatkišima i bonbonama. Neka sa fišeka vise spiralne trake toliko duge da dosežu do poda. Koliko god da se obraduju igračkama, deca se obraduju i ovim fišecima.
Samo pustite mašti na volju i sigurno ćete se same dosetiti nečega originalnog, što nije previše skupo a čime ćete osobi kojoj poklanjate pokazati da vam je važna, da ste mislili na nju i da joj to poklanjate od srca, a ne zato što ste morali jer je takav red.
Ne zaboravite, nikada na čestitkama ne pišite da želite da ta osoba kojoj uručujete poklon u narednoj godini ima puno novca. Novac nikome neće pasti sa neba, niti će ga imati zato što ste vi to poželele, takva želja je čak nepristojna.
Svojim neudatim drugaricama, ili neoženjenim prijateljima, nikako ne poručujte da želite da se u narednoj godini udaju ili ožene, to je takođe nepristojno, naročito ako je neko od njih jedini iz društva ko je ostao neudat ili neoženjen, nekome možda tako otvarate ranu koja ga boli.
Ne izgovarajte i nikako ne pišite ono nemaštovito – šta želim sebi, želim i tebi.
Dovoljno je da svakome poželite dobro zdravlje, sreću i bogat život u svakom pogledu – onom koji podrazumeva bogatstvo u porodici, prijateljima, duši i srcu.

Izvor 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.