четвртак, 11. децембар 2014.

Godišnji horoskop 2015. godinu

Godišnji horoskop 2015. godinu

Prošlo je 12 godina i Jupiter ponovo tranzitira kroz znak Lava. Kako ovaj veliki benefik donosi uvećanje prihoda, iznenadna putovanja, slavu i proširenje porodice, a znak Lava je znak kreativnosti, sporta i ambicije, njegov uticaj, koji je počeo 16. jula 2014. i trajaće sve do 11. avgusta 2015. godine, najviše će osetiti martovski Ovnovi, julski Lavovi i januarske Vodolije, kojima se može ukazati više mogućnosti za napredovanje u karijeri, naročito ako se bave umetnošću ili sportom.
Svakako, boravak Jupitera, najveće planeta u našem Sunčevom sistemu kojoj je potrebno oko godinu dana da pređe jedan horoskopski znak u znaku Lava, osetiće svi, a posebno vatreni i vazdušni znaci, već pomenuti Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Vage, Strelci i Vodolije. Na primer, ako vam je ascendent, osa četvrte, sedme ili desete astrološke kuće u znaku Lava, narednih godinu dana očekuje vas ulazak u brak, uvećanje porodice, profesionalna satisfakcija.
Jupiter nam donosi veru i optimizam, pozitivne mogućnosti, ali se ne smemo „ušuškati" u lakoću kojom zna da nas obasipa. Do veće sreće će dolaziti kada Jupiter napravi trigon sa Uranom u Ovnu, kada će se ostvarivati iznenada, neočekivano, kroz neke jedinstvene prilike za pozitivne promene. Dolaziće do nagle sreće ili iznenadnog podviga, a napredak očekujte od septembra 2014. godine i ponovo, od juna 2015. godine. Jupiter će uzdići one koji imaju neki talenat, kvalitet, koji nose u sebi nešto što je veliko, a što uzdiže i donosi mogućnost za sticanje većeg uvažavanja i priznavanja. Ne treba zaboravti ni da loši aspekti ove planete uvećavaju egocentrizam, lenjost, snobizam, a donose i opasnost od prevara, posebno finansijskih.
U opštem smislu - koliko smo pod Jupiterom u Raku (voda) imali problema sa poplavama, toliko sa ovom planetom u Lavu treba obratiti pažnju na moguće požare.

Ako bi trebalo napraviti neki kroki rezime, mogli bismo reći kako bi tranzit Jupitera u znaku Lava najviše srećnih okolnosti trebao da donese samim Lavovima. Devici dolazi period razočaranja i nesigurnosti, Vagama više prijatelja, Škorpiji više poslovnog uspeha, Strelcu više putovanja u inostranstvo, Jarcu više zaduženja, Vodolije se mogu odlučiti na brak ili vanbračnu vezu, Ribe će imati više posla, Ovnovi će se zaljubiti, Bikovi će razmišljati o sređivanju doma, Blizanci će kupiti auto,mobilni telefon ili upisati na kakav kurs, a Rakovi će srediti svoju finansijsku situaciju. No, ovo je samo generalni pregled, za detalje će biti više prilika i povoda.<
Jupiter kreće u retrogradni hod krajem 2014. godine, preczinije 8. decembra pa će ubrzo doneti i dva pozitivna aspekta bez obzira na kretanje - srećan položaj tranzitnog Sunca i Jupitera u trigonu će nam na pravi način dati osećaj slobode, optimizma, vere, i Jupiter će nam vratiti lekcijom deo koji trebamo popraviti, iskoristiti, dok će tranzitni Merkur napraviti trigon sa Jupiterom u Lavu, što može biti poztivnbo za učenje, karijeru, pisanje, putovanja, bitne razgovore.
Podsećamo, prethodni put je Jupiter bio u Lavu od 1.avgusta 2002. do 27.avgusta 2003, pa se ne bi trebali izmnanadi ni ako dodje do izvesne podudarnosti tog perioda sa nekim događajima narednih godinu dana.
Mini horoskop koji je pred vama daje astro prognozu za vreme boravka Jupitera u Lavu, odnosno do jula/srpnja 2015. godine.
* Ovo je, dakle, SAMO PRVA, SKRAĆENA VERZIJA horoskopa za 2015. godinu, čiju ćemo kompletnu, integralnu verziju, objaviti USKORO. Zato, posetite nas ponovo!

