среда, 31. јул 2013.

Davidova Zvezda i čišćenje memorije....

Davidova Zvezda i neke životne odluke... 
U životu dođe onaj momenat kada se zapitate odkud vi ovde ili još bolje kako ste dovde došli? Dođe momenat za "svođenje životnih računa" a da nije ni Nova Godina a ni rođendanska odluka (sem ako se "slučajno" poklopi)... Dođe momenat zaprepašćenja, pa otrežnjenja.... Momenat praznine ....muka i tišine i onda.... jedno dugme za Delete - memorije....reši sve!!! Zvuči previše jednostavno, ali i jeste vrlo jednostavno....Dođe vreme kada život treba osloboditi od nepotrebnih memorija, uspomena, pogrešnih poteza, pogrešnih odluka, a sve... da bi život lakše tekao, da bi se neke stvari ubrzale... prosto dođe vreme da se napravi čišćenje... Svaka sličnost sa kompjuterom je namerna :-)



I šta sada Davidova Zvezda ima veze sa tim...
Ima. Našla se u oblastima života gde je čišćenje potrebno... odavno potrebno, ali sve ima svoje vreme očigledno... Da sada mi je jasnije ono - "Sve u svoje vreme"...Šest planeta tako poređane da je "odjednom" sve postalo kristalno jasno i isto i istinito.... Mesec u Biku u polju odnosa sa ljudima, partnera, onih preko puta nas...Jupiter u Biku u polju životne filozofije, morala, duhovnosti, horizonta....Venera u Devici u polju prijateljstva, društvenosti, NADA, ŽELJA dešavanja na koja ne možemo uticati....., Saturn u Škorpiji u polju ličnosti...., RPluton u Jarcu u polju komunikacija, bliskih rođaka, razmišljanja, donošenja ODLUKA.... i na kraju ali vrlo važan RNeptun u Ribama u polju EMOCIJA, DECE, zabave, kreativnosti..... Da, sve je kristalno jasno... Veliki vodeni trigon .....energija EMOCIJA.... i Veliki zemljani trigon .... energija postojanosti, čvrstine, praktičnosti, pouzdanosti, konzervativnosti.... I nikada pre ovog lakše donošenje jedne (ili više njih...iz jedne uvek proizilaze druge) ODLUKE!!! IZBRISATI sve što je nepotrebno, što opterećuje, povlači u prošlost, unazađuje, ponižava, umanjuje dostojanstvo.... Svaka od ovih šest planeta dodatno podržana aspektima sa ličnim planetama u natalnom horoskopu... Posebno Jupiter (olakšanje, optimizam, sreća....), Mars (energija, odlučnost....), Neptun (VERA....), Pluton (regenerativna energija.....smrt i rađanje u prenosnom smislu hvala Bogu....mogućnost obnavljanja životne energije, emocija, i materijalni momenat koji ne treba zanemariti.....), Venera (sa njom je nešto drugačije baš negativni aspekti donose odlučnost da se nešto zauvek prekine.....IZBRIŠE....),  Mesec koji je u trenutku donošenja odluke u Biku u polju odnosa sa ljudima jako dobro aspektovan (duša je mirna, spokojna......i konačno je stigla kući...), i Saturn ovde najteže aspektovan....ali sa svojim lekcijama od pre od nekog Novembra prošle godine, od Februara ove godine, Maja.....baš sa ovim poslednjim u nizu lošim aspektima odluku je stavilo u prvi plan.... Odluka teška ali jedina moguća jer to je već bilo, to smo već prošli sada je došlo na naplatu.....bez kajanja, bez tuge, bez teškoće....bez osude!!! Na kraju krajeva prvi put je došlo vreme da se misli na sebe.....Satun u 1. kući!!!
***Da sve bude još očiglednije i snažnije tranzit Venere i RPlutona dodali su potrebnu energiju i odlučnost za emotivnu regeneraciju i transformaciju.....i sve u maniru sve ili ništa.....ovaj put NIŠTA ali i NIŠTA JE PONEKAD SVE....jasni rezovi, jasne (ne kozmetičke) PROMENE.... Nazad više nije opcija!!!

***Svesrdno je pomogao i Uran u Ovnu odlično aspektovan sa natalnim Marsom....odluke koje su jasne i definitivne....Energija zdravog protoka....Tu je i Merkur odlično aspektovaN sa natalnom Venerom....samo dokaz da je odluka prava ali i da je vreme pravo... I ostalo je samo Lavovsko Sunce...koje se ovih dana vratilo kući....pokrenulo neke teške životne priče I TEŠKE ODNOSE....baš na dan kada je bilo u sedištu....OD SUDBINE SE POBEĆI NE MOŽE....a to su natalni aspekti Sunca probuđeni nekim tranzitima, Davidovom Zvezdom...... Nečija emotivna i ljudska memorija je doživela amneziju.....što je (iz ovog sadašnjeg ugla) očekivano.....ali bilo je očekivano i da se kaže DOSTA JE VIŠE!!!
I ja sam rekla......

P.S. Nadam se da će vam ovo iskustvo pomoći u vašim životnim pričama, u vašim momentima donošenja odluka, ali i samo ako učite, ako želite da znate više i da shvatite kako zvezde nekada samo vode ne odlučuju umesto vas....VI STE TI KOJI DONOSITE ODLIKE!!!
 
Izvor  http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/

MRAČNA STRANA HOROSKOPA: Oholi, ponosni, zavidni, posesivni…!




 

