уторак, 15. јул 2014.

KORIŠĆENJE KOSMIČKIH ENERGIJA



                

                       TRI TIPA KOSMIČKIH  ENERGIJA
koje odgovaraju KARDINALNIM, FIKSNIM I PROMENLJIVIM ZNACIMA
                     
Pogrešna primena aktivne, pasivne i sile ravnoteže izaziva u čoveku nesklad (te tri sile treba da budu u ravnoteži), a samim tim i u Kosmosu, te je stoga svako od nas odgovaran za vazduh koji dišemo na Zemlji. Emitovanjem loših vibracija iz sebe u okolinu,čovek zagađuje sebe i sve oko sebe. Emitovanjem dobrih vibracija mi blažimo i sebe i sve oko sebe.

          Ceo univerzum protkan je energijom koja postoji,  vibrira, u tri talasa.
             Ta tri talasa različitog su kvaliteta. To su tri sile:

1.     Aktivna, strastvena sila  
2.     Pasivna, "usporenija", "lenja"-  i
3.     Sila ravnoteže i harmonije, nepristrasna  

             Te tri sile odgovaraju tročlanoj podeli znakova Zodijaka na Kardinalne, Fiksne i Promenljive.
             Kardinalni znaci ( aktivno) su Ovan, Vaga, Rak i Jarac.
             Fiksni znaci ( pasivno): Bik, Škorpija, Lav i Vodolija.         
             Promenljivi znaci ( ravnoteža): Blizanci, Strelac, Devica i Ribe.
   
          Svi čovekovi problemi, bilo koje prirode, nastaju zbog nepravilne upotrebe, primene ove tri energije, sile ili svojstva. Pogrešna primena aktivne, pasivne i sile ravnoteže izaziva u čoveku nesklad, a samim tim i u Univerzumu, te je stoga svako od nas odgovoran za vazduh koji dišemo na Zemlji. Emitovanjem loših vibracija iz sebe u okolinu, čovek zagađuje sebe i sve oko sebe. Navešću jedan primer: kada nas neko naljuti, mi obično koristimo silu akcije, strasti, spopada nas bes, gubimo kontrolu nad sobom, uzvraćamo istom merom, umesto da budemo pasivni, odnosno da koristimo silu pasive, staloženosti, i samim tim ostajemo u miru. Neuzdrmani spoljnim izazovom.  Drugi, suprotan primer: čeka nas hitan i dobro plaćen posao koji zahteva od nas (brzu) akciju, a nas, recimo, obuzima lenjost i mrzovolja,  i tako propuštamo dragocenu priliku i bivamo zbog toga nezadovoljni.      
         U oba slučaja, naneli smo sebi štetu i ne samo sebi, jer projektujući naše nezadovoljstvo i neraspoloženje na okolinu remetimo svoj, ali i tudji mir.  Zaista, kada nekog poštujemo, to osećanje poštovanja i nas ispunjava, ili kad nas obuzme ljubav za nekoga, ta ljubav nas obliva i mi bivamo ispunjeni njome. Ako nas neko naljuti, mi „kiptimo“ od besa, ljutnje, i bivamo izbačeni iz sopstvene ravnoteže. Nas, prvenstveno, pritiska“ ta loša energija... Naše istinsko unutrašnje biće zvoni na uzbunu, ako naša duša ne pleše u istom ritmu kao i Velika duša kosmosa...Svaki naš pogrešan korak u kosmičkog igri izaziva nemir i patnju nama samima. Čovek mora da oseti kad nije u skladu sa sobom, jer ta Velika duša kosmosa postoji i u nama...                          

              Loše korišćenje planetarnih energija izaziva, po nas, loše posledice...
              Ako koristimo energiju Marsa (silu akcije) u nekom odredjenom momentu kada smo isprovocirani,  umesto Mesečeve (koji označava um, razmišjanje, emocije,  u višem aspektu mir, uzdržanost, jer on je hladan, on nema sopstvenu svetlost već odražava Sunčevu) ili Saturna (kočnica, samokontrola, ograničenje suvišnih kretnji i nepotrebnih akcija), rezultat toga će biti haotično stanje, jer umesto promišljanja, uma (Mesec), razlučivanja (Merkur) mi koristimo fizičku snagu Marsa.  Čovek (u većini slučajeva) nije svoj gospodar i ne ume da koordinira svojim telima (imamo tri tela, fizičko, mentalno i duhovno). Jedino je Duh slobodan od svih prinuda, on jedini ne podleže Zakonu karme, jer BITI U DUHU, znači biti slobodan od svih ograničenja, od Zakona  uzroka i posledice, odnosno sudbine.
           Ne postoje loši znaci u horoskopu, već samo nepravilna primena njihovih energija. Svaki čovek je „ozračen“ njima, jer svih dvanaest znakova nalaze se u svačijoj astrološkoj karti, zavisno od toga koju kuću pokrivaju. Zato treba poštovati svaki znak, ali ga treba, pre svega poznavati.
           Recimo, Ovna u nama treba koristiti za ideje, akcije, Devicu i Bika za ostvarivanje praktičnih zamisli, Ribe za razvijanje i korišćenje intuicije. Nedovoljno je Ovnu što ima fenomenalan impuls i poriv za akciju, ako ne koristi intuiciju jedne Ribe,  može ići za nekom informacijom ili idejom, ne razmišljajući, impulsivno i udariti glavom u zid. Nedovoljno je  jednoj Ribi što ima izvanrednu intuiciju, nepogrešiv osećaj gde treba da ide i šta da uradi, ako nema Ovnovu akciju, snagu izvršenja, njene ideje i želje će ostati samo san. I tako dalje...i tako dalje...Svaki znak ima nešto dragoceno... CEO ZODIJAK JE U NAMA.
          Čovek ima tri osnovna tela: fizičko, mentalno i duhovno. Ascendent, odomaćen kao podznak, predstavlja fizičko telo, instrument, vozilo, koje koristimo da bismo obavili zadatak koji imamo na Zemlji. Od kvaliteta uma zavisi kako ćemo ga koristiti. Mesec predstavlja um (povezan sa čulima, emocijama), odnosno način razmišljanja, Merkur (moć razlučivanja, viši um).  Energijom Sunčevog znaka (češće u upotrebi kao znak pod kojim smo rodjeni) smo najbliži duhovnom telu. Mi smo svi kao sijalice različite voltaže, a jedna ista struja protiče kroz nas, Kosmička svest, Duh.  Duhovni nivo je slobodan od Zakona karme, od uticaja planeta. Zato se kaze MUDAR ČOVEK POBEDJUJE SVOJE PLANETE. Okretanjem svojoj najdubljoj suštini, našoj SAVESTI,  mi postajemo svoji gospodari.
         Zašto se u narodu kaže: „Savest me grize...ili Savest mi to ne dozvoljava...“ Ko to U NAMA, nešto dozvoljava ili ne...Ta Savest koja nas nekad „grize“, nekad nadahnujuje,  to je kosmičko Jedno u svemu...Duh, jer sve što postoji je JEDAN VID ENERGIJE ILI SVESTI.
         Ta Savest u nama je naša najveća zaštita.
Olga Milošević
Izvor http://olga108milosevic.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.