петак, 8. новембар 2013.

Top 5 jesenjih eliminatora masnoće



Ako želite vaše tijelo da dovedete do idealne linije, ne morate odmah posegnuti za specijalnim proizvodima namjenjenim za brzo i efikasno mršavljenje. Obilje voća koje jača zdravlje i njeguje izgled nalazi se svuda oko nas.
Ušli smo u sezonu kestenja, mandarina i bundeva – namirnica koje osim očuvanja zdravlja, garantuju i mršavljenje na prirodan način.
Mandarine
Po svom sastavu mandarina je slična narandži, što znači da obiluje vitaminom C, kao i mineralima kalcijumom, magnezijumom, cinkom i kalijumom. Ovo slatko voće hidrira kožu i čini je sjajnom, a možete da ga jedete u neograničenim količinama, ravnomjerno rasporedjeno u toku dana.
Njihovo bogatstvo vitaminom C podstiče topljenje masti i pomaže tijelu u proizvodnji el karitina, materije koja takodje ubrzava metabolizam.
Kesten
Ko bi još mogao da odoli mirisu pečenog kestena, bez kojeg ne možemo zamisliti hladne dane? Kesten spada u grupu jezgrastog (orašastog) voća od kojeg se razlikuje po niskom procentu masti, visokoj količini skroba i vitamina C.
Zbog obilja skroba, kesten posjeduje veliki energetski kapacitet, pa tako predstavlja dobar izbor za sve one koji brinu o svojoj liniji.
Prokelj
Ove male zelene loptice, koje predstavljaju zimskog čuvara zdravlja, bogate su vitaminima i mineralima, a zbog male količine kalorija, spadaju u dijetetske namirnice. Recimo, 100 grama prokelja sadrži samo 43 kalorije.
Ovi neobični plodovi su jedinstveni po svom sastavu koji je bogat vitaminima C, A, B kompleks, folnom kiselinom, magnezijumom i kalcijumom. Pored ovih hranljivih materija, prokelj obiluje i zaštitnim faktorima – sulforafan i indol-3-karbinol su komponente koje djeluju protivupalno i antikancerogeno.
Da se ne bi izgubile hranljive vrijednosti prokelja, preporučuje se da se kuva najviše 6 minuta.
Bundeva
Sam spomen tikve asocira nas na ovaj period godine, a titula “kraljica jeseni” je i više nego zaslužena. Njeno lako svarljivo meso sadrži minimalnu količinu kalorija, tačnije 28 na 100 grama.
Bogatstvo složenim ugljenim hidratima pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, a a posebno je bogata beta karotenom, vitaminom C, E kao i onim B grupe.
Ubrana bundeva može ostati svježa i do godinu dana, a da za to vrijeme njene nutritivne vrijednosti ostanu nepromijenjene.
Nar
Vrijednost ovih plodova više se ističe u posljednje vrijeme, najviše zbog niza važnih antioksidanata koje sadrži, a koji su primarni u zaštiti organizma od slobodnih radikala. Ali, i pored toga, nar obiluje folnom kiselinom, raznim vitaminima, vlaknima, dok je sa druge strane siromašan kalorijama.
Nar će vam pomoći da izgubite višak kilograma, obzirom da smanjuje mogućnost zadržavanja masti u tijelu. Najbolje je da ga jedete svježeg zajedno sa sjemenkama, a isto tako nar će vam biti i odličan dodatak pečenom mesu ili raznim salatama.

http://www.zenasamja.me/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.