Doznajte mračnu stranu svakog horoskopskog znaka:
OVAN (21. mart-20. april)
Ponos i oholost u prvom znaku Zodijaka pronalaze plodan teren. Takmičenje za njih znači da moraju da budu prvi. Skromnost im nije osobina. Osim toga, posesivni su, ali na neki način i darežljivi. Ako žele da budu u centru pažnje spremni su da urade sve.  Zavide jedino nadmoćnijima od sebe. Podliježu nagonima, vrlo su osvetoljubivi, a druže se s ljudima koji nisu prijetnja njihovoj poziciji. Vođeni Marsom, bogom rata, lako ih je razbjesniti. Imaju agresivnu i silovitu dušu, ali bijes ne traje dugo.
BIK (21. april-20. maj)
Ponosni su i oholi. Vrlo su ambiciozni i ne žele da ih se upoređuje. Hvale se materijalnim stvarima i uspjesima djece. Za njih se ne može reći da su “stipse”. Samo su oprezni kad se radi o poklanjanju drugima, ali su velikodušni kad se radi o sopstvenim potrebama.
Pod uticajem Venere bezrezervno uživaju u svim vrstama životnih zadovoljstva. Njihova osjećanja je lako razbuditi, požudni su, strastveni, romantični, ali i ljubomorni i netolerantni. Zavidni su dobrostojećim porodicama. Vole zadovoljstva koja im pruža bogata trpeza. Što se tiče bijesa, dugo mogu da ćute, a kad eksplodiraju onda je bolje da ste od njih što dalje. Pošto su ljubitelji udobnosti i tišine, lako se ulijene i pravi su uzor pasivne izdržljivosti.
BLIZANCI (21. maj-20. jun)
Oholost nije uobičajena za Blizance. Majstori su maske, pa će se pred drugima prikazati kakvima žele u određenoj situaciji. Uživaju u trošenju novca, luksuzu i ekstravagantnim putovanjima, boje se čvrstog vezivanja. Prava požuda za njih je nepoznati grijeh. Smatraju da je u redu osvajati plijen i da je to samo dio igre. Previše su bistri i pronicljivi da bi bili zavidni. U trenucima sukoba osjećaju se kao žrtva onih koji su srećniji. Igraju se, siju neslogu među kolegama, ogovaranje ih zabavlja. Nisu proždrljivi i jelo im nije važno. Svoju dušu radije hrane kroz hobije i druge aktivnosti. Ne podnose mnogo obaveza, inate se i postaju lijeni ako ih prisiljavate da učine nešto protiv svoje volje.
RAK (21. jun-22. jul)
Rak je najosjetljiviji znak. Paze na šta troše novac, ali nisu škrtice. Ispod njihove romantične fasade krije se uzvišena seksualnost. Budući da su sramežljivi, ne pokazuju svoju pravu narav barem do trena potpunog sticanja povjerenja u partnera. I polako postaju požudni… Zavide obično neosjetljivim osobama jer misle da one manje pate. Zapravo, zavide onima koji se hvataju u koštac sa životom i bore za svoju budućnost. I onima koji su imali porodicu koja ih je maksimalno štitila. Životna razočaranja nadoknađuju ukusnim jelima što nekad graniči s proždrljivošću. Obožavaju slatko i jela sa šlagom. Kada se osjećaju zapostavljeno, nevoljeno i neshvaćeno, razljute se, promijene raspoloženje pa postaju agresivni.
LAV (23. jul-22. avgust)
Oholost ih može zaslijepeti. Vjeruju da su najbolji, uvijek očekuju da im se drugi klanjaju i u tome su uspješni. Taština i uobraženost su njihove dominantne osobine. Ne štede i kupuju sve što požele. Zavide osobama koje ih okružuju na skupocjenim poklonima. I u krevetu misle da su najbolji. Lavica želi da joj se svi udvaraju, a Lav želi harem koji će brinuti o njegovim potrebama. Izuzetno su požudni. Zavidni su jedino na predmete i materijalna dobra. Obožavaju ukusna jela i sortna vina.
DJEVICA (23. avgust-22. septembar)
Djevice su previše nesigurne da bi bile ohole. Ali se tako drže da bi zavarale drugu stranu. Pate od kompleksa manje vrijednosti i često se boje da nisu dorasle određenoj situaciji. Pažljive su u trošenju, a kad kažu da će nešto kupiti, obiđu veliki broj radnji i analiziraju svaki detalj. Strast im je potpuna nepoznanica. Zavide na hrabrosti,ljepoti i bogatstvu. Pažljive su u odabiru jela i biraju zdravu hranu na bazi žitarica. Vrlo su pedantne, paze na higijenu. Zahvaljujući vježbanju samokontrole rijetko gube mirnoću i kontrolu. Kada se uznemire, ne urlaju, već se koriste ironijom.
VAGA (23. septembar-22. oktobar)
Ohole su i prepotentne, ali sa stilom. Venera im daje smisao za nijansiranje, a ohole postaju samo kad sude “okrivljenima”. Rado troše velike svote novca kako bi se okružile lijepim stvarima. Kupuju samo prefinjene stvari, kao što su i one same. Štede samo kad se boje gubitka ravnoteže. U erotici su vrlo prefinjene i estete. Aristokrate u krevetu, poslije udvaranja prepuštaju se fantazijama i ne ustručavaju da se prepuste slojevitim igrama u zadovoljstvu. Ako su srećne, ne osjećaju zavist. Obožavaju delikatese, kuvanje. Bijes ih spopadne kada su svjedoci neke nepravde, a iritira ih nemogućnost ostvarenja želja. Kad spoznaju da su prevareni u ljubavi, gube kontrolu. Najteže donose odluke.
ŠKORPIJA (23. oktobar-22. novembar)
Ponosni su do nevjerovatnih razmera, sposobni za dugotrajno ćutanje, a već sljedeći tren pokazuju agresivnost. Očekivati njihovu predaju je iluzorno, arogantni su, oholi, perfidni i znaju u potpunosti da unište protivnika. Nisu među najširokogrudnijim astrološkim znakovima jer daju da bi primili. Spadaju u najneobuzdaniji znak, najljubomorniji i najposesivniji. Poznaju sve tajne erosa i prepuštaju se intimi sa strašću bez granica. Prema hrani imaju potpuno nerazumljiv odnos. Razdražljivi su i u stanju da prirede scenu onima koji im se suprotstave. Kada su bijesni, postaju agresivni i skloni fizičkom obračunu. Spavaju malo i imaju unutrašnju snagu za nadvladavanje teških problema.
STRIJELAC (23. novembar-21. decembar)
Samouvjereni su, više vole da zapovijedaju nego da slušaju. Nisu štedljivi, ali ako ostanu bez novca postaju nesrećni. Više od samog bluda vole osvajanja. Obožavaju da fasciniraju žrtvu, vatreni su, nagli, ne poznaju prefinjenost u erotici. Previše su širokogrudni i sigurni u sebe da bi bili zavidni. Bez obzira što vole da pobjeđuju u sportu i životu, osjete zavist kad ih neko uzastopno pobjeđuje. Vole novosti u gastronomiji od tradicionalne do egzotične kuhinje. Ne poznaju zlovolju i njihov bijes je kratkoga vijeka. Nepopravljivi su idealisti.
JARAC (22. decembar-19. januar)
Uobraženi su, ambiciozni, ne prihvataju kompromise. Znaju da sakriju svoj tiranski karakter znalačkim vladanjem samim sobom. Vrlo su pažljivi kod trošenja. Budući da su hladni i suzdržani, mogu biti samo uvrnuti ljubavnici. Imaju umjeren ukus i vole tradicionalnu kuhinju. Mars, bog rata, u znaku Jarca našao je svoj maksimum. Iako mogu da se kontrolišu, nekad znaju da budu eksplozivni. Neslućene su snage njihove okrutnosti.
VODOLIJA (20. januar-18. februar)
Potpuno se preobraze kad brane svoje ideje. Zapravo su intelektualni snobovi, ne taktiziraju i često su oholi. Mudri su i oprezni u trošenju, ali velikodušni prema prijateljima kojima uvijek izlaze u susret. Skloni su grijesima u raznim erotskim varijantama, mučeći voljene svojom maštom koja je drugima nezamisliva. Požuda se manifestuje u sado-mazo stilu uz svijeće. Nisu zavidni jer su srećni. Pohlepa i proždrljivost za njih su apstraktan pojam. Zadivljeni su egzotičnom kuhinjom. Nisu imuni na lijenost.
RIBE (19. februar-20. mart)
Ribe su preosjetljive i uronjene u svoj svijet snova, streme duhovnim kvalitetama, a ohole po tome što se drže iznad materijalnih stvari. Njihova osjetljivost ih navodi da navuku masku arogancije. Venera je izuzetno naglašena. Strastvene su, maštovite i uz malo mazohizma, u trenucima ekstaze partnera dovode do vrhunca. Požuda im je u krvi. Što se tiče zavisti, zavide onima koji ne gube vrijeme da postignu u životu ono što žele. Jelo im je istinska strast. Za stolom nadoknade sve patnje svog života i gutaju sve što im dođe pod ruku. Vole jela s afrodizijačkim djelovanjem. Nisu osvajači i ne poznaju agresivnost. Brane se histeričnim bijesom. Lijene su i pasivne kao ni jedno živo biće na zemlji.

http://doznajemo.com/

понедељак, 29. јул 2013.