OVAN
Ovo će biti dobro razdoblje za poslovne ljude, a mnogim pripadnicima ovog znaka će se ostvariti želja za kupovinom automobila, doma ili upisivanja veće razine obrazovanja. Neke pravne stvari koje vas opterećuju već duže vrijeme napokon bi se trebale privesti kraju. Nećete biti usamljeni i očekujte punu kuću rođaka i prijatelja. U razdoblju pred vama se povećava i intenzitet zabave, pa ćete se osjećati bolje u svojoj koži nego do sada.


BIK
Ako ste već neko vrijeme odgađali ulazak u brak, sada biste se na to mogli napokon odlučiti. Oni u braku doživjet će neku korist od svog supružnika. Također, roditelji bi vam mogli pomoći na neki način. Godina pred vama donosi mogućnost da se čvršće vežete uz drage osobe, ali i drugu krajnost, da otputujete u daleke zemlje, pa čak i trajno preselite. Dobro ćete se snalaziti u nepoznatim situacijama i sklapati prijateljstva s ljudima drugačijeg kulturnog porijekla. Ako se bavite umjetnošću, razdoblje pred vama je točka preokreta.


BLIZANCI
Ako ste bili zabrinuti vezano uz svoju imovinu situacija bi se trebala okrenuti u vašu korist. Ako vam je posao prekinuo obrazovanje, godina pred vama donosi priliku za nastavak. Putovat ćete više nego u ranijem razdoblju, pa očekujte kako ćete proširiti vidike i na mnoge stvari početi gledati drugačijim pogledom. Važno je napomenuti da po svaku cijenu izbjegavate petljanje u tuđe afere jer to bi vam se moglo obiti o glavu. Ako ste imali neke obiteljske nesporazume s braćom, napokon će se situacija izgladiti. Najbolje bi bilo da ne poduzimate teške korake po pitanju obiteljskih odnosa, posebno ako su nesuglasice iznad vaših kapaciteta, na taj način ćete doprinijeti mirnom rješenju i vraćanju dobrih odnosa.


RAK
Čak i osobe koje inače nije briga za vas u ovom razdoblju će se zainteresirati. Bit ćete jako sretni u mnogim aspektima. Oni koji nisu u braku će se vjenčati ako im je to cilj, a oni koji su u problematičnom braku će pronaći način kako da primire situaciju i ožive ljubav. Roditelji će vam pomoći, pa tražite oslonac ako vam je potreban. Oni koji žele dijete već neko vrijeme napokon će ostvariti tu svoju želju.


LAV
Imat ćete priliku riješiti se starog vozila i zamijeniti ga novim, a ako težite vlastitom domu ispunit će vam se i ta želja. Ukoliko ste imali problema s kreditima, situacija bi se trebala lagano rješavati. Više ćete putovati. Bolje ćete se snalaziti na poslu, te stvarati poslovna prijateljstva koja će vam donijeti korist. Ako želite djecu i brak, u sljedećih godinu dana mogli biste ostvariti i jedno i drugo. Obnovit ćete veze s rođacima, pa očekujte mnogo druženja. Rođaci će vas posjećivati, a vi njih, a od posjeta ćete imati obostranu korist.


DEVICA
Pojačava se vaš utjecaj. Ako ste živjeli stjerani u kut, sada ćete imati priliku dominirati. Konsolidirat ćete svoje snage, pa ostvarivati čak i ono nemoguće. Problemi s djecom će popustiti, a od supružnika ćete imati veću korist nego do sada, pa čak i materijalnu. Imat ćete priliku za daleka putovanja, pa čak i posao u inozemstvu. Ako ste radili na nekom projektu koji je odgođen ponovno će se aktualizirati. Najvažnije je da smanjite ego i izbjegavate nepotrebne sukobe, jer će vam vaš ego predstavljati glavnu prepreku do uspjeha.


