четвртак, 24. октобар 2013.

Dama ŠKORPION – Zatočenica svog karaktera

Iz knjige Moć i nemoć 12 znakova Zodijaka

Dama ŠKORPION – Zatočenica svog karaktera
(Ili šta svaki gospodin treba da zna ako poželi ovu Damu)

Na prvi pogled, ova dama nesalomive volje, oštrog, prodornog pogleda, atraktivnog izgleda, ne ostavlja utisak nekoga ko nije apsolutno zadovoljan postignutim i to na svim životnim nivoima. Vitka, češće mršava nego punija, raspolaže svim ženskim adutima. Njene obline su manje naglašene u vizuelnom smislu nego kod ostalih pripadnica znaka, ali ih ona – onda kada to poželi - veoma lako istakne. U mladosti će stidljivost dominirati njenim karakterom, bar kada se radi o emotivnoj strani života. Sve do puberteta neće biti zadovoljna svojim izgledom i biraće garderobu koja joj ne pristaje, ne bi li sebe uverila u to da je izgled ono što joj nedostaje, a ne hrabrost, jer ni kao sasvim mlada – to sebi neće priznati, a još manje drugima. Ali, kako hormonski status bude sazrevao, a ona bude postajala svesna svoje ženstvenosti i emotivnih, pa onda ubrzo i čulnih potreba, njeno telo dobijaće izraženu žensku formu i nijanse, koje će je po sudu mnogih – učiniti jednom od najpoželjnijih žena Zodijaka.
Kada ona uđe u prostor, morate je pogledati. Da li je lepa ili ne, nije joj važno, jer ta snažna energija iz nje, učiniće je najlepšom, opet onda – kada to ona poželi. Poput magneta, proklizaće prostorom izazvavši pozitivnu ili ne, ali svakako burnu reakciju. Nateraće prisutne da daju komentar, jer ona jednostavno ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. A to je baš ono što ona želi. Neka je svi primete, zapamte... Ako je u nečijem društvu, nemojte napamet i odmah zavideti tom momku, jer možda je on na jednom od njenih vrlo rigoroznih ispita i, možda još ne zna šta sve mora da postane da bi pored nje opstao. A da li želi da ostane pored nje, tu nema dileme. Nju ili obožavaju ili od nje zaziru. Suprotni pol ipak vrlo retko zazire, pa čak i „bivši“, počev od časa kada su zacelili svoje rane od rstanka (iako nikad u potpunosti to ne učine), sećaju je se s osmehom i nostalgijom, jer ona je od svih najviše verovala u njih, najviše pružila, pa shodno tome, najviše i uzela.
Ako je sretnete (ili znate da to jeste) samu, nećete sigurno pomisliti da to nije njen izbor. Ona zaista deluje kao neko ko ostvaruje sve svoje želje, ko vlada životom i ko je apsolutno zadovoljan sobom. Ali ispod te snažne površine krije se veoma nežna, nadasve čulna žena, spremna da voli trajno i duboko i da do kraja pripada. Zapravo ona samo to i želi – da do kraja osvoji, a potom pripadne tom sasvim posebno inteligentnom, neustrašivom, stabilnom, upornom, doslednom, pa i spretnom muškarcu, za koga je poverovala da je jači od nje, moćniji, ambiciozniji, uspešniji, aktivniji, dinamičniji, hrabriji, pametniji, a pre svega – beskrajno u nju zaljubljen. Zaljubljen do te mere da mu život bez nje ne bi imao nikakvog smisla. Fatalnost je njeno srednje ime i ona očekuje da u svakom zajedničkom trenu ima dubok i iskren osećaj da je za svog partnera najvažnije biće u svemiru. Isto tako, partner mora jasno, delima, pokazivati da nijednog časa ne gubi kontrolu nad praktičnim životom, jer u suprotnom – gubi njeno poštovanje. Izgubiti ljubav Škoprionke možda i nije tako strašno, ali izgubiti njeno poštovanje, žaoka je čiji se ubod oseća do sudnjeg dana. Sklona preterivanju, kada se okolnosti posmatraju iz tuđeg ugla, ona je svog partnera postavila na zlatan tron, ubedila ga da može sve i svja, gurnula mu u ruku palicu odluke i odgovornosti i uključila štopericu! Vreme teče, a on neka pokaže da li će se popeti stepenik više (uz njenu nepodeljenu podršku) ili će pasti dublje nego što je bio pre susreta sa njom (pri čemu će ona, gorko razočarana što nije opravdao njena očekivanja, istina ne baš uvek realna, radikalno okrenuti list uskrativši podršku i poverenje za sasvim obične i dokazane vrednosti).
Ona laži ne podnosi i lako ih prozre. Ne koristi uobičajenu intuitivnu snagu vodenih znakova, već jedan sasvim poseban spoj inteligencije, iskustva, dubokog interesovanja za ljude i poznavanje istih i, možda značajnije od svega – u njoj postoji potreba da do kraja otkrije uzrok, stanje i posledicu svake potrebe, svakog osećanja, svakog postupka. Hrabrost koju pritom u životu pokazuje, priliči pre muškarcu nego ženi, a zasluga je hrabrih i opasnih predaka.
Mnogi će reći da većina ovih dama (koje se začuđujuće dobro mogu snaći i biti vrlo zadovoljne čak i u ulozi domaćice, majke i svega onog što čini jednu „običnu“ ženu) razmišljaju muškim mozgom, a one će se ponosno smeškati i vrcavim duhom izazivati sagovornika na raspravu. Ako pak nađe osobu koju će poštovati (što nije lako), predaće palicu dominacije, (ali ipak – sačuvati kontrolu) i biti spremna da je preuzme u trenutku krize.
Prati je glas da je osvetoljubiva i zlopamtilo, a to će pričati sve one „sitne duše“, koje nisu imale sluha, iako su dobile priliku, da iznesu njenu posvećenost, njenu strast, njenu radikalnost, njene visoke kriterijume koje je odavno postavila. Ona prezire nemoć, neuspeh, kukavičluk, nedostatak inicijative. A više od svega prezire nelojalnost. Prevarite li je, mučiće i sebe i vas podjednako. Dovedete li je do gubitka poverenja, verovatno ćete to poslednji put učiniti, njoj svakako, a verovatno da nećete više nikad pomisliti da ponovite grešku ni prema kome. Njene „kazne“ ne moraju biti okrutne, kako to neki kažu, ali su vrlo edukativne i imaju produženo dejstvo. Možda za čitav život, ostali sa njom ili ne.
Ako sumnjate u njenu plemenitost, pogledajte malo po statistici i uvidećete da je Škorpion možda najmudrija, najnežnija i naposvećenija majka, majka koja svom potomstvu ne uskraćuje ni mikron slobode, dok istovremeno bdi, vitlajući svojom žaokom naokolo, ne bi otklonila svaku potencijalnu muku ili problem. Možda su njena deca razmažena?! Zašto da ne? I ona je to bila, a ipak je vrlo spremna za život!
I zapamtite još jedno, ovo je žena koja igra „na sve ili ništa“. A ono što je njeno, dokazano njeno, njoj je sve. Nikome, nikada, ni pod kakvim uslovima, neće dozvoliti da se u to umeša, pa ni vama, koji ste joj možda baš prirasli srcu. Možete biti samo njeni i kao takvi vrlo sretni. A možete i odustati od toga. Ako se odlučite na taj korak, učinite to tiho, bez buke i pokušajte da ostanete iskreni i – prijatelj. Ako uspete u tome, na nju možete računati do sudnjeg dana...
D.Deh


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.