MerKaBa i Davidova Zvezda

Posle divne energije velikog vodenog zmaja, imamo još jedan izuzetan događaj u ovom mesecu, koji nam nosi procvetavanje i omogućava nove uvide izvan zemaljske ravni. U ponedeljak, 29. jula na nebu će se u periodu od 12h do 20h obrazovati šestokraka zvezda, poznata kao Davidova zvezda, iliMerkaba.
Formiraju se dva velika trigona sa ukupno šest sekstila i tri opozicije. Sve planete koje su u kombinaciji tih par sati su u savršenoj ravnoteži, omogućujući nam na taj način da lakše pronađemo svoj sopstveni centar.
Mesec koji oko 12h dolazi na mesto svoje egzaltacije, te svojom energijom omogućava obrazovanje ovog heksaedra, idealan je provodnik ove suptilne energije na samu planetu Zemlju. Budući da se nalazi u znaku svoje egzaltacije (Bik), to ga čini najboljim provodnikom Eterčinog sveta (Mesec) u Fizički svet (Bik, planeta Zemlja).
Ova zvezda sastoji se od jednog zemljanog i jednog vodenog trigona. Kombinacija ovih energija vode i zemlje pojačava vibraciju prva dva sloja – fizičkog i eteričnog omotača – bilo da je u pitanju čovek ili sama planeta, noseći mogućnost menjanja našeg, kao i sveopšteg holograma.
Sa ovom retkom konfiguracijom dolazi do pojačavanja kreativnosti, intuitivnosti, kao i do osnažene sposobnosti materijalizacije, tj. mogućnosti konkretnog doživljaja putem čulne percepcije. Ovo je idealno vreme za stvaralaštvo i plasiranje svojih želja.
Mesečevi aspekti
Kako se Davidova zvezda formira baš u ponedeljak (što je Mesečeva dan) i kako Mesec, kao najbrži, upravo kompletira ovu konfiguraciju – posmatraćemo upravo poruke koje on nosi gradeći aspekte sa ostalim činiocima ove šestokrake zvezde.
Tako, prvi sekstil Mesec pravi sa Neptunom, što naglašava ulazak u svet čarolije, mašte, snova, meditacije... Ovaj sekstil omogućava nam i senzitivnost, protočnost, kao i upliv nepoznatih vibracija do granice uočavanja i konkretizacije, jer je sledeći aspekt sa Saturnom (opozicija). To je kao kada se magla pretvori u inje i pokaže se sva čudesnost šara. Zatim Mesec novim sekstilom aktivira treću planetu, a to je egzaltirani Jupiter, pa uz malo vere možemo zarotirati ovaj vodeni trigon. Ovo je trenutak kada aktivira treće oko i kada možemo da doživimo jednu novu stvarnost putem vizualizacije. Ono što bi kod svakog od nas ovaj vodeni trigon trebao da probudi, jesu osećaj vere (Neptun), osećaj sopstvene odgovornosti za svoj život (Saturn) i osećaj nade (Jupiter). Ovaj trigon aktivira šestu (Jupiter), sedmu (Saturn) i devetu čakru (Neptun) – nebo.
Veliki Zemljani Trigon
Zatim Mesec vrši spajanje ovog vodenog trigona sa zemaljskim, preko aspekta koji formira sa Venerom (trigon). Naime, Mesec, Venera i Pluton će u roku od nekoliko sati međusobno formirati perfektan Veliki Zemljani Trigon! Ovaj prvi aspekt Velikog Zemljanog Trigona, koji nastaje trigonom između Meseca i Venere u 23:49, doneće osećaj unutrašnjeg zadovoljstva koji možemo osetiti preko fiziologije. U tom trenutku se spajamo sa Zemljinom (Venera) središtem (Pluton) i središtem našeg bića (Mesec). Ovaj trigon aktivira drugu čakru (Venera) i desetu (Pluton) – jezgro Zemlje, kao i četvrtu čakru (Mesec) – Anahatu – bez koje ne bi bilo aktivacije nijednog trigona.
Poslednja planeta iz ove konfiguracije sa kojom će Mesec napraviti aspekt je Mars (prva čakra) sa kojim će imati sekstil. Ovaj poslednji aspekt omogućava konfiguraciji da zaživi i da dobije potrebnu energiju.
Sinhronizacija suprotnosti
Sada smo spremni da sinhronizujemo osnovne suprotnosti unutar nas, sumnju i veru (osa Device-Ribe), kao i sva razočarenja i nadanja i to prevashodno na nivou ljubavi (Venera-Neptun). Sinhronizacija Bika i Škorpiona donosi uravnoteženje života i smrti, straha i radosti, kao i svih ograničenja i rigidnih stavova u nama (Mesec-Saturn). Treća opozicija na osi Jarac-Rak, donosi uravnoteženje svih predaka u nama, menjanje kolektivne svesti, kao i razumevanje pulsacije Univerzuma, tj. potrebu za širenjem i skupljanjem (Jupiter-Pluton).
Davidova zvezda se sastoji iz dva trougla. Jedan je okrenut vrhom na dole, predstavljajući pasivnu, žensk, energij, dok je drugi okrenut sa vrhom na gore i trougao sa vrhom na gore – predstavljajući aktivnu mušku energiju. Tako ova konfiguracija simbolično predstavlja ujedinjenje muškog i ženskog principa, koje svi nosimo u sebi, pa je ovo trenutak da svi unutar sebe osetimo to uravnoteženje, kroz simbol skalda između Yin-a i Yang-a. Na taj način, mi aktiviramo svoje svetlosno telo i pojačavamo “zaštitni omotač”, preko koga možemo kontaktirati i sa višim dimenzijama.
Planeta Zemlja je akter ovih događaja, jer ona zajedno sa Suncem pravi vertikalu. Uočljiv je veliki fiksni krst koji formiraju dve opozicije između Meseca i Saturna (Bik-Škorpion), kao i prirodna osa Zemlje i Sunca (Vodolija-Lav), naravno i četiri kvadrata samim tim. To su kvadrat Sunca i Saturna, što čini kičmeni stub, kao i zadnja četvrt Meseca, koja opisuje proces degeneracije svega nepotrebnog i pripremnu fazu za novi ciklus. To ovoj Davidovoj zvezdi daje veliku energiju i omogućava joj rotaciju.
Da bi razumeli ovu konfiguraciju i šta ona konkretno nama donosi, potrebno je obratiti pažnju na kuće koje ona aktivira – neparne (muške) ili parne (ženske). Sve u zavisnosti da li mi treba da preduzmemo akciju ili da budemo “zdela” u koju će se sipati.
Ako nam zvezda aktivira 1, 3, 5, 7, 9. ili 11. kuću, ovo je idealno vreme da preduzmemo akciju, preuzmemo odgovornost u svoje ruke i ličnim zauzimanjem, mislima, kreativnošću verom i osećajem pripadnosti preduzmemo korake u ostvarivanju svojih zamisli i onoga čemu stremimo. Ako neznamo ka čemu idemo, ovo je dobro vreme i za otkrivanje svoje svrhe. Promene se mogu očekivati u promeni uverenja, pozicije u društvu, odnosima i to prevashodno partnerskim.
Ako nam zvezda aktivira 2, 4, 6, 8, 10. ili 12. kuću ovo je idealno vreme da naučimo da prihvatamo sve što nam je Univerzum namenio i od prethodnih ispravnih akcija možemo očekivati dobrobit. Promene se mogu dešavati u materijalnoj egzistenciji, vrednovanju života, porodičnim i intimnim odnosima, psiho-fizičkom zdravlju, primanju i davanju, statusu…
Takođe, ako se i neka lična planeta uhvatila u ovo zvezdano kolo, Davidova zvezda će joj omogućiti uzdizanje na viši nivo ističući njene dobre osobine, posebno u onim oblastima kojima ona vlada.
Deca rođena u ovom periodu biće posebno obdarena. Kreativnost ove dece će biti jako izražena sa mogućnošću da svoju maštu materijalizuju, dok će sama njihova energija umnogome obogatiti naš svet.
MerKaBa
U drevno vreme se verovalo da je Merkaba vozilo vaznesenja (svetlosno vozilo). Ono se u posebnim uslovima (putem meditacije) može aktivirati. Na taj način se oko nas formira svetlosno telo kojim možemo bezbedno putovati između dimenzija.
Ključ za razumevanje Merkabe leži u razumevanju svete geometrije, odnosno u svesnosti postojanja elektromagnetne energije u obliku trodimenzionalne zvezde oko svega što postoji, pa i nas samih. Ona sobom nosi savršeno jedinstvo muško-ženske energije. Aktivira se posebnom tehnikom disanja, koja povezuje sve naše svetlosne centre, te na taj način nastaje svetlosno polje oko nas prečnika oko 60 metara, koje se koristi kao vremeplov.
MER-predstavlja kontra rotaciono polje svetlosti
KA- predstavlja duh
BA- predstavlja telo
MerKaBa se aktivira u stanju mira, meditacije, ljubavi i istovremene vizalizujte dva tetraedra, pri čemu je jedan usmeren ka gore (ka Nebu) sa zlatnom svetlošću, a drugi je usmeren ka dole (ka Zemlji) sa zelenom svetlošću. Ove dve piramide se presecaju (prožimaju jedna drugu) u predelu druge čakre. Zarotirajte zlatnu piramidu u obrnutom smeru kretanja kazaljke na satu, a zelenu u smeru kojim se kreću kazaljke na satu. Dok dišete, osetite ovu pulsirajuću energiju oko vas, a u isto vreme budite u svome srcu, sa osećajem zahvalnosti, ljubavi i blagosti.

