петак, 29. август 2014.

Ljuboskop

Ruka u ruci je već nešto drugo…

Ruka u ruci je već nešto drugo…

Devica je ta koja je inspirisala čarobnjake da napišu bajke, kako da od pepeljuge postane princeza. Ona je jedina znala unutar sebe sve. Njeno znanje je mereno osećajem. Njena utroba je iznedrila najvećeg sina nebeskog. Ona jedina zna…
Devica odgovara graničnoj liniji Ascendent-Descendent i zato predstavlja izmenu polariteta, odnosno simbol dualnosti duše i Kosmosa (1. znak- Ovan i 7.znak Vaga).
A čemu onda služe priče raznih autora? Devica razmišlja і analizira do u “sitna crevca”, u situacijama kada treba spontano і otvoreno reagovati. Potraga za savršenstvom je njezina kompulsija, kako na estetskom tako i na partnerskom planu. Devica ne veruje, ona stalno proverava i zvoca…

 
Device nose ključ ovog perioda. Mesec je najveći sakupljač informacija, sećanja. Ovaj položaj Meseca pokazuje izuzetne mentalne sposobnosti, dobru memoriju i snažnu moć da se lako i brzo uči. Ljudi sa ovakvim položajem Meseca vrlo uspešno se bave naukom, bilo profesionalno, bilo amaterski. I vladar ove lunacije (Merkur) je takođe u znaku Device. Da li je u ovom periodu pamet ispred emocija? Tako nekako izgleda jer je Venera još u Lavu u društvu sa Zevsom (Jupiterom). Sve što je ličilo na tajnu vezu, flert, avanturu za Device je završeno. Ovaj period donosi Devicama priliku za dobre odluke i sigurnost u emotivnom (kreativnom) životu. Od 5. septembra Venera ulazi u znak Device i biće to sjajna prilika za sve nas, ne samo Device, da osetimo ljubav, pre svega prema svom telu. Ako budemo iskreni u toj aktivnosti dispozitor Venere (Merkur u Vagi) omogućiće radost u odnosima. On (dispozitor) je vodi direktno u sedište (Vagu) i formalni partnerski odnos (brak). Pun Mesec se dešava preko znakova Devica – Ribe, 9. septembra i ovo je još jedan snažan uvid isceljenja partnerskih odnosa za Device (Mesec u konjunkciji sa Kironom).
Vage su ovo vreme augusta meseca provele u “glamurami”. Boravak Venere u znaku Lava je ispunio njihove potrebe za lepim stvarima (garderobom) posetama mestima kao što su galerije, pozorišta, ali i restorani. Vage su uživale u društvenoj zabavi, igrama i zadovoljstvima. Lepo su se oblačile, možda i ekstravagantno i nosile su skup nakit, krećući se u luksuznom okruženju. Neke su imali sreće na lutriji i u kockanju. Sada dolazi drugo vreme. Od 26. augusta dolazi do restrikcija i ograničenja što može doneti nemir u partnerskim odnosima. Smiraj i racionalnost u odnosima je na pomolu od 5. septembra. Venera će biti u recepciji sa svojim dispozitorom, Merkurom. Reklo bi se da će sa malo strpljenja i mudrosti sve će doći na svoje. Sa Venerom sve treba da bude LAKO! U večernjim satima, 9. septembra pretvorite sumnju u maštovitu ideju. Za neke Vage 14. septembar donosi ljubav “za vek i vekove” (Venera trigon Pluton). Ljubav je jedini i najveći smisao našeg rađanja. Neka bude tako!
Škorpionima lunacija pada u 11. polje i u odličnom je aspektu sa oba vladara. I mlađi i stariji pripadnici znaka Škorpiona dolaze u fazu samodovoljnosti, a možda i neke vrste izolacije. U ovom vremenu Škorpioni (naročito mlađi) pokazuju određeni stepen samodovoljnosti, ali imaju snažnu volju i jake emocije. Iako znaju da budu prepredeni, uglavnom će se instinktivno ponašati. Poseduju jaku seksualnu harizmu i magnetičnu privlačnost. Napregnuti aspekt između Venere i Marsa će upravo Saturn iskontrolisati. U prirodi je baš sve onako kako treba. Da se ne bi reka strasti nekontrolisano izlila Saturn će biti jak oslonac. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona će od 13. septembra promeniti svoje planove i proširiti svoje vidike, dok će stariji pripadnici znaka Škorpiona ući u svoju staru verziju sigurne ljubavi.
