среда, 23. октобар 2013.

OSVEŠĆIVANJE SRČANE ČAKRE


heart_chakra 

Srčana čakra je četvrta po redu i nalazi se u sredini grudnog koša, na mestu gde se nalazi srce.  U stubu sedam čakri u našem telu, ona se nalazi tačno na sredini. Ona spaja donje tri čakre i gornje tri čakre. Kroz donje čakre smo povezani sa zemljom, a kroz gornje tri sa kosmičkom energijom i nefizičkim. Srčana čakra se ponaša kao transformator, jer transformiše energije zemlje i fizičke realnosti u finije vibracije i informacije koje se šalju ka našim gornjim čakrama i višljim postojanjima. Takođe se dešava i obrnuti proces. Energija iz kosmosa ulazi kroz našu krunsku čakru i putuje na dole, ka nižim čakrama. U srčanoj čakri se ta energija transformiše i odlazi u donje čakre, kako bi se manifestovala u fizičkoj realnosti.
Srčana čakra takođe ujedinjuje mušku i žensku energiju koje su potrebne za kreiranje. Svako od nas je kreator u pravom smislu te reči. Bez obzira na pol, svako od nas unutar sebe ima i mušku i žensku energiju kojom možemo kreirati. Da bi u punom smislu i sa potpunom odgovornošću mogli da kreiramo, prolazimo kroz hiljade godina inkarnacija na ovoj planeti, kako bi naučili o posledicama pogrešnog kreiranja, kao i o univerzalnoj radosti i ljubavi kreiranja u harmoniji i u skladu sa svime što Jeste. Kada je srčana čakra sasvim funkcionala, njena energija se širi i na ostale čakre i leči ih, a samim time se dešava proces isceljenja čitavog tela.
Kroz srčanu čakru primamo energiju iz okoline koja nam daje informaciju o tome da li je nešto u harmoniji sa svime što Jeste ili nije. Kada postoji harmonija, osećanje u srčanoj čakri je predivno, osećamo beskrajnu radost u kojoj želimo večno da ostanemo. Osećamo ljubav koju sa radošću želimo da prenesemo drugome, osećamo se živim i ispunjenim. Haos i ne-harmonija izazivaju bol. Kada smo prvi put u fizičkoj realnosti počeli da učimo kako da kreiramo, kreirali smo iz neznanja. Tako su naše ne-harmonične kreacije izazivale bol.  Ne znajući zašto patimo, kako smo bol kreirali na prvom mestu i kako da to promenimo, naše srce je patilo.
Srce je naš glavni pokazatelj da li nešto ispravno kreiramo. Kroz srčanu čakru osećamo univerzalnu ljubav i vezu sa čitavim kosmosom, ali isto tako osećamo i bol drugoga i saosećamo sa njime.  Kako nismo znali kako da se nosimo sa nepodnošljivim bolom, naša srca su se zatvorila. Kreiranjem ne-harmonije, nanosimo bol drugome, jer drugi isto može da oseti našu bol. Zatvorili smo naša srca kako ne bismo osećali bol, ali smo prestali da osećamo i univerzalnu ljubav, zaboravili smo kako to izgleda i postali smo bezosećajni. Tako smo počeli više da koristimo logički um, a samim time i Ego. Kroz Ego su nastale emocije, strah, mržnja, bes, strast, požuda, ali i osećaj zaljubljenosti koji smo u neznanju pobrkali sa pravom, kosmičkom i univerzalnom Ljubavi. Ovo je lančana reakcija kojoj se nakon hiljada i hiljada godina bliži kraj, jer je došlo vreme za ponovno otvaranje srčane čakre.
Kada srčana čakra počne ponovo da se otvara, prvo što doživimo je osećaj beskrajne radosti i oduševljenja, osećaj slobode i ljubav prema svima i prema svemu što nas okružuje. Silina ovog osećanja varira od osobe do osobe, sve zavisi koliko je ko spreman da prevlada strah od toga da srcem ponovo oseti i bol drugoga. Energija koja poteče kroz srčanu čakru, ponovo aktivira proces transformisanja energije iz gornjih čakri u donje, kao i proces ujedinjenja muške i ženske energije. Tako dobijamo ponovo naše davno zaboravljene sposobnosti, a to je da kreiramo našu realnost. Ovog puta, konačno ćemo znati kako da to činimo, jer smo kroz hiljade inkarnacija iskusili različite oblike haosa i ne-harmonije, uzroke i posledice bolnih stanja i patnje. Ogromno iskustvo koje smo stekli, omogućava nam da prevladamo strah od bola i da ponovo pokrenemo proces ljubavi.  U našem svetu još uvek postoji haotično stanje, tako da ćemo u početnim fazama otvaranja srčane čakre ponovo iskusiti bol drugoga, do te mere da bukvalno osetimo fizičku bol u grudima. Ova bol može da izazove ponovno delimično zatvaranje srčane čakre, ali to je samo proces prilagođavanja i usklađivanja sa harmonijom koja će uskoro preplaviti čitavu planetu. Što više ljudi budu otvarali svoja srca, širiće ljubav na druge ljude i pomoći da i drugi prevladaju strah i ponovo otvore svoja srca.
Univerzalna ljubav ujedinjuje.
Aniko

Izvor http://majkazemlja.wordpress.com/



Inco Gnito

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.