недеља, 7. септембар 2014.

Zapovijesti sreće



"Zapovijesti sreće - mnogim tragaocima omogućavaju da steknu razumevanje prirode, energije izobilja, ispune svoj život savršenom radošću, otkriju u sebi izvor sreće i mudrosti."

"Kada je car Solomon sišao sa planine, posle zalaska sunca, okupljeni u podnožju su mu rekli:

- Ti si izvor nadahnuća, za nas. Tvoje riječi preobražavaju srca, a mudrost tvoja prosvetljuje um. Mi žudimo da te slušamo. Reci nam: Ko smo mi?


 On se osmjehnuo i rekao:

- Vi ste svjetlost svijeta. Vi ste zvijezde. Vi ste hram istine. U svakom od vas je Vaseljena. Zaronite um u srce, pitajte svoje srce, slušajte kroz ljubav svoju. Blaženi su oni koji znaju jezik postojanja.

- Šta je smisao života ?

- Život - to je put, cilj i nagrada. Život - to je ples ljubavi. Vaša predodređenost je da procvjetate. Postojanje - to je veliki dar dat svijetu. Vaš život je istorija Vaseljene. I zato je život ljepši od svih teorija. Odnosite se prema životu kao prema prazniku, jer je život vrijedan sam po sebi. Život se sastoji od sadašnjosti. A smisao sadašnjosti - je biti u sadašnjosti.

- Zašto nas proganjaju nedaće?

- Što ste posijali, to ćete i požnjeti. Nesreća - to je vaš izbor. Siromaštvo - je ljudska tvorevina. A ogorčenost - je plod neznanja. Optužujući gubite snagu, a žudnja raspršuje sreću. Probudite se, jer je siromašan onaj ko nije spoznao sebe. A ko nije našao unutar sebe Carstvo Božije - je beskućnik. Siromašan je onaj ko gubi vrijeme uzalud. Ne pretvarajte život u životarenje. Ne dozvolite masi da uništi vašu dušu. Da bogatstvo ne bude vaše prokletstvo.

- Kako prevazići nedaće?

- Ne optužujte sebe. Ne odričite se sebe, jer ste božanstveni. Ne poredite se i ne razjedinjujte se. Za sve blagodarite. Radujte se, jer radost čini čuda. Volite sebe, jer voleći sebe volite sve. Blagodarite opasnosti, jer smjeli postižu blaženstvo. Molite se u radosti - i nesreće će vas zaobići. Molite se, ali ne trgujte sa Bogom. I znajte zahvala je najbolja molitva, a sreća - najbolja hrana za dušu.

- Koji je put do sreće?

-Srećni su oni koji voli, srećni su oni koji su zahvalani. Srećni su oni koji su smireni. Srećni su oni koji su pronašli raj u sebi. Srećni su oni koji daruju sa radošću i primaju darove sa radošću. Srećni su tragaoci. Srećni su probuđeni. Srećni su oni koji slušaju glas Boga. Srećni su oni koji ostvaruju svoju predodređenost. Srećni su oni koji su spoznali jedinstvo. Srećni su oni koji su spoznali ukus spoznaje Boga. Srećni su oni koji borave u harmoniji. Srećni su oni koji su spoznali ljepotu svijeta. Srećni su oni koji su se otkrili Suncu. Srećni su oni koji teku kao rijeke. Srećni su oni koji su spremni da prihvate sreću. Srećni su mudri. Srećni su oni koji su spoznali sebe. Srećni su oni koji su zavoljeli sebe. Srećni su oni koji su zahvalni životu. Srećni su stvaraoci. Srećni su slobodni. Srećni su oni koji praštaju.

- U čemu je tajna izobilja?

- Vaš život - je najveća dragocjenost u riznici Boga. A Bog - dragulj ljudskog srca. Bogatstvo unutar vas je neiscrpno a izobilje oko vas je beskonačno. Svijet je dovoljno bogat da svako može da postane bogat čovjek. Zato što više dajete, više i dobijate. Sreća stoji na pragu vaše kuće. Otvorite svoje misli izobilju, i pretvorite sve u zlato života. Blaženi su oni koji su pronašli blago u sebi.

- Kako živjeti u svijetu?

- Ispijajte svaki trenutak života, jer neproživljeni život rađa tugu. I znajte kako je unutra tako je i spolja. Tama svijeta - je od tame iz srca. Čovjek - je sjeme Sunca. Sreća - to je izlazak Sunca. Spoznaja Boga - to je rastvaranje u svjetlosti. Prosvetljenje - to je sjaj od hiljadu sunca. Blaženi su oni koji žude za svjetlošću.

- Kako steći harmoniju?

- Živite prosto. Nikome ne nanosite štetu. Ne zavidite. Neka se sumnje očistite, da ne donose nemoć. Posvetite život ljepoti. Stvarajte zbog kreativnosti, a ne zbog priznanja. Odnosite se prema bližnjima kao prema otkrovenjima. Preobrazite prošlost. Donosite u svjet novinu. Napunite tijelo ljubavlju. Postanite energija ljubavi, jer ljubav sve produhovi. Gdje je ljubav - tu je i Bog.


- Kako postići savršenstva života?

- Srećan čovjek preobražava mnoge. Nesrećni ostaju robovi, pošto sreća voli slobodu. Istinska radost je tamo gdje je Sloboda. Spoznajte osjećaj sreće. Otvorite se svijetu i svijet će se otvoriti vama. Odričući se sukoba, vi postajete gospodar.

I pogledavši sve sa ljubavlju, dodao je:

- Ali, mnogo više će vam otkriti tihovanje ... Samo budite sa sobom..."


Tekst "Zapovijesti sreće" sam preuzela iz časopisa "Tajna doktrina" iz juna 2012. Ovo je prevod samo teksta Solomonovih zapovijesti sreće, mada je i prvi dio teksta o torzionim poljima koje su otkrili akademici Akimov i Šipov zanimljiv. Oni kažu da pozitivne misli oko čovjeka stvaraju torziona polja koja se rotiraju u smjeru kazaljki na satu tj. udesno, a negativne misli stvaraju torziona polja koja se rotiraju suprotno od kretanja kazaljki na satu tj. ulijevo. Nije samo stvar u smjeru rotacije torzionih polja već u kvalitetu energije koju stvaraju, te energije bivaju stvaralačke i rušilačke. Negativno misleći ne samo da odvajamo sebe od Kosmosa i prirode, već ih i uništavamo...

Izvor

Prevod: Beba Mur
Tekst u celosti preuzet sa http://www.bebamur.com/blog/march-14th-20144

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.