Strelčevi u narednom periodu imaju dve opcije. Ukoliko budu ostali na tronu koji se zove “JA” mogli bi doživeti neku vrstu emotivnog razočarenja. Ako se u nekim Strelčevima probudi osećaj “obezvređenosti” opet ego vreba iz prikrajka. Neophodna je probuđena svest tipa “ja sam onaj koji jesam”. Nema potrebe za glumom, pretvaranjem, naporima jer tako se samo pakuju u telu otpori koji neminovno ruše svakog sa njegove vibracije. U narednom periodu se treba čuvati svake vrste preterivanja jer jetra neće otrpiti toliko samodestrukcije. Poravnanje sa partnerom se može očekivati oko 10. septembra. Bolji dani dolaze od 13. septembra. Biće ovo vreme za neka dalja putovanja i ispunjenje velikih želja. Prolazna kriza “ispunjenja sna“ ili otkrivanje nekakvih tajni moglo bi na kratko pomutiti dobre vibracije oko 22. septembra.
Jaračevi se posle duge pauze i hibernacije, polako kreću napred. Podršku u pokretanju će dobiti od mlađih partnera. Emotivni nesporazum može zaista poravnati, ili popraviti dobra odluka koju će Jarčevi na početku lunacije doneti. Međutim postoje neke ljubavi, emotivni odnosi koji imaju svoj rok trajanja, koje imaju svoju ulogu. Može biti da će mlađi pripadnici znaka Jarca upravo u narednom periodu završiti nekakve takve vezice i ljubavne priče. Najvažnije je za Jarčeve da ne dožive ovaj završetak veze kao neuspeh. Ovo bi mogla biti dobra lekcija za dane koji dolaze. Početak veze sa osobom koja je veoma različita od Jarčeva, ili možda dođe kroz poslovno okruženje, bi mogla donetei od 5.septembra vreme regeneracije. Harmonični dani u emotivnim odnosima za Jarčeve su oko 21.septembra. Da ništa nije slučajno i da sve ima svoju svrhu to Jarčevi najbolje znaju. Oni koji ovu lekciju nisu naučili, sada je pravo vreme.
Vodolijama lunacija (mlad Mesec) pada u 8. polje. Zanimljivo je da je u ovu lunaciju uključen i vladar Vodolijanskog 5. polja. Biće ovo vreme velikih i malih virtualnih ljubavi. Obzirom da se u Vodolijanskom 7. polju nalaze Jupiter i Venera, neke Vodolije će se iznenada odlučiti za venčanje na nekim egzotičnim destinacijama. Kod Vodolija je trenutak važan kao ceo život, pa s’toga neka traje koliko traje. Važno je da je lepo i da nije dosadno. Za Vodolije koje su već u formalnim zajednicama (brakovima) moglo bi biti turbulentno od 2. septembra. U ovom periodu lek je manje govoriti, a više slušati.
Ribe su u ovoj lunaciji, moglo bi se reći, indirektno uključene. Vreme u narednom periodu donosi da i sami pripadnici znaka Riba nisu sa sobom baš sigurni. Partnerski odnosi za pripadnike znaka Riba će u narednom periodu biti u iskušenju. Mlađi pripadnici Riba će biti u izazovu ega, pa je važno razumeti ih, dok će stariji pripadnici znaka Riba svoj mir potražiti u izolaciji. Od 13. septembra postojaće predispozicija za izazove na emotivnom polju za Ribe u poslovnom okruženju. Možda ovo nije pogodan period za mešanje poslovnog i emotivnog zadovoljstva. Duševni mir ne mora biti pokvaren nekim nesporazumom ili nekom akcijom. Ribe nemaju prirodno ovakav egoistički stav, ali boravak Jupitera u znaku Lava mogao bi dovesti pripadnike znaka Riba i u ovakvo iskušenje.
Ovnovi su od nekog vremena ojačani ulaskom Jupitera u njihovo 5. polje ljubavi i kreativnosti, a potom je i Venera tu ušetala i podigla Ovnove, naročito ženske pripadnike znaka Ovna. Osnovna lekcija za Ovnove u ovom periodu je da je neophodno sačuvati “meru” jer preterivanje može doneti velika razočarenja. Nagli prekidi u trenutku ushićenja mogli bi doneti i narušavanje balansa u fiziologiji. Ovnovi oprez, ponekad je sreća veliki izazov i zahteva od vas da budete odmereni, kako na rečima tako i u aktivnostima. Ovnovska energija će doživeti svoju prirodnu transformaciju 13. septembra kada bude Mars promenio znak i bude prešao u Strelca. Neki Ovnovi će u ovom vremenu ispuniti svoj iznenadni san za putovanja na daleke destinacije. Neki Ovnovi bi mogli doživeti vrstu razočarenja ili otkrivanja onog što vam govore iza leđa. Ova situacija bi mogla ponovo da vam naruši urođeni entuzijazam oko 22. septembra. Snage i volje neće faliti, ali strpljenja i mudrosti uvek zafali. Samo udahnite duboko i polako rasterećujuće izdahnite…