недеља, 28. јул 2013.

29 jula zvezde ce oformiti pravilni VELIKI sekstil - galaktički dijamant, Davidovu zvezdu ili buđenje Boginje.

Sve se pokrenulo i tek ćemo biti svedoci velikih promena.
U ponedeljak 29 jula zvezde ce oformiti pravilni VELIKI sekstil - galaktički dijamant, Davidovu zvezdu ili buđenje Boginje.
Ništa nece biti kao što je bilo... I krajnje vreme je...;)

29. Јула 2013, ће звезда у конфигурацији ноћном небу Давидову звезду, што отвара свет геометрије енергије портал ка вишим нивоима постојања.

29. Jula će se desiti vrlo retka zvezdana formula: Davidova zvezda ili zvezda tetraedra. Predstavlja energiju - portal suptilne ravni postojanja, koje će pokupiti spiralu života, ako je on svesno napustio.

Zvezda Tetrahedron se sastoji od dva velika Trigona (jedan u elementu vode i jedan u elementu zemlje - i ženski princip), a takođe se naziva Veliki sekstil ili zvezda Tetraherdon. U svetoj geometriji se zove Tetraherdon zvezda, šest jednostranih zvezda u duhovnom ili metafizičkom jeziku naziva Merkaba (svetlo telo energije na planetarnom nivou). Sveta geometrija Davidova zvezda ima mnoge tradicije sa bogatom simbolikom.
Ova sveta geometrija koja će se desiti na nebu će otvoriti portal energije koja će se koristiti lako za  one koji se odluče da to urade. To je ključ - donesite svesnu odluku o saradnji sa kosmičkim energijama. Mi imamo slobodnu volju, koja se može koristiti za njihov razvoj ili ne. To sve zavisi od nas.
Energija portala otvara vrata suptilnom boravaku u sferi i da bi mogli da se podesimo na to, mi samo treba svesno opušteni. Važno je da se pronađe trenutak veze, molitva.
Interesantan je podatak da je Zvezda Davidova kada su aspekti bili isti  poslednji put  bila 7. Februar 1945 – koji je bio I kraj drugog  svetskog  rata I ponovice se tek za 100 godina.

Prilika da se podignemo  na viši nivo, dublju dimenziju 


Davidova zvezda se naziva Merkaba. Merkaba je božanska svetlost brod, koji je bio i još uvek koriste Uzvišeni Majstori za povezivanje sa onima koji su u kontaktu sa višim nivoima. U drevnim egipatskim "mer" znači svetlo, "ka" označava duh, a "ba" označava telo. Mer-ka-ba je tako duh / telo okruženo oko svoje ose rotacije light bok (bicikl točkovi), spiralne energije (kao u DNK) koji nose duh / telo iz jedne dimenzije u drugu.
U hebrejskom, Merkaba znači vozilo ili trener. Ovo vozilo treba da putuje između dimenzija Geometricki obrazac koji se sastoji od zvezde Merkaba poznavali su i koristiole civilizacije Atlantide, Lemurije, Tibeta i Egipta…


Putovanje između dimenzija,  jedrenje na talasima ženske energije


Oba elementa tokom kojih je aspekt Davidove zvezde su ženke, jin elementi (voda i zemlja). Astrološki, to znači da će portal  omogućiti da nam donese suptilnost, duhovnost u materijalnom obliku.
Merkaba je zvezda portal kroz koji se može manifestovati suptilna inspirativna energija koja stvara plodna iskustva zemaljskog života na planetarnom nivou. Apsolutno bez napora može se kombinovati sa našim višim osećanjima i fizičkim senzacijama. Davidova zvezda donosi veliki potencijal za balans i harmoniju Božanskog ženskog i muškog roda.
Duhovna poruka portala je da plodnost zemlje, koja nam pruža iskustvo ljudskog života, donosi važno duhovno obrazovanje. On takođe podseća da su naši počeci negde drugde, u duhovnom svetu, i da moramo biti unutrašnje biće koje je uvek usidreno u našoj kući psihe.
Aspekt Merkaba stoga nam donosi mogućnost da iskusimo svakodnevni život fizičke radosti, blaženstva i priključenje na našu dušu. To može da nas podigne na viši nivo.

