понедељак, 29. децембар 2014.

Hronike neba

Od 29.12.2014. do 05.01.2015.

Sedmica započinje Mesečevim aspektima prvo iz Ovna, a kasnije će se energija smiriti i ulazak u Bika sa protočnim aspektima (Mesec sekstil Neptun, trigon Sunce i Pluton), stvoriće jednu divnu atmosferu na nebu, pravu za ispraćaj stare godine i doček nove godine. A u novoj godini očekuje nas mnoštvo aspekata poput opozicija Marsa i Jupitera, Sunca u kvadratu sa Uranom i konjunkcijom sa Plutonom, a sve će to pratiti Venera koja će iz mirnog i pasivnog znaka Jarca ući u jednu sasvim drugu energiju vazdušnog znaka Vodolije i odmah drugog dana napraviće sekstil sa svojim dispozitorom Saturnom.
U prvoj polovini sedmice neće biti planetarnih aspekata sem Mesečevih, što ukazuje da se sva bitna dešavanja mogu očekivati i u novoj godini ili u drugom delu sedmice. Po aspektima možemo pomisliti da će biti izazova i preokreta, što i nije isključivo, jer Mars sa Jupiterom i Mesecom pravi prve aspekte u Novoj godini (Mars kvadrat Mesec, opozicija Jupiter). U noći promena, Mars će biti aktivniji, pa i noć može biti vatrena. Goriće nebo, ali kod nekih i strasti. Mars sa Jupiterom posebno u opoziciji aspekt je velikih ljubavnika, a sa Mesecom, velikih nesavladivih strasti.
U trenutku kada ponoć bude otkucavala, nebo će imati vrlo šarolike aspekte. Za one koji se nalaze u zemljama gde ascedent pada u znak Vage (horoskop za doček Nove 2015. godine), jasno je da se jako aktiviraju odnosi i da će uspostavljanje balansa, kako unutrašnjeg tako i sa okolinom, biti od izuzetnog značaja. Venera se nalazi u Jarcu, ali na fiksnoj zvezdi Terebelum iz sazvežđa Sagitarius koja, iako je mala, ima veliku moć vladanja, stvaranja i uticaj na autoritete. Venera je u konjunkciji sa Merkurom i u lepom trigonu sa Mesecom, pa će sazvežđe Sagitarius, na kojem se nalazi Venera, dati divne umetnike, muzičare, ali i romantične zavodnike. Pored Venere i Merkur ima svoju priču. On se, također nalazi na stepenu na kojem se nalazi fiksna zvezda Pikok, ali iz sazvežđa Paun, pa pored kreativnih misli, inspiracija i ruku koje stvaraju nalepša umetnička dela (Merkur konjunkcija Venera) ovo je stepen duhovnih ljudi. Merkur na ovom stepenu ukazuje na viša stanja svesti i duhovno razvijene osobe.
Ova godina sa sobom nosi duhovnu širinu. Saturn kao da je požurio da izađe iz Škorpiona i dočeka 2015. godinu u znaku Strelca. Sa nultog stepena otvara vrata duhovnom svetu. Tražiće se potraga za višim smislom života i mudrošću. Probudiće se želja za obrazovanjem, učenjem, znanjem i putovanjem. Krenuće se u duhovnu potragu na kojoj će se preispitivati sistemi vere i verovanja. Biće ovo godina mudrosti, istine i nade. Strelac će dati šire vidike i nove šanse za mnoge propuštene prilike. Iskoristite ovaj vrlo kreativan i inspirativan period za sve one najskrivenije želje i planove.
Krajem sedmice Venera će promeniti znak i sa prvim danima u novoj godini pokrenuće novu zabavu i ljubavi. Nekima će prijati ova promena i prepustiće se družini (Vodolija) i novim avanturama. Period koji je pred vama, ukoliko ste bili sami sada su nove ljubavi na pomolu. Međutim, ukoliko ste u nekoj vezi ili braku, moguće su nepredvidive ljubavne avanture. Prijateljstva se sada lako pretvaraju u ljubavi, ali i ljubavi koje se završavaju lako ostaju jaka prijateljstva. Finansijski preokreti, iznenadni dobici, ali i gubici ukoliko vam se ukaže prilika za jedno dobro druženje i neplanirano putovanje sa prijateljima. Poslednjeg dana (Merkur na 29°Jarca) Merkur se polako sprema da krene u jedno interesantno druženje i avanturu (Merkur u Vodoliji). Trebaće vam i snage i energije da ispratite ovog nestašnog Merkura sledeće sedmice, zato se sada opustite, nakupite snagu i uživajte u svakom trenutku sreće i nebrige.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.