Bikovima lunacija pada u njihovo prirodno peto polje ljubavi. Možda je vreme da se počnu ljubavi sa manjim očekivanjima i uz racionalniji pristup partnerima. Ovo je naprosto suprotno prirodnim Bikovskim osobinama, što bi mogli predpostaviti da je ovo upravo lekcija ovog vremena. Malo mere uz malo racionalnosti doneće dobar osećaj u fiziologiji, a samim tim i veću čulnost. Teško je ovu lekciju sagledati sve dok je Venera u Lavu i u društvu sa Jupiterom koji od svega napravi najveće i najviše. Od 5. septembra kreće aktivnost praktičnog podučavanja lekcije zvane “mera”. Na početku se može učiniti nemoguće, ali već od 14. septembra će vam ići sve bolje i bolje. Dobru harmoniju sa svojim parterima Bikovi mogu očekivati oko 21. septembra. Možda se nekada učini teško, ali nije nemoguće. Nahranite svoje telo voćem, a svoju dušu lakoćom postojanja.
Blizanci bi trebalo u ovoj lunaciji da nauče da su reči i misli ograničene. Vladar Blizanaca (Merkur) je učesnik ove lunacije i nalazi se u opoziciji sa Neptunom. Obadve planete se nalaze u svojim znacima. Aspekt opozicije najčešće govori o partnerskom odnosu. Merkur će ući u znak Vage 2. septembra i sasvim je izvesno da će Blizanci svoju misao i reč fokusirati na partnerske odnose. Nije poželjno pritiskati, niti insistirati jer su u kardinalnim znacima još uvek veliki izazovi (Uran u Ovnu, Pluton u Jarcu). Oko 10. septembra se treba čuvati teških reči, razočarenja. Dobra veza u partnerstvu bi mogla biti nagrada za strpljenje od prethodnog aspekta. Mogućnost izliva strasti za Blizance (naročito ženske pripadnike) će biti oko 14. septembra kada i Mesec bude u znaku Blizanaca u fazi opadanja.
Rakovi u narednom periodu definitivno postavljaju temelje novim sistemima vrednosti. Mnogi Rakovi će u tom periodu iz svoje “korisne ekstrovertnosti” naučiti lekciju “blažene introvertnosti”. Reči su lepe, ali Rakovi će shvatiti u ovoj lunaciji da su reči samo putokaz. Osećaj je kod Rakova jak i veoma promenjiv. Ovo su prirodni procesi. Da biste bili sretni prihvatite svoju prirodu takvu kakva jeste, dozvolite članovima svoje porodice da budu ono što oni jesu. Vaše namere su dobre, ali je neophodno da se pridržavate svoje sjajne osobine saosećanja, ali nikako sažaljenja! Rakovski emotivni život u narednom periodu trpi veliku transformaciju. Pa zar promenjivost nije glavna Rakovska osobina? Čemu drama? Možda bi 5. septembar mogao krenuti stresno, ali setite se ključne reči PROMENA, i sve će proći. Pun Mesec u zoru 9. septembra će doneti zaokruženje i namirenje, a onda kako krene faza opadanja i Rakovi će se mnogo bolje osećati.
Lavovi su u ovoj lunaciji oni koji će pokazati kako se to sreća živi, nosi u sebi i širi oko sebe. Suncu je potrebno 365 dana da dotakne svaku tačku u Zodijaku. Ako ovaj magični broj otvorimo, evo šta nalazimo: 3 – Blizanci, mislim; 6 –Devica, osećam; 5 – Lav, ja sam onaj koji jesam! (Merkur, Mesec i Sunce)
Ako saberemo ove brojeve 3+6+5= 9+5= 14, 1+4= 5 LAV
Cele godine Sunce nas budi i podseća ko smo mi u stvari. Podseća nas da je mnogo lakše upaliti svetlo nego gasiti mrak. Svetlo je svest sa kojom smo rođeni. Rođeni smo u telu koje se zove čovek, u svetu dualnosti. Sve ima svoju suprotnost i potrebno je sve to doživeti na putu do jednote. Na putu buđenja svesti najvažnije je otkrovenje. Nismo sami, ne moramo sve sami, možemo da tražimo pomoć i da je sa zahvalnošću primamo! To što još uvek imamo po neku slabost je odličan znak da smo još na putovanju koje će sasvim izvesno još trajati (do povratka kući).

Ako vam se učini oko 29. augusta da to i nema smisla, samo pustite. Ne morate baš ništa da uradite, neka svetlost uđe u svaku vašu ćeliju i sve će biti u redu. Sunce nosi u sebi svu ljubav (isceljenje) i smisao našeg rođenja. Ne moramo ništa da učinimo za mir u nama. Mir je uvek u nama, možda ga nekada ne čujemo, ali on je sigurno u nama. Transformacija započinje od 3. septembra i trajaće sve dok Sunce ne uđe u znak Vage i pokloni se zakonu gravitacije. Sve što pošaljemo od sebe, zasigurno će nam se vratiti, možda ne odmah i možda ne istim putem ali vratiće se sigurno! Budimo ljubav, širimo ljubav, primajmo ljubav jer, MI U STVARI LJUBAV JESMO!

tekst u celosti preuzet sa http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.