Davidova zvezda treba da otvori vrata za veće proizvodne energije koje protiču snažnije u fizičku realnost. Nove frekvencije već teku za one koji su ranjivi i otvoreni za ove promene. Merkaba nam omogućava da sa visokom gustinom energije, učestalim opuštanjem našeg postojanja i time pospešuje uzrastanje i evoluciju.

Kako gore tako i dole...
29 jula ćemo biti svedovi velikog vodenog i zemljanog tetrahedrona. Kolika je jačina i značenje ovoga - zadnji put kada su bili isti aspekti je bio 7 februar 1945 koji je bio i kraj drugog svtskog rata i ponoviće se
 tek za 100 godina.
Ovakva "zvezdana kapija" energije se ne propusta - meditirajte, posvetite se, postite, projektujte mir, blagostanje, LJUBAV...
Ovo period jakoh ženskih energija i buđenja Boginje u nama - sav svet drzimo u naručju kao novorođenče - nežno i čvrsto...

Flamingosi - Srce (Sa tobom bilo gde) - (Official Video 2013) HD





 uploaded 
Flamingosi YT


субота, 27. јул 2013.

Rashladite se!

Hrana koja će vas najbolje rashladiti tijekom ljetnih vrućina
vočni sokLjeto donosi sjaj sunca i dugo očekivanu toplinu.
Međutim, vrući ljetni dani mogu nas neugodno iznenaditi i lišiti energije.
Ovog ljeta nemojte da Vas vrućina pobjedi – napunite svoj tanjur ovim rashlađujućim namirnicama!

Sirovo voće i povrće


Sirovo voće i povrće, osim dragocjenih vitamina i minerala, sadrži visoki udio vode, što može  pomoći da izbjegnete dehidraciju tokom ljetnih vrućina.
Zelena salata, krastavci, tikvice, paradajz, grožđe, lubenica, dinja i naranče pomoći će da se osvježite i napunite organizam vodom, koja nam je toliko neophodna u ove vruće dane.
Od povrća se mogu praviti raznovrsne salate, a od voća - šarene voćne salate, koje će poslužiti kao hladan desert.


Čaj krizanteme


Već stoljećima kineze piju čaj krizanteme zbog njegovih rashlađujućih svojstava. Čaj krizanteme je osvježavajući napitak, ako ga servirate hladnog.
Ovaj čaj pomaže smanjiti tjelesnu temperaturu, djeluje osvježavajuće i koristi se u liječenju blage sunčanice.


Čili


Vjerojatno to zvuči čudno, da se tokom ljetnih vrućina preporučuje konzumiranje ljute, začinjene hrane.
Ali narodi Afrike, Indije i Azije to čine stotinama godina. Zaista, ljuta hrana tjera nas da se znojimo, poboljšava cirkulaciju i potiče prirodni mehanizam hlađenja tijela. Paradoksalno, ali činjenica je da će Vas čili dobro rashladiti.


Zamrznuti jogurt


Zdrava alternativa sladoledu, zamrznuti jogurt će Vas rashladiti i osvježiti bolje od sladoleda. Jogurt sadrži manje šećera i lagan je za probavu, zbog toga je odlična hrana za ljeto! Kombinirajte ga sa hladnim voćem za duplu dozu osvježenja.

Hladne juhe


Skoro svaka nacija ima svoju verziju ljetne hladne juhe. U ljetno vrijeme hladne juhe su savršeno jelo, jer lagane su za probavu,  osvježavajuće i hidratantne.
Najpoznatija u svijetu je gazpacho -  španjolska juha od rajčice, koja se servira hladna.  Drugi primjer hladnih juha su borch (juha od cikle), okroshka (ruska juha od povrća i kvasa), mađarska voćna juha i vichyssoise, američka juha od krumpira i poriluka.
 

Pečeni krumpir ili pašta sa povrćem


Tokom vrućina poželjet ćete da preskočite obrok, ali ovo nije poželjno. Da bi ste se mogli oduprijeti ljetnoj iscrpljenosti, potrebno Vam je dovoljno ugljikohidrata.
Jedite manje obroke sa dosta ugljikohidrata, na primjer, krumpir, tjesteninu sa povrćem ili pitta kruh. Izbjegavajte  hranu, koja sadrži puno proteina ili masnoća, jer je teška za probavu i može podići Vašu tjelesnu temperaturu.

Menta (ili metvica)


Menta ima rashlađujuća svojstva i zbog toga je posebno korisna tokom ljetnih vrućina. Mentu možete dodati u salatu, paštu, juhu, sok, limunadu i ledeni čaj.

Sandalovo drvo


Sandal, osim toga što ima brojna ljekovita svojstva i prekrasan miris, je poznat u ayurvedi po svojem rashlađujućem svojstvu.
U Indiji hladna i aromatična sandalova pasta se nanosi na čelo tokom vrućih ljetnih mjeseci. Priznajem, da ćete kod nas teško pronaći sandalovo drvo,  zbog toga ovu informaciju možda nećete moći iskoristiti.

Zagrijavajuća i rashlađujuća hrana prema ayurvedi
 

Prema ayurvedi, svaka hrana ima svoj okus (rasu), svojstvo zagrijavanja ili hlađenja (viryu) i post-probavni efekt (vipaku). Kada Vam je vruće, pokušajte da birate hranu sa gornje liste i uskoro ćete primijetiti pozitivan efekt.
(Primjedba autora: namirnice na ovom popisu možda neće odgovarati namirnicama, koje smo spomenuli prije. To je zbog toga, da ayurveda ima svoj poseban način određivanja svojstava hrane.)
Hrana, koja hladi:
Maslac, sir, mlijeko, ghee, ulje kokosa, suncokretovo ulje, smeđi šećer, javorov sirup, grah, slanutak, leća (osim crvene), mung dal, soja, brokula, kupus, mrkva, karfiol, krastavac, celer, salata, okra, krumpir, špinat, tikvice, jabuka, banana, kokos, datulje, smokve, grožđe, lubenica, kruška, šipak, basmati riža, ječam, pšenica, bijela riža.
Hrana, koja zagrijava:
Meso, riba, jaja, jogurt, sve vrste ulja osim ulja kokosa i suncokreta, med, crvena leća, cikla, luk, rotkvica, paradajz, naranča, breskva, šljiva, smeđa riža, heljda, kukuruz, proso, zob, raž, badem, indijski oraščić, kikiriki, bućine sjemenke, suncokretove sjemenke, orah.