VAGA
Zbunjenost u obitelji će završiti. Stvari će sjesti na svoje mjesto i postat će vam jasno što od koga možete očekivati. Obrazovanje će ići glatko, posebno visokoškolsko. Riješit će se neki problemi vezani uz dom. Moguće je da ćete u ovom razdoblju kupiti neko zemljište ili nekretninu. Pažnju trebate obratiti na poslovna partnerstva. Izbjegavajte ljutnju i nagle odluke, ali pažljivo pratite ponašanje druge strane. Ako budete strpljivi i dovoljno se o svemu informirate stvari bi trebale ići glatko.


ŠKORPION
Neke prepreke će nestati, a vaše osnovne potrebe će biti potpuno zadovoljene. Loša reputacija, tračevi, nepotrebno izlaganje i slične stvari postaju stvar prošlosti. Zarada će nadmašiti i vaša očekivanja, a možda i uloženi trud. Dobivat ćete više nego do sada za isti posao. Ako vam je obitelj bila podijeljena slijedi ujedinjenje. Ako dugo čekate uzlazak u brak, napokon ćete se odlučiti za taj korak. Oni koji iznajmljuju stan imat će priliku preseliti u vlastiti dom. Vaše financije će se jako popraviti. Postoji velika šansa za nove ljubavi, i za one slobodne, a i oni u vezi bi se mogli iznenaditi osjećajima prema drugoj osobi.


STRELAC
Neki važni događaji mogli bi se dogoditi u razdoblju pred vama. Bit ćete poštovani, a osim priznanja mogla bi uslijediti i novčana nagrada. Imat ćete koristi od druženja s utjecajnim ljudima. Vjerojatno ćete se odlučiti na renoviranje doma ili preseljenje u novi stan. Odnosi s obitelji će biti dobri. Ako ste dugo slobodni, postoji velika šansa za vezu.


JARAC
Osjećat ćete se poput ptice u kavezu kojoj su se vrata napokon otvorila. Mnogi vaši problemi će nestati u treptaju oka. Ako ste posuđivali novac od obitelji pronaći ćete načina da ga vratite. Roditelji koji su zabrinuti za svoju djecu ako nemaju posla ili nisu u braku primit će odlične vijesti. Oni koji traže posao, dobit će bolje pozicije nego što u očekivali. Svi važni planovi vezani uz novac će uspjeti. Oni u braku bi trebali izbjegavati svađe s partnerom jer su mogući razlazi. Nemojte potpisivati dokumente bez da ih pažljivo pročitate i proučite. Moguća je kupovina nove nekretnine.


VODOLIJA - VODENJAK
Godišnji horoskop za 2015. Ako su vas neki smatrali teškom osobom napokon će shvatiti koliko vaše riječi imaju značenja. Imat ćete koristi od osoba koje poznajete, a koje žive dosta daleko. Neki vodenjaci će dobiti priliku za rad u inozemstvu. Bit ćete skloni pretjerivanju, a to bi vas moglo koštati zdravlja pa pripazite. Morate jako paziti na prehranu i ono što jedete. Odlično ćete se slagati s obitelji, a posebno braćom. Nemojte se uvlačiti u nepotrebne rasprave, čak i ako vam se učini da se od vas rasprave traže.


RIBE (20.02. - 20.03.)
Napokon ćete shvatiti kako možete napredovati. Ako ste bili bolesni vraća vam se dobro zdravlje. Ako ste bili usamljeni, osjećaj će nestati. U vašem smjeru pristiže jako puno dobrih stvari. Mnogi vaši problemi će biti riješeni, a brige će nestati. Na neki način ćete akumulirati vrijedne minerale, a možda i zlato. Nemojte biti nesigurni u sebe. Informirajte se o svemu dobro, a zatim izaberite svoj put uspjeha.


IZVOR: Cover magazin

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.