понедељак, 21. април 2014.

Školjke i fosili



Školjke su darovi naše Majke Okeana. Imaju izuzetnu energetsku, isceliteljsku vrednost. Ukoliko ne možete da dođete do njih, a mislite da vam samo one u tom trnutku mogu pomoći, dobro bi bilo da odradite meditaciju sa vizuelizacijom. Zamislite beskrajnu pučinu, tamnu i duboku. Zaronite do samog dna i pred vašim očima je bezbroj raznobojnih školjki. Izaberite jednu, uzmite je i iznesite na površinu. Lezite na topao pesak, a školjku položite na telo. Osetićete kako energija struji kroz vaše telo i donosi poruke mora.
Školjke su aspekt ženske energije koja omogućuje balansiranje Jin i Jang energije u telu i donosi harmoniju na svim aspektima. Otvaraju nas ka našem unutrašnjem biću jer su i same simbol dubine. Školjke se dele na radijalne i spiralne. U zavisnosti od toga kojoj kategoriji pripadaju, takvu energiju i šalju.

RADIJALNE ŠKOLJKE

Radijalne školjke - koriste se da otklone blokade i da se pojača tok energije u telu. Stres dovodi do grčenja mišica, a radijalne školjke razbijaju čvoriće nastale blokovima i šalju energiju kroz sve ćelije. Znamo da ljudsko telo sadrži 70% vode i da voda pamti informacije, pa tako i informaciju da je telo pretrpelo bol usled stresa. Školjka nosi informaciju slobode i moguće je pomoću nje izvršiti deprogramiranje starih programa i novo programiranje. Ove školjke se koriste za relaksaciju, opuštanje i meditaciju, jer imaju memoriju prirodne harmonije. Razbijaju emotivne i mentalne blokade. Nalaze se u raznim bojama i u skladu sa problemom koji imamo i sa lokacijom bloka, koristimo određenu boju školjki. Možemo je položiti na mesto samog bloka ili na prvu čakru, pa usmerimo energiju ka sedmoj.

SPIRALNE ŠKOLJKE

Spiralne školjke - spirala je simbol beskonačnog kretanja od materije ka univerzumu. Uvijene su u smeru kretanja kazaljke na satu. U zavisnosti od toga koji problam imamo, postavljamo školjku na telo. Ukoliko želimo da fokusiramo ili pojačamo postojeću energiju, školjku stavljamo tako da spirala ide u smeru kazaljke, ali ako želimo da promenimo stav, polaritet, način razmišljanja, ili emociju, stavljamo je na odgovarajuću čakru u smeru obrnutom od kazaljke na satu. I ovih školjki ima u bezbroj boja i nijansi, i od zavisnosi od čakre na koju želimo da delujemo, biramo boju. Na primer, ako želimo da spoznamo, prihvatimo i neutrališemo strah, biramo školjku u žutoj nijansi koju postavljamo na solarni pleksus. Da spoznamo strah - stavljamo je u pravcu kazaljke na satu, a kada treba da ga neutrališemo u obrnutom smeru. Ako želimo da poboljšamo komunikaciju - stavljamo na petu, grlenu čakru.
Ukoliko želimo da transformišemo energiju srca - da smanjimo njegov tonus - stavljamo spiralnu, roze, školjku u smeru obrnutom od kazaljke na satu. Ako želimo da pojačamo tonus, stavljamo zelenu školjku u smeru kazaljke na satu.
Ako osoba ima problem sa zadržavanjem vode u telu, narandžasta radijalna školjka se stavi na predeo bubrega, a sa njene i leve i desne strane se savljaju zelenkaste spiralne školjke okrenute vrhom prema nogama i to u smeru kretanja kazaljke na satu. Na taj način se energija usmerava prema dole i transformiše se iz one pasivne u aktivnu.
Za prikupljanje rasute energije, za formiranje aure i stabilizaciju informacionog polja, kao i kod unutrašnjih krvarenja, koriste se Kovri školjke. Pomoću ovih školjki dobijamo informacije i ostvarujemo vizije. U sebi nose žensku energiju i tajnu radanja, bilo da se radi o samom činu radalja ili o duhovnom preporodu.
Ljušture morskih puževa su takode izuzetno korisne u samom procesu transformacije. Ukoliko je osoba ekstrovertna - odnosno ima prebogat spoljni život i svet, a trebalo bi da obogati svoj unutrašnji svet, ljušturu stavljamo na šestu čakru sa otvorom ka čelu. Međutim, ako je osoba introvertna i ako je dugo bila u periodu "izolacije", ljušturu stavljamo na šestu čakru sa otvorom okrenutim ka spolja.
Ako neko ima problema sa otvaranjem sedme čakre, postavimo spiralnu školjku na njegovu sedmu čakru, dve radijalne okrenutih linija ka gore i ljušturu puža sa otvorom ka unutra na šestu čakru.
Ukoliko neko ima problema sa otvaranjem prve čakre, stavlja se jedna radijalna školjka na drugu čakru, spiralna u pravcu kazljke na satu na prvu i po jedna spiralna na svaku preponu sa vrhom okrenutim ka zemlji. Ako želimo da osobi otvorimo sve čakre, onda stavljamo spiralnu u smeru kazaljke na satu na prvu, a radijale školjke sa linijama okrenutim ka gore na ostale čakre.
Pomocu školjki je moguć mentalno - energetski rad na daljinu. Ako želimo da pošaljemo sublimiranu poruku, šaljemo je kroz spiralnu školjku. Ako želimo da pošaljemo isceliteljsku energiju, šaljemo je putem radijalne školjke tako što je stavimo na levi dlan, dok desni stavimo na svoju srčanu čakru.
Posle svakog tretmana sa školjkama ili puževima, potrbno ih je očistiti u soli.

FOSILI

Fosili su ostaci biljaka ili životinja koji su sačuvani u steni. Vrlo je retko da se kompletan organizam sačuva. Uglavnom su sačuvani ili ceo skelet ili ostaci kostiju. Dešava se i da ceo organizam bude okamenjen. Fosili se nalaze uglavnom u sedimentnim stenama i nose informaciju o prošlim životima. Koriste za osvešćivanje karme i prošlih inkarnacija. Za nas su zanimljivi Žad i Koral.
Koral je pravi dar naše Majke Okeana. Formira se na skeletima životinja koje su se nataložile na greben, nalik na grančice. Podseća nas na kosti, koje su u šamanističkoj tradiciji smatrane suštinom čoveka. Koristi se kao zaštita kada ga nosimo sa sobom ili za otvaranje prve čakre - kada ga postavimo na telo. Ukoliko ga postavimo na leđnu, drugu čakru, onda nas vraća u prošle živote. Pored ove funkcije, crveni Koral, donosi sreću i prosperitet na svim nivoima. Beli koral se koristi u spiritualnom radu, za balansiranje energije u organizmu, za emotivni balans. Pink koral je asocijacija za prijateljstvo. Crni koral transformiše ego u svesnost o sebi.
Žad je zaštitnički kamen, koji pored ove funkcije ima i ulogu da vodi božanskom. Beli Žad se koristi za duhovni razvoj, crni transformiše negativno, plavi - meditaciju, ljubičasti - ljubav. Narandžasti nam obezbeđuje energiju, žuti omogućuje uvid i razumevanje misterije života. Za njega se veruje da je "živ" jer je kristalizovan oko nekog entiteta - biljke ili dela životinje. Od njega se prave amajlije i talismani. 

 Tekst preuzet sa  http://www.astrozmaj.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.