Izbjegavajte alkohol
 

Čaša hladnog piva ili martini možda se čini odličnim odgovorom na ljetnu vrućinu, ali liječnici kažu, da to nije tako.
„Kada je vani vruće, Vašem tijelu je potrebno više tekućine, da bi se moglo hladiti. Alkohol zapravo doprinosi dehidraciji organizma, zbog toga biste trebali konzumirati velike količine vode – a ne alkohola – da bi Vaše tijelo imalo dovoljno vode, da se hladi“, - kaže dr. Keyes.
Osim toga, alkohol povećava krvni tlak, što može stvoriti dodatne probleme. „Kada ste vani, na visokoj temperaturi, izbjegavajte alkohol“. Što više alkohola pijete, tim više biste mogli dehidrirati.

Ljubavne veze u XXI veku- gde je ba zapelo???

Bora Čorba nam je još davnih dana pevao da "priča o ljubavi obično ugnjavi". Google i statistike ovog bloga kažu da nije tako. 

Emocionalna inteligencija, emocije, stres, zahvalnost... zaintrigiraju određeni broj čitalaca pa kliknu na link i pročitaju tekst, ali kada u naslovu posta bude ljubav, ljubavna veza ili nešto slično tome broj poseta se drastično povećava.
                                                                              
Jedina reč koja ima više pretraga na Guglu od "ljubav" i "ljubavna veza"  je "seks". Što će reći da je ljudima seks važniji od ljubavi. Ili možda nije. Tim pitanjem ću se baviti nekom drugom prilikom.

Ljubav u XXI veku

Statistike kažu da je broj osoba koje nisu u vezi sve veći, čak je uveden i novi termin-singlizam, koji označava ljude koji nisu u ljubavnoj vezi tokom nekog dužeg vremenskog perioda. Broj razvoda se takođe takođe povećava. Broj sklopljenih brakova se smanjuje. Ako pažljivije pogledate oko sebe, videćete da su mnogi brakovi i veze više formalno postojeći. Malobrojni su parovi koji se mogu pohvaliti istinskom povezanošću, bliskošću, poverenjem i ljubavlju koja ih vezuje.
U čemu je problem? Gde je ba zapelo? Detaljan i precizan odgovor na ovo pitanje prevazilazi jedan blog posta, i ne bih se tim bavila da vrlo često, što privatno, od prijatelja i poznanika, što poslovno, od klijenata, ne čujem pitanje izgovoreno sa dozom tuge i stida, a to je "Šta sa mnom nije u redu?", "Zašto ne mogu da nađem nekog ko mi odgovara?", "Šta mi fali?"

Ima naravno ljudi, i muškog i ženskog pola, koji su sami zato što imaju nerealna očekivanja, niko im nije dovoljno dobar i svakom nađu neku neoprostivu manu. Ima i onih koji usled nepovoljnih okolnosti u ranom detinjstvu imaju probleme sa povezivanjem sa drugim ljudima, sa poverenjem i bliskošću. I jedni i drugi mogu to da promene ako žele i ako se potrude, ali oni nisu tema ovog teksta.

Tema ovog teksta su ljudi, i muškog i ženskog pola, koji, iako nesavršeni, imaju mnogo dobrih osobina, realistična očekivanja, dobro razvijene veštine komunikacije, uspešni su u mnogim aspektima života, dobri prijatelji.... jedino u ljubavi "nešto ne ide".
Sa takvim ljudima se privatno družim i takvi ljudi dolaze na moje radionice, i kada im kažem ovo što ću i vama reći, uvek primetim izraz olakšanja i nade na njihovim licima. Zato sam odlučila da napišem ovaj tekst.
Nadam se da će bar neka dobra osoba, kada ovo pročita, odahnuti i reći sebi "sa mnom je sve u redu", i "ništa mi ne fali".

Zbrka sa polnim ulogama

Nekada, u ne tako davnoj prošlosti, se znalo koja ponašanja spadaju u opis muške, a koja u opis ženske polne uloge. Muškarac je išao na posao, zarađivao novac da bi prehranio ženu i decu i štitio ih ako se za to ukaže potreba. Žene su kuvale, održavale kuću urednom, rađale i odgajale decu. Kada se u takvoj postavci sretnu dvoje nepoznatih  ljudi, najčešće po izboru porodice, i stupe u brak, bila je velika verovatnoća da će dobro funkcionisati. Drugi razlog što nam deluje da je nekada sve bilo jednostavnije je to što se o mnogim stvarima ćutalo. Da li su se svađali, da li je neko nekoga tukao... o tome se nije pričalo.

Takav opis polnih uloga je nastao kao posledica tadašnje funkcije braka, a to je bilo preživljavanje i produženje vrste. Muškarac je ženi bio neophodan da je prehrani i zaštiti, a žena muškarcu da mu omogući produženje vrste i skuva ručak. Ovde sam pisala o braku a ne o vezama iz prostog razloga što je pojam "ljubavne veze" novijeg datuma.

A onda su civilizacijske tekovine dovele do toga  je od pukog preživljavanja i opstajanja na dnevni red došlo pitanje kvaliteta života. I to je, između ostalog, dovelo i do promene u funkciji povezivanja i opisa polnih uloga.
Muškarci i žene više nisu neophodni jedni drugima da bi preživeli. Sada smo potrebni jedni drugima da bismo zajedno živeli kvalitetniji život u psihološkom i duhovnom smislu.

I tu je izvor našeg trenutnog problema. U današnje vreme nema jasnih smernica o tome kako da se ponašamo da bismo dobro funkcionisali u ljubavnoj vezi. Kako biti blizak sa nekim? Šta to uopšte znači? Gde se to uči? Od koga smo to mogli da vidimo?

Šta danas znači biti žena?

I šta danas znači biti muškarac?

U današnje vreme, usled psihičke evolucije, pred nas se postavljaju neki novi zadaci.
Svi znamo da nije dovoljno samo živeti, biti sit i u toplom. Svi znamo da kao ljudska bića možemo mnogo više da dobijemo od života. Ali još uvek učimo kako se to radi.

I zato smo zbunjeni i nesigurni. Nemamo više jasne okvire i smernice tradicionalnih polnih uloga koje bi nam ulivale sigurnost, a još uvek nismo u dovoljnoj meri izgradili savremene smernice. I pitanje je da li ćemo ikada uspeti, zato što novostečena sloboda nosi sa sobom i odgovornost u vidu pronalaženja najadekvatnijih načina ponašanja u određenim situacijama. Bez unapred pripremljenih tačnih odgovora.

U psihološkom smislu, kao vrsta, prestali smo da budemo deca kojoj se govori šta da rade i ona slušaju i sve bude u redu. Sada smo odrasli i na nama je da pravimo izbore, donosimo odluke i tragamo da načinima da što je moguće potpunije živimo svoje živote.

Eto, zato je danas toliko teško pronaći odgovarajućeg partnera/ku i izgraditi i održati stabilnu vezu. Zato što smo u raskoraku između starog i novog. I zato se saplićemo, grešimo, zbunjujemo i često poželimo da odustanemo i zauvek ostanemo sami jer "današnje žene ne znaju šta hoće!" i "današnji muškarci su nesposobni!"

Ali, koliko god da nije lako, i koliko god da svako od nas ponekad poželi da odustane od ljubavne veze, istrajavanje u učenju, razvoju i traganju za našim jednistvenim načinima postojanja i povezivanja sa drugima se isplati!

