недеља, 14. децембар 2014.

Med - nektar bogova - tajna suplementacije

Zašto je med neuporedivo bolji od obične dextroze? 

Med sadrži oko 75% glukoze, fruktoze i dextroze. Dalje sadrži vitamine B1, B2, B3, B6, B12, vitamin K, vitamin C. U sastav meda ulaze i minerali: gvožđe, bakar, mangan, silicijum, hlor, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, aluminijum, magnezijum, kiseline: glukonska, mravlja, sirćetna, jabučna, limunska, ćilibarna i mlječna, manjeg udjela proteini i enzimi, peludna zrnca, razne antiseptične tvari, aromatske tvari itd. Dalje, većina mikroelemenata koji se nalaze u medu nalaze se u čovjekovoj krvi. Dokazano je da od 24 mikroelementa u krvi 22 sadrži med. Ne unošenjem nekih od ovih elemenata (vanadij, gvožđe, kobalt...) narušava se proces krvotoka. Međutim, med je jedina prirodna tvorevina koja sadrži gotovo 91% svih potrebnih materija za čovjekov krvotok. Zato se i njegovim malim količinama postižu izvanredni rezultati. Jedini prirodni proizvod na zemlji kod kojeg je100% apsorbcija u organizmu.
Pored ljekovitih svojstava med ima veoma jaka antioksidativna, antibakterijska, antifugicidna svojstva.
Još od vremena starih egipćana i antičke grčke med je predstavljao osnov zdravog i tajnu dugovječnog življenja.
U vrijeme antičke Grčke med je predstavljao tajnu uspješnosti tadašnjih sportista. Nije slučajno med nazvan još u davna vremena i kroz samu religiju NEKTAR BOGOVA. O medu kao tajni zdravog i dugovječnog života pisali su Sokrat, Aristotel.
Naučna ispitivanja o nevjerovatnim svojstvima meda polaze i od izučavanja same hibernacije medvjeda. O magičnim svojstvima meda dovoljno govori činjenica da medvjed tokom zimskog sna u fazi hibernacije izgubi svega 25% snage i mišićne mase.
Jedna kašika meda dnevno je dovoljna ljudskom organizmu da normalno obavlja sve vitalne funkcije.
Med predstavlja pravu revoluciju kao dodatak sportskoj prehrani.


                         

Med = glukoza+fruktoza+dextroza+multivitamini+multiminerali!!!!!

Uzimanjem pravog prirodnog meda nećete bacati novac kupujući običnu dextrozu, skupe uvozne vitamine, minerale a sve to veoma upitnog kvaliteta.
Sve to i još mnogo više dobijate u jednoj supenoj kašiki prirodnog meda! 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.