понедељак, 12. август 2013.

Hronike neba

Od 12. do 19. avgusta 2013.

Prošle je nedelje Merkur promenio znak, pa se iz znaka Lava sav važan raspričao i sebe stavio u prvi plan. Nekima je ova promena prijala, ali neki su i pomalo preterali u svojoj teatralnosti i hvaljenju sebe. U svakom slučaju, Saturn je na kraju nedelje Merkuru dodelio neke važne lekcije o skromnosti i pravim vrednostima. Teško je mali Merkur prihvato staru izreku da „Nije zlato sve što sija“ (Lav), ali da je savladao lekcije govori i aspekt koji nas čeka ove nedelje – aspekt između Merkura i Urana. Do Urana stižu samo oni koji savladaju lekcije starog Saturna, pa se u ovom slučaju Mekrur raduje trigonu koji će imati sa Uranom. Umnogome će Merkur proširiti vidike, razviti intuiciju i svoje genijalne ideje sprovesti u delo. U kom smeru će ići naše misli i ko će to našu pažnju da privuče, govori nam Venera koja će krajem nedelje promeniti znak i svoju službeničku uniformu (Venera u Devici) zameniti zagrljajem partnera (Venera u Vagi).
Hrabrost sad postoji (Merkur u Lavu), a granice ne postoje (Merkur trigon Uran), pa je vreme da se sva naša pažnja usmeri ka partneru – ka ljubavi. Onima koji nisu u nekom odnosu, ljubavnoj ili bračnoj vezi, vreme je da se zaljube i svoje srce poklone nekom. Ništa lepše u ljubavi od davanja, a srce je najveći dar, te zato darujmo ove nedelje.
Ipak, prvi dan nedelje ne obećava radost i ushićenje. Mesec je na poslednjim stepenovima znaka Vage na takozvanom „spaljenom putu“ i već će do kraja dana preći u znak Škorpiona. Poslednji aspekt koji bude napravio u znaku Vage je kvadrat sa Marsom, pa se klonite svih oštrih predmeta, ali i oštrih reči. Ma koliko mislili da ste u pravu (Merkur u Lavu) možda neke stvari treba da prenoće pre nego donesete konačnu odluku. Mogući su nesporazumi ili manji konflikti (Mesec kvadrat Mars) sa partnerom (Mesec u Vagi).
Prelazak Meseca preko Saturna u Škorpionu drugog dana može biti bolan. Neki će se odlučiti na bolnu dijetu, nekog će ražalostiti stara majka, ali biće i onih koji će uz okus kafe, miris duvana i s bolom u duši (Mesec u Škorpionu) napraviti svoje najbolje umetničko delo (Mesec trigon Neptun). A kako je Škoprion osmi znak u kojem sve odlazi i odakle preko drugih dolazi – ukoliko je nekome Mesec dobro povezan sa poljem novca, eto i dobitka i onih koji se posebno raduju kada Mesec tranzitira ovim znakom (Mesec sekstil Venera, trigon Jupiter).
A sredinom nedelje, ulaskom Meseca u znak Strelca, doći će do susreta Merkura i Urana. Divan dan za komunikacije, putovanja, ali i planove o nekim budućim projektima (Merkur trigon Uran). Ovo je aspekt genijalnosti, vizionara i astrologa. Kako je toga dana Venera na poslednjim stepenovima znaka Device, ovo nije dan kada biste trebali da preduzimate konkretne akcije bar kada je novac u pitanju (Venera na 29°), jer će postojati tendencija da se nešto sakrije od vas ili, pak, možete imati problema prilikom transporta, kada može doći do gubitka novca ili kada jednostavno možete biti prevareni (29º). S druge strane, ovo je odličan dan za komunikacije, poznanstva i širenje svoje društvene mreže preko interneta (Uran). Kako je Mesec u Strelcu, duša je sada dosta čistija, a srce vedrije (Strelac), pa ovaj dan iskoristite za vizualizaciju svojih ciljeva. Uran nas uvek povezuje sa Kosmičkim umom, pa je u aspektu sa Mekurom ovo direktan kanal sa budućim (Uran) Ja. Povežite se sa sobom na vrlo neobičan način, jer je i Venera jako suptilna (29°).
Konačno, nakon službovanja i samovanja (Venera u Devici) došao je kraj tišini i miru! Ulazi Venera u svoj znak kojim vlada, u znak Vage, čiju će pažnju najviše okupirati partner. Njena sklonost da sve održava u savršenom balansu, često dovodi do problema u odnosima. Uistinu, pokušavaće sada mala Venera da nikog ne povredi, da svi budu zadovoljni, da nikom ne ostane dužna... Jedan deo nje brine o svima, a drugi deo nje pripada partneru. Savršenost dolazi spontano i onda kada se kao takva prihvati. Ugao našeg posmatranja je jako mali da bismo uvideli savršenu ravnotežu u Kosmosu.
Od trenutka ulaska Venere u Vagu počinje period kada se razvijaju odnosi. Vreme je da se izbalansiraju sve neizbalansirane stvari i situacije koje su postojale, kako sa partnerom, tako i sa ostalima. Oni koji su sretni u vezi ili braku imaće prilike da svoju vezu učvrste, a oni slobodni, imaće šanse da se susretnu sa nekim koji će osvojiti njihova teško osvojiva srca.
U vremenu u kojem je Sunce jako u svom znaku, Merkur koji sem svog, drugog glasa ne čuje i Marsa koji je u znaku svog pada – Boginja Ljubavi će napravitina odličan balans da ove muške energije ne nadvladaju ono za čim svako srce žudi. Svako ima svoju misiju, svrhu na Zemlji, ali naša zajednička kosmička misija jeste Ljubav. Venera vlada našom planetom Zemljom i ma kakvi tranziti bili na nebu, kad se vratimo u sebe, osetićemo da je naš pravi motiv za život – da nekog ili nešto volimo. Slikar voli svoje boje, pesnik igru reči, sveštenik Boga, a mi pomalo od svega, a opet i još nekoga!
Zato će ulazak Venere u znak Vage (petak) probuditi u nama potrebu da ponovo volimo, da više volimo ili da, tek, uživamo u lepim stvarima i finim manirima (Vaga).
 http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.