Nagrada dolazi u vidu osećanja bliskosti, pripadanja i slobode da u vezi u isto vreme budemo i svoji i nečiji. Nagrada dolazi u vidu radosti autentične povezanosti i deljenja sa drugim ljudskim bićem.

Završiću ovaj tekst sa jednom lepom izrekom koja kaže da "dobra veza nije dar, nego postignuće."
Dakle, rešenje je u tome da "zasučemo rukave", zagledamo se u sebe, razvijamo sebe i prihvatimo da je u redu da ne znamo... sve dok učimo i ne odustajemo.
I sve to sa svešću o tome da nismo krivi što stari obrasci ponašanja ne funkcionišu u novim okolnostima!

петак, 26. јул 2013.

Feng šui trikovima do idealne ljubavi

Leto i godišnji odmori. Vreme kada bi trebalo da provedete sa svojim partnerom. Ali, šta ako ste same i usamljene, ili ste upravo prekinule dugogodišnju vezu?

kamenje i cvijet  

POČNITE OD SPAVAĆE SOBE
Najoptimalnije mesto za spavaću sobu u stanu je jugozapad, mesto gde ljubav caruje. Reguliše ljubavnu sreću, romantiku, bračnu i porodičnu sreću, stoga obratite posebnu pažnju.
Ako je spavaća soba na drugoj strani stana,  dobro bi bilo da vaš krevet bude tako namešten da zauzima jugozapad same spobe.
Ako ste sve pokušale i to nije nikako izvodljivo, onda treba slediti par feng šui pravila koji će pojačati ljubavnu  energiju i privući  partnera ili zadržati postojećeg. Takođe, potrebno je postaviti i neke feng shui “magnete” (lekove).



   


Ako želite da poboljšate svoj postojeći odnos, postavite fotografiju porodice u vašem jugozapadnom uglu dnevne sobe. Važno je da je na fotografiji slika srećne porodice.
Viseći luster ili okrugla kristalna kugla obešena na jugozapadnom delu, odlična je za aktiviranje či energije koja stimuliše romansu. Ovo uvodi vatru u ovom segmentu, koji ima zemlju kao svoj element i donosi sreću u ljubavi. U spavaćoj sobi  je najoptimalnije da postavite difuzno svetlo  ili abažure pastelnih boja sa mekim osvetljenjem jer stvara atmosferu romantike. Oštro osvetljenje i reflektore definitivno treba izbegavati. Možete da koristite sveće za romantične trenutke, ali pazite da ih ugasite, da ne dođe do požara.


Premestite krevet dalje od zida, jer time omogućavate lakši ulaz vašem partneru.
Obavezno postavite jedan veliki dušek, jer dva komada najavljuju odvajanje ili razvod, ako ste u braku ili vezi.


Zamenite staru posteljinu jer tople boje kao pink ili crvena jačaju vaš odnos od strasti do ljubavi.
Pink ili koralna mogu da privuku nežnog partnera, a u crvenoj boji vina i purpurno ružičastoj, strastvenog ljubavnika.
Nije dobro da držite TV prijemnik u spavaćoj sobi jer se gubi romantika i seksualna energija. Jedino prihvatljivo je radio ili CD plejer. Slušajte ljubavnu muziku čime ćete u vašoj podsvesti inicirati ljubavni magnetizam. Kompjuter ili lap top definitivno izbacite iz spavaće sobe. Nemojte da vam on menja vašeg ljubavnog partnera.
Spremite se za društvo. Očistite jednu fioku i ostavite nešto praznih ofingera u ormanu. U kupatilu namestite dodatnu zubnu četkicu čime pokazujete svoju spremnost da sa nekim delite prostor.
Zamenite vaš dosadašnji veš sa novim, više erotičnim. Od svile i čipke, senzualnih boja, privući će još više vašeg dosadašnjeg/novog partnera. Ako ste same, upravo svest da imate svileni veš daće vam snagu da emitujete jaku senzualnu energiju. Time ćete biti opuštenije pri upoznavanju budućeg partnera.
Kada ste doterali spavaću sobu, potrebno je da pored svog kreveta napravite energetski prostor u vašem polju ljubavi.

LJUBAVNI OLTAR
Odaberite mesto u neposrednoj blizini kreveta (noćni stočić ili polica) i na njega postavite ljubavne magnete.
  • romantična lampa sa mekim svetlom
  • mandarinske patkice za one koji su sami, ali da se gledaju licem u lice
  • ukoliko ste u vezi ili braku stavite ih u jugozapadni deo stana radi pojačavanja sreće
  • srce od roze kvarca
IZBACITE TUŽNO I NEGATIVNO
Uklonite sve slike sa tužnom temom.
Takođe, slike usamljene žene ili muškarca nisu poželjne.

Detaljno proverite vašu sobu i ceo stan. Da li ste slučajno prevideli i u nekom ćoškiću namestili slike usamljenih žena?
Stavite slike sretnih parova.

Može i par labudova, anđela, ili šta najviše volite u paru.
I najbitnije, rešite se svih stvari koje vam stvaraju tužnu asocijaciju u vezi ljubavi: fotografije i uspomene na nekog od bivših partnera, prazne bočice parfema, romantične ukrase koji ničemu ne služe…Jednostavno, sredite svoj stan (a pogotovo spavaću sobu) tako kao da će svakog trenutka u nju kročiti čovek vašeg života.
A kada nađete “svog čoveka”, slede mali feng šui trikovi za pojačavanje mogućnosti materinstva. Za početak, par belih slonova sa spuštenom surlom.

http://laktasi-info.com/

   

5 NAČELA ZRELE LJUBAVI



slika


Odgovornost. U kontekstu ljubavi odgovornost se ne shvaća kao dužnost ili nešto što je nametnuto izvana. Dapače, ona se definira kao slobodan i dobrovoljan čin, kao odgovor na po­nudu ljubavi drugoga ljudskog bića. Bi­ti, dakle, odgovoran znači u prvome redu biti sposoban i spreman odgova­rati (dati odgovor na duševne, emocio­nalne, međuljudske i ine potrebe druge osobe). Jer, onaj tko voli osjeća se automatski odgovornim za voljenu osobu i za sama sebe.

Poštovanje. Da se odgovornost ne bi pretvorila u želju za posjedovanjem i dominacijom nad voljenom osobom, potrebno je uzajamno poštovanje. Po­štovanje partnera temelji se na nače­lima jednakosti, jedincatosti, ravno­pravnosti, pravde i uzajamnosti. Ona podrazumijeva brigu i sposobnost da se druga osoba razvija, raste i ostvari samu sebe. Stoga poštovanje isključuje svaku vrstu zlouporabe, nasilja i iskorištava­nja, u smislu Trebam te zato što te volim, a ne, volim te zato što te trebam.

Poznavanje. Da bismo nekoga za­voljeli moramo imati povjerenja u nj; a da bismo stekli povjerenje, moramo ga poznavati u dušu. Za ovo je potrebno puno strpljenja, otvorenosti, spremnos­ti da saslušamo drugoga i kažemo što nas tišti. Dobro poznavanje životnoga druga uvelike pomaže da taj isti iskoristi svoje talente, kapacitete i potencijale.

Spontanost i iskrenost. U izgrađe­nom partnerskom odnosu osobe posta­ju prirodnije, spontanije, elastičnije, ljudskije. Lakše skidaju svakodnevne maske, oslobađaju se zadanih uloga, ne dokazuju se jedno drugomu, žive slo­bodnije, nastoje biti ono što doista jesu. Istinska, iskusna ljubav omogućuje opušten život u komu ne treba biti na oprezu, skrivati se, vagati svaku riječ i gestu, sputavati se. Unatoč svim ma­nama i propustima, osjećamo se pri­hvaćenima i voljenima.

Posebnost i individualnost. U neku ruku pravi partneri vole i trebaju jedan drugoga, ali ne po svaku cijenu. Oni su do te mjere neovisni i samodostatni da mogu opstati jedan bez drugoga. Ne drže se grčevito jedan za drugoga u trajnome strahu da ne budu ostavljeni, ne kontroliraju jedan drugoga niti žele učiniti drugoga jednakim sebi. Oni us­pijevaju ostvariti jedinstvo u dvojstvu: biti (za)jedno, a ostati (u)dvoje.
prema  E. Fromm, A. Maslow

среда, 24. јул 2013.

Magični napici koji sagorevaju kalorije



Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.




Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.
Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.

Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet".
1. Obrano mleko
Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.

2. Voda
Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.

3. Zeleni čaj
Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.

4. Banana šejk
Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.

5. Kafa
Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.

6. Tople čorbice
Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.

7. Sok od povrća
Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.

8. Kakao napitak
Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.

9. Mineralna voda
Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.

10. Čaj od đumbira
Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.

11. Surutka
Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.

12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf




Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.
Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet". 1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.
2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.
3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.
4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.
5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.
6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.
7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.
8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.
9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.
10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.
11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.
12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf
Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.
Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet". 1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.
2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.
3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.
4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.
5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.
6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.
7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.
8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.
9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.
10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.
11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.
12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf
Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.

Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet".

1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.

2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.

4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.

5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.

6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.

7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.

8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.

9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.

10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.

11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.

12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf
Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.

Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet".

1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.

2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.

4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.

5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.

6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.

7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.

8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.

9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.

10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.

11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.

12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf
Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.

Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet".

1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.

2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.

4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.

5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.

6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.

7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.

8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.

9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.

10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.

11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.

12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf
Često nismo ni svesni koliku moć imaju neke sasvim obične namirnice, uz pomoć kojih se brzo i lako sagorevaju masti.

 1056  0 Share0
Top 12: Magični napici koji sagorevaju kalorije
Stalne dijete (ili još gore - gladovanje zarad smanjenja telesne mase) nikako nisu dobre po vaše zdravlje.

Ako zaista mislite da imate problem s viškom kilograma, uvedite u svoju ishranu ove jednostavne, hranljive i ukusne napitke koji će vam pomoći da se oslobodite viška masnih naslaga.

Cosmopolitan.rs prenosi listu najboljih napitaka po preporuci doktorke Kristine Gerbštat, dijetetičarke i autorke knjige "The Doctor's Detox Diet".

1. Obrano meleko

Visok sadržaj proteina čini da se osećamo zadovoljno, a stanjuje i struk. Istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Clinical Nutrition" govori da ljudi koji konzumiraju u proseku 300 ml mleka brže i lakše gube na težini, za razliku od onih koji piju samo pola čaše mlečnog napitka.

2. Voda

Prema studiji Virdžinija Tek univerziteta, samo dve čaše vode pre jela pomoći će vam da laše izgubite na težini. Pitate se kako? Voda će vas sasvim dovoljno zasititi, tako da ćete moći manje hrane da pojedete. Oni koji su u toku dijete koristili ovu tehniku, gubili su više kalorija i kilograma od onih koje se nisu služili ovim trikom.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolje oružije u borbi protiv masnih naslaga. Čaj je bogat katehinom, koji je prirodni antioksidans, a njegovo blagotvorno dejstvo potvrđeno je mnogobrojnim istraživanjima. Ovaj super sastojak zelenog čaja provereno ubrzava metabolizam, povećava sagorevanje kalorija i topi masne naslage.

4. Banana šejk

Ako ste na dijeti nemojte se zavaravati visoko kaloričnim pinjakoladama. Pravo rešenje i adekvatna zamena su banana. Pomešajte bananu sa pola šolje soka od pomorandže i jogurta. Ovaj napitak izuztetno je bogat kalijumom, a dokazano topi kilograme. U prilog tome, Harvardska studija ukazuje na jaku vezu između jogurta i visoke potrošnje kalorija.

5. Kafa

Kofein smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i što je veoma važno daje nam energiju. Bićete prirodno aktivniji i brže ćete gubiti na težini. Istraživanja otkrivaju još jedan interesantan podatak, naime, ljudi koji pre treninga piju kafu, u stanju su da duže i napornije vežbaju.

6. Tople čorbice

Pre svakog obroka zagrejte se uz tople supice i čorbice. Naučnici su dokazali da ako pre glavnog obroka pojedete toplu čorbu, lakše se sagorevaju kalorije koje bi naknadno uneli hranom i koje bi se u protivnom samo nataložile.

7. Sok od povrća

Povrće ima visok sadržaj vlakana, što nas čini sitim. Takođe, veoma je bogato kalijumom , ključnim sastojkom u kontroli težine. Preporuka je da se opredelite za sok od povrća sa niskim sadržajem natrijuma, obzirom da previše soli može da izazove nadimanje u stomaku.

8. Kakao napitak

Istraživanje objavljeno u časopisu "Arhiv Interne medicine" otkriva vezu između povremenog konzumiranja crne čokolade i smanjenog indeksa telesne mase.

9. Mineralna voda

Mehurići gazirane vode bolje zasite od obične (negazirane) vode, pružajući nam duži osećaj sitosti u stomaku.

10. Čaj od đumbira

Ispostavilo se da je ova ljutkasta biljka, dobra za naše stomačne mišiće. Studija sa Kolumbija Univerziteta pokazuje da čaj od đumbira smanjuje apetit. Recept je vrlo jednostavan u šolju vruće vode dodajte četvrtinu kašičice sušenog đumbira i eto sajnog napitka za vašu savršenu liniju.

11. Surutka

Surutka sem što je odlična za regeneraciju jetre, pomaže i pri sagorevanju masnih naslaga. Jedna šolja surutke sadrži isto oniliko proteina koliko i meso, ali bez ugljenih hidrata i masti. Zbog toga nije loše povremeno popiti šolju ovog napitka koji ima veoma blagotvorno dejstvo na vaš organizam.

12. Čaj od nane

Istraživanje sa "Wheeling Jesuit" Univerziteta tvrdi da miris nane utiče na smanjenje apetita. A studija Univerziteta u Merilendu, govori da ova biljka potpomaže varenje, omogućava da hrana brže prođe kroz naš organizam.

(Izvor: cosmopolitan.rs)
- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/zivi-zdravo/Top-12-Magicni-napici-koji-sagorevaju-kalorije.a-178871.267.html#sthash.dKxZy13K.dpuf