субота, 25. октобар 2014.

EVO VENERA JE UŠLA U ZNAK ŠKORPIJE, A EVO I MARSA U ZNAKU JARCA

EVOOOOO, I TRAŽENA VENERA U ZNAKU ŠKORPIJE, ALI EVOOOO I MARSA ULAZI U ZNAK JARCA ZA PAR DANA... tekst za sve 


(pa malčice odmaram)




Venera je ušla u Škorpiju i nastavlja da se kreće po - via combustus, tamo gde je Venera u Vagi stala ("sagoreli put"- staro i nedovršeno, deo od 15 stepeni Vage do 15 stepeni Škorpije)...Venera u Škorpiji ume duboko da roni u svojim škorpionskim emotivnim, ali i tuđim vodama, jer je takva "emotivni arheolog", voli da istražuje neistraženo, zaboravljeno, voli da se vraća često na staro i nedovršeno, emitujući vibraciju sličnu zračenju via combustus (sagoreli put)...U večnoj potrazi za ljubavlju, za kojom voli da "umire" od čežnje. Što komplikovanije, delikatnije, mističnije, nedodirljivije... to bolje...to Veneru u mističnoj Škorpiji više stimuliše nego kad im je sve servirano i lako pristupačno...Venera je u ovom znaku jaka, ona je i drska jer je svesna sebe i svojih moći, bez obzira što je u izgonu (po astrološkoj tradiciji, Venera u Škorpiji nalazi se u svom izgonu), a možda je baš zato jaka i prkosna, "ljuta" što su je "izgnali" (jer priroda same Venere je da je uvek u centru pažnje, na "prestolu" lepote), ona voli sve začinjeno, papreno. Njena snaga je u njenoj neizgovorenoj reči. Ako nema "dostojnog"partnera, ona će skrenuti pogled...u sebe...Škorpije su simbol najjačih strasti, ali i sasvim suprotno, asketizma...Radije će biti sami, nego bilo s kim, ali pošteno rečeno, ovo se odnosi na viši tip Škorpije...


A nije lako privući Škorpijinu pažnju, a još teže zadržati je...ona je pokretni skener i uvek ZNA ono što drugi malo znaju...da lako čita ljudsku nameru, pa i onu lošu, a možda su je i zbog toga "poslali u izgon", jer mnogi ne podnose da neko vidi i njihove mane, a ona ima moć da vidi i ponore ljudske duše, ono što oni skrivaju i od sebe samih, a ona ih je svesna, urođena joj je takva sposobnost....Škorpija je i znak erosa, osobe sa Venerom, znakom, ascendentom, pa i Mesecom u Škorpiji često su usamljeniji od ostalih, iako se to ne čini zbog njihove izrazito snažne erotske prirode. Baš zato, oni je ne troše na bilo koga...Teški su kao partneri, jer su mnogo zahtevni. Naročito kada vole, jer su posesivni i ljubomorni. Drugačija bića, nema šta, ali potrebno je imati mnogo, mnogo strpljenja za njihovu delikatnu prirodu....izuzetno su ranjivi, iako veoma snažni, baš zbog svoje posesivne prirode...Treba umeti s njima! 
Tranzitna Venera u Škorpiji (od 23 oktobra do 16 novembra kada ulazi u Strelca) delovaće takvom svojom prirodom i na sve ostale podanike Zodijaka, naravno zavisno kroz koju astrološku kuću prolazi. Naročito će biti izraženi njeni atributi dok bude bila u dodiru sa Marsom u Jarcu, počev od 27.10, do 5.11, i par dana kasnije, i ona i on, naizgled zatvoreni, prikrivenih emocija, uzavreli unutar sebe, žele da budu bliski na ljubavnom planu, da sarađuju na prijateljskoj ravni, on, Mars u znaku Jarca, na "pijedestalu" jer je egzaltiran, uvažen, priznat, hvaljen, ambiciozan, ona, Venera u Škorpiji, pronicljiva, nedovoljno ispoštovana (zbog svoje pozicije) ili samo tako deluje...ali on je mudar, on zna da ceni njenu vrednost, jer Mars u Jarcu iznad svega voli odanost, vernost, strast, a ona to baš ima, to je njena priroda...oni su privučeni snažno specifičnim magnetom...ali ko će se kome otvoriti, ko će kome dati ljubavni signal? On, naravno, jer on voli akciju, prodoran je, uporan do krajnjih granica, on će sigurno uspeti da je privuče svojom spefičnom prirodom...ona će ga prihvatiti, on joj imponuje jer je veoma muževan, pronicljiv kao i ona...dakle, u ovom periodu biće izrazito pojačana energija strasti, ali će biti i u jednom periodu i mnogo obostrane početne nepoverljivosti, probirljivosti, i ljubomore. Škorpije iznad svega cene odanost, jer oni kada vole, to čine svom dubinom svoje duše, odano i iskreno...ali doduše, retko...
Kada Venera bude u dodiru sa Marsom u Jarcu, u kosmosu će se stvoriti energija snažne privlačnosti među polovima, energija povišene strasti, a zbog upliva Jarca dominiraće i snaga discipline i samokontrole, zavisi šta u kom momentu nadjača, a tu je i prisustvo Saturna u Škorpiji koji će od 6.11. svojim uticajem disciplinovati Veneru, pojačavajući joj samokontrolu i dajući izvesnu dozu nesigurnosti i nepoverenja. Biće zaljubljivanja, ali i posesivnosti i ljubomore sa obe partnerske strane. Mars je energičan, borben, nametljiv, osvajač. Ne trpi naređenja, Mars u Jarcu zna da bude naizgled grub, arogantan, težak na rečima, ali je u duši sentimentalac, i voli umiljatost, ALI NI VENERA U ŠKORPIJI NE TRPI NAREDJENJA, IAKO VOLI "ZAČINJENU HRANU", ODNOSNO VOLI OTPOR DA JOJ SE PRUŽA, ONA JE VEOMA EMOTIVNA I RANJIVA, ALI I ONA KAO I ON UME DA POPUSTI, DODUŠE REĐE, AKO SE NEKO OPHODI SA BLAGOŠĆU I UMILJATIM NAČINOM (jer joj to nedostaje), ALI SAMO ONDA KADA VOLI...ALI I MARS U JARCU ima svoje faze neuhvativosti, nije lako pridobiti ga, emotivniji je nego što pokazuje, pa će činiti ustupke našoj delikatnoj Veneri u Škorpiji.
Sekstil Venere i Marsa, aspekt saradnje, razumevanja, nastavak nečega što je već započeto; aspekt će delovati na sve nas, jer Venera u Škorpiji je predstavnica žena, a Mars u Jarcu muškaraca. Još nešto, u sve to umešan je Saturn u Škorpiji preko recepcije sa Marsom u Jarcu, zamemenjena su sedišta, pa kao da je Mars u Škorpiji a Saturn u Jarcu, pa iz tog razloga SADA KAO DA SU I VENERA I MARS U ŠKORPIJI, dvoje koji se snažno magnetski privlače, duboko razumeju i vole, ali uz povremene dozu ljubomore i posesivnosti...Ali, Saturn, stari "kočničar" će povremeno uticati svojom "ograničavajućom" energijom i činiti da oni ne pređu izvesnu granicu strasti, da ne naruše ljubavnu saradnju, ( i zbog snažne vibracija znaka Jarca), i tako ne dođu u sukob zbog obostrasne posesivne prirode i pređu u fazu sebičnosti (i Venera u Škorpiji i Mars u Jarcu imaju crtu sebičnosti) koja nije dobar saveznik nikada, a naročito ne na ljubavnom planu. BIĆE SVE KAKO TREBA, UZ MALI